به گزارش نفت دیلی، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور توسعه و مهندسی با بیان این که وزارت نفت برای توسعه میدانها به مدل خاصی وابسته نیست، گفت: فضاسازیهای زیادی علیه قراردادهای جدید نفتی شکل گرفته در حالی که در این قرارداد، انعطاف پذیری در توسعه میدانهای نفتی افزایش می یابد.
غلامرضا منوچهری، در مراسم تودیع و معارفه مدیران عامل جدید و سابق شرکت مهندسی وتوسعه نفت (متن) ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مدیران و کارشناسان شرکت متن، اظهارکرد: قائل به این هستم که با سلسله مراتب مدیریتی گفتگوی رو در رو انجام داده و به یک دیالوگ و ایده پردازی واحد، فهم مشترک از مسائل و تعریف اهداف برسیم که امیدوارم در دوره مدیریتی آقای شهنازی زاده (مدیرعامل جدید شرکت متن) این هدف محقق شود.
وی با بیان این که ما نیاز به مشارکت فکری و تبادل نظر داریم، ادامه داد: بر این اساس باید در اتاق فکرها، به ایده های واحد برسیم تا به اهداف تعریف شده از سوی نظام و وزارت نفت دست یابیم.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور توسعه و مهندسی با بیان این که فضاسازیهای زیادی علیه قراردادهای جدید نفتی صورت گرفته است، گفت: این قراردادها چیزی جز قرارداد بیع متقابل که روی آن کار کرده ایم، نیست، ما در این قراردادها سعی کرده ایم انعطاف پذیری توسعه میدانهای نفتی خود را افزایش دهیم.
قراردادهای جدید نفتی تفاوتی با بیع متقابل ندارد
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور توسعه و مهندسی ادامه داد: می گویند با اجرای این قراردادها مخازن و چاههای خود را به شرکت خارجی واگذار می کنیم، در حالی که چنین موضوعی صحت ندارد، قراردادهای جدید نفتی مانند قراردادهای بیع متقابل است.
وی افزود: این قراردادها تفاوتی با قراردادهای بیع متقابل ندارند، نه بانک مرکزی و نه دولت تضمینی برای بازگشت سرمایه به شرکتها نمی دهند و تنها تضمین آنها تولید میدان است که آن هم بر عهده ایران است، حال این به ما بستگی دارد که به آنها پول بدهیم یا محصول، یا این که حتی پرداخت آن را به تاخیر بیندازیم.
منوچهری گفت: البته تنها نکته ای که وجود دارد این است که در قراردادهای بیع متقابل شما با ظرفیت تولید سروکار دارید، در حالی که در قراردادهای جدید نفتی حجم تجمعی تولید برای ما مهم است.
به گفته وی، سود پرداخت شده در قرارداد بیع متقابل چهار ساله است اما در مدل جدید قراردادهای نفتی در طول ٢٠ سال این سود پرداخت می شود و این اطمینان وجود دارد که تولید تجمعی صورت گرفته است.
شرکتهای داخلی در مسیر تعاملات بین المللی رشد می کنند
منوچهری افزود: ما به دنبال رشد شرکتهای ایرانی هستیم، اما باید به این مسئله هم توجه داشته باشیم که این شرکتها خود به خود رشد نمی کنند، کجای دنیا صنعت نفت یک صنعت تنها داخلی بوده است، کارشناسان و شرکتهای داخلی نیز در تعامل و رفت بین المللی رشد می کنند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور توسعه و مهندسی تصریح کرد: در قراردادهای جدید نفتی به شرکتهای خارجی متذکر شده ایم تا زمانی که ظرفیت ایرانی در بخشهای مختلف مانند ساخت خط لوله زیردریایی، سکو و .. وجود دارد باید از آنها استفاده کنند.
وی گفت: باید همکاران ما در شرکت متن که در راس کار هستند فضای ذهنی قراردادهای جدید نفتی را آماده کنند، ما برای موثرترین، اقتصادی ترین، ملی ترین کارهای کشور دور هم نشسته ایم، هم اکنون برای کشور، توسعه میدانهای مشترک نفت و گاز دارای اولویت است.
منوچهری با بیان این که ذهن همه ما باید سازنده باشد، اظهارکرد: افراد در یک برخورد سازنده است که دارای ذهن خلاق و نشاط کاری می شوند، بر این اساس شما نیز باید خلاق بوده و در محیط کاری خود راهکار ارائه داده و به اجرای پروژه های خود سرعت دهید.
علاقمندی شرکتهای خارجی برای حضور در ایران
وی با اشاره به علاقمندی شرکتهای خارجی برای سرمایه گذاری در صنعت نفت و امضای موافقتنامه های متعدد طی ماههای اخیر، گفت: در هر حال موافقتنامه ها و مطالعه روی میدانها، طبیعت زمانبر دارد، بنابراین باید فضایی ایجاد کنیم تا شرکتها در ایران حضور یابند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور توسعه و مهندسی افزود: هم اکنون شرکت نفت به برخی شرکتهای توانمند داخلی مجوز داده است تا شرکتهای خارجی را برای اجرای پروژه های متوسط و بزرگ بیاورند و این همکاری با رهبری کنسرسیوم از سوی شرکتهای ایرانی باشد.
منوچهری افزود: منافع ملی ما در این نیست که تولید در میدانهای مشترک نفت و گازی عقب بیفتد؛ ما باید از فرصتی که به وجود آمده استفاده کنیم و انتظار دارم شما همکاران نقش آفرینان این عرصه باشید.
وی در پایان ضمن تشکر از عبدالرضا حاجی حسین نژاد، مدیرعامل سابق شرکت مهندسی و توسعه نفت( متن)، برای وی و همه کارکنان شرکت متن آرزوی توفیق و سلامت کرد.