به گزارش نفت دیلی، الزامها و رویه های مدیریت بر اچ اس یی پیمانکاران در شرایط عمومی و اختصاصی قراردادهای همسان و غیر همسان صنعت نفت از سوی وزیر نفت بازنگری و درچارچوب سند راهنمای مدیریت بر اچ اس یی پیمانکاران تدوین و ابلاغ شد.
سیاوش درفشی، مدیر کل اچ اس یی شرکت ملی نفت ایران با اشاره به این که مدیریت بر فعالیتهای اچ اس یی پیمانکاران در پروژه ها و تاسیسات صنعت نفت لازم و ضروری است، افزود: توسعه پروژه ها و اجرای طرحهای صنعت نفت با مدیریت صحیح، دقیق و اثربخش با هدف کاهش حوادث و خسارتها میسر می شود.
وی تصریح کرد: بخشی از فرآیند مدیریت اچ اس یی در صنعت نفت، مدیریت و نظارت بر عملکرد پیمانکاران از طراحی تا اجرا در قسمتهای خدمات، فنی، مهندسی و ساختمان است که با توجه به بالابودن ریسک و ضعف اجرایی در این قسمتها مدیریت بر اچ اس یی پیمانکاران برای کاهش رخداد و حادثه حائز اهمیت است.
درفشی با بیان این که در رویکرد جدید اصول و رویه مدیریت اچ اس یی، عملکرد پیمانکاران در همه لایه ها به دقت بررسی می شود، اظهار کرد: مدیریت این حوزه از مرحله ارزیابی و انتخاب تا تنظیم قرارداد، اجرای پروژه ها و تسویه حساب با پیمانکاران اجرا می شود.
مدیرکل اچ اس یی شرکت ملی نفت ایران یادآور شد: با اجرای این طرحها و برنامه ها درصدد هستیم تا مدیریت ایمنی را درکنار مدیریت اقتصادی در بخشهای مختلف با ضوابط و الزامهای قانونی در سطح وسیعی در صنعت نفت اجرا کنیم.
این مقام مسئول با اشاره به این که چارچوب و ماموریت جدید مدیریت بر اچ اس یی همسو با بهبود، اصلاح شرایط و اصل توسعه پایدار و حفظ سرمایه ملی است، اظهارکرد: اقدامات پیشگیرانه و اطمینان از حل بحرانهای آینده بویژه در زمینه های ایمنی، بهداشت و سلامت از راهبردهای مهم این سند است.
وی با تاکید بر این که این سند سبب تقویت مدیریت بر اچ اس یی در همه قراردادهای همسان و غیر همسان در شرایط عمومی و اختصاصی صنعت نفت می شود، اعلام کرد: انتظار داریم با این تغییرات و رویکرد جدید شاهد تحول در کاهش خطرات و حوادث صنعت نفت باشیم.
درفشی، افزایش نظارت، جریمه پیمانکاران در صورت اجرا نکردن اچ اس یی، ضمانت اجرای قوانین، بازنگری قوانین جدید برای افزایش ایمنی و نظارت اچ اس یی در همه مراحل قرارداد را از مهمترین موارد برای اجرای صحیح و مطلوب این سند برشمرد.