به گزارش نفت دیلی، افت قیمت نفت، شرکتهای ارائه کننده خدمات نفتی بسیار سودآور سنگاپور را دچار بحران کرد.
در پی افت قیمت نفت،شرکتهای انرژی سنگاپوری از ایجاد بحران در بخش سودآور خدمات نفت و گاز (عمران، حمل و نقل و شرکتهای تعمیر نگهداری ) که مدتها در این زمینه موفق بودند ابراز نگرانی کردند.
بخش خدمات نفت و گاز برای این کشور بسیار سودآور بوده است؛ این بخش در سنگاپور بزرگترین دکلهای حفاری در آبهای کم عمق دنیا را تولید می کند.
اما افت قیمت نفت و رسیدن آن به حدود ٤٠ دلار برای هر بشکه این نقطه قوت را به منبع بحران اقتصادی بدل کرده و این در حالی است که دکل سازان مجبور شده اند فرصتهای شغلی را کاهش دهند و شرکتهای خدمات نفتی کوچکتر دچار ورشکستگی شدند.
شرکت سنگاپوری "سویبر" ،یک شرکت مهندسی دریایی در زمینه ارائه خدمات نفتی، به تازگی به دلیل افت شدید قیمتهای نفت دچار بحران شده، اگرچه در نهایت با نظارت مقامات قضایی تحت حمایت یک "طرح نجات" قرار گرفت.
به گفته تحلیلگران، بحرانی که شرکت سویبر با آن روبرو است و افزایش بدهی های این شرکت نشانگر خطری است که گرییانگیر سه بانک بزرگ این کشور (دی بی اس و او سیبی سی و یو او بی) شد. این بانکها وام دهندگان اصلی شرکتهای خدمات رسان صنعت نفت و گاز سنگاپور بوده است.
بانک او سی بی سی این کشور اعلام کرد که بدهی شرکتهای بخش خدمات نفت و گاز سنگاپور به این بانک به یک میلیارد و ٢٠٠میلیون دلار می رسد و موعد پرداخت این وامها اواخر سال ٢٠١٧ میلادی است، اگرچه این بانک همچنان نگران به تعویق افتادن پرداخت این وامها است.
وی سیانگ ان جی، یک تحلیلگر سنگاپوری در حوزه انرژی گفت: درصورت افت قیمتهای نفت، انتظار به تأخیر افتادن پرداخت این وامها وجود دارد.
شرکتهای بزرگی مانند شرکت تولید کننده دکل " کپل" نیز درگیر اینگونه مشکلات هستند. این شرکت در نیمه نخست سال جاری میلادی و همزمان با کاهش ٤٥ درصدی سود خالص آن، ١٦ درصد از کارکنان خود را تعدیل نیرو کرد. شرکت رقیب آن "سمب کرپ مارین" نیز ٧٠ درصد کاهش در سود خالص را در نیمه نخست سال جاری میلادی تجربه کرد.
اما کپل با عملکرد قوی و توسعه دارایی ها و مدیریت سرمایه گذاری خود توانست بر این مشکل فائق آید. در حالی که بسیاری از متخصصان به شرکتهای کوچکتر نفت و گاز در خصوص تواناییهای آنها برای ادامه فعالیت در بین این نگرانیها اخطار دادند.
افت قیمت نفت فعالیت صنعت بالا دستی ابرشرکتهای نفتی را نیز تحت تأثیر قرار داد و سوددهی شرکتهای بخش خدمات صنعت نفت وگاز را تخریب کرد.
شرکتهای سنگاپوری نیز به منظور فائق آمدن به این مشکلات به دنبال تأمین مالی و نقدینگی از طریق فروش داراییها وگرفتن وامهای بانکی بوده اند.
پس از این که بانک دی بی اس اعلام کرد که انتظار دارد تنها نیمی از وامی که به شرکت سویبر اعطا کرده (٧٠٠ میلیارد دلار سنگاپور) به این بانک برگردانده شود نگرانی بانکها افزایش یافت.
بانک دی بی اس که هشتم اوت باید گزارش سه ماه دوم فعالیت سالجاری خود ارائه دهد، میزان وامی که در سه ماه نخست سال جاری میلادی به شرکتهای بخش خدماتی صنعت نفت و گاز اعطا کرد را ١٧ میلیارد دلار سنگاپور اعلام کرد.