بازگشت کابوس مازاد عرضه به خواب آشفته نفت

به گزارش نفت دیلی، پیشبینی نهادهای اصلی نظارت بر صنعت نفت جهان درباره استمرار عرضه مازاد این کالا در سال آینده میلادی سبب شد قیمت نفت در هفته گذشته کاهش یابد.

انتشار گزارشهای بدبینانه اوپک و آژانس بینالمللی انرژی درباره احتمال استمرار عرضه مازاد نفت در ماههای آینده سبب شد در هفته گذشته، قیمت شاخص نفت خام برنت با پنج درصد و قیمت شاخص دبلیو تی آی آمریکا با شش درصد افت هفتگی رو به رو شود.

روز دوشنبه (٢٢ شهریور ماه) قیمت نفت حدود یک درصد افزایش یافت زیرا کاهش ارزش دلار و بهبود وضع بازار سهام در آمریکا به بازار نفت کمک کرد که از فشار اولیه ناشی از نگرانی درباره افزایش تولید نفت آمریکا، رهایی یابد.

پیشبینی کاهش تولید نفت خام شیل در آمریکا در ماه اکتبر امسال برای یازدهمین ماه پیاپی نیز به رشد قیمت نفت کمک کرد، اما گمانهزنیها درباره احتمال افزایش سطح ذخیرهسازی سوخت در این کشور سبب شد این رشد محدود باشد.

قیمت هر بشکه نفت خام برنت با ٣١ سنت افزایش به ٤٨ دلار و ٣٢ سنت و قیمت شاخص نفت خام دبلیو تی آی آمریکا با ٤١ سنت رشد به ٤٦ دلار و ٢٩ سنت رسید.

اگرچه بعضی معاملهگران به ادامه روند افزایشی بازار نفت در میان مدت امیدوار بودند، دیگر فعالان بازار خود را برای افت قیمت این کالا به دلیل رشد ذخیره سازی در آمریکا، آماده کردند.

انتشار گزارشی درباره افزایش آمار دکلهای حفاری نفت در آمریکا سبب شد بود در ساعتهای نخست معاملات روز دوشنبه، قیمت نفت با کاهش رو به رو باشد.

با این همه، کاهش ارزش دلار به دلیل احتمال افزایش نرخ بهره در آمریکا سبب شد قیمت نفت رو به افزایش بگذارد. با توجه به قیمتگذاری نفت به دلار، کاهش ارزش این ارز سبب میشود خرید طلای سیاه برای دارندگان ارزهای دیگر ارزانتر تمام شود و مطلوبیت این کالا افزایش یابد.

پس از آن که هم اوپک و هم آژانس بینالمللی انرژی در گزارشهای خود به احتمال استمرار عرضه مازاد نفت در سال آینده میلادی اشاره کردند، قیمت نفت در روز سه شنبه (٢٣ شهریور ماه) حدود سه درصد کاهش یافت.

آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد افت شدید رشد تقاضای نفت در کنار افزایش سطح ذخیرهسازی و بیشتر شدن تولید این کالا به این معناست که دستکم در نیمه نخست سال ٢٠١٧ میلادی بازار نفت همچنان با عرضه مازاد رو به رو خواهد بود.

اوپک نیز روز دوشنبه در گزارشی بدبینانه، به افزایش عرضه مازاد نفت در سال آینده میلادی به دلیل آغاز تولید از میدانهای جدید در کشورهای غیر عضو اوپک خبر داده بود. این سازمان همچنین اعلام کرد پافشاری تولیدکنندگان نفت خام شیل در آمریکا بر ادامه تولید، از برآوردهای پیشین فراتر رفته است.

در این روز قیمت هر بشکه نفت خام برنت با یک دلار و ٢٢ سنت کاهش، به ٤٧ دلار و ١٠ سنت رسید. قیمت شاخص دبلیو تی آی آمریکا نیز با یک دلار و ٣٩ سنت افت، در سطح ٤٤ دلار و ٩٠ سنت تثبیت شد.

افزایش شدید سطح ذخیرهسازی نفت در آمریکا با وجود افت غافلگیرکننده ذخایر نفت خام این کشور سبب شد چهارشنبه (٢٤ شهریور ماه) نیز روند کاهشی قیمت نفت ادامه یابد.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد سطح ذخیره سازی فرآوردههای نفتی میانی در این کشور در هفته منتهی به ١٩ شهریور ماه از چهار میلیون و ٦٠٠ هزار بشکه افزایش برخوردار شده است که بالاترین رشد هفتگی آن در سال جاری میلادی به شمار میآید.

این تحول سبب شد قیمت شاخص نفت خام برنت با یک دلار و ٢٥ سنت کاهش، به ٤٥ دلار و ٨٥ سنت و قیمت شاخص دبلیو تی آی آمریکا با یک دلار و ٣٢ سنت افت به ٤٣ دلار و ٥٨ سنت برسد.

با این همه، سطح ذخیره سازی نفت خام در آمریکا در هفته منتهی به ١٩ شهریور ماه، کارشناسان را غافلگیر کرد، زیرا آنان انتظار داشتند که این رقم از سه میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه افزایش برخوردار شده باشد.

از سرگیری تولید نفت نوع کوا ایبوئه در نیجریه در هفته گذشته، از دیگر عوامل مؤثر در افت قیمت نفت بود.

در پی افزایش قیمت بنزین به دلیل تعطیلی یک خط لوله اصلی انتقال بنزین در آمریکا، قیمت نفت روز پنجشنبه (٢٥ شهریور ماه) حدود یک درصد افزایش یافت.

رشد ارزش سهام در بازارهای مالی آمریکا و کاهش احتمال افزایش نرخ بهره در این کشور نیز از جمله عوامل مؤثر در رشد قیمت نفت بودند.

قیمت هر بشکه نفت خام برنت در این روز با ٧٤ سنت رشد، در سطح ٤٦ دلار و ٥٩ سنت و قیمت هر بشکه نفت خام دبیلو تی آی با ٣٣ سنت رشد در سطح ٤٣ دلار و ٩١ سنت برای هر بشکه تثبیت شد.

تعطیلی یکی از واحدهای اصلی پالایشگاه شرکت بی پی در ایالت ایندیانا آمریکا نیز از دیگر عوامل مؤثر در رشد قیمت سوخت در ایالات متحده بود.

در آخرین روز هفته گذشته (جمعه ٢٦ شهریور ماه) قیمت نفت با دو درصد کاهش، به پایینترین حد خود در چند هفته اخیر رسید، زیرا افزایش صادرات نفت ایران نگرانی درباره عرضه مازاد نفت در بازارهای جهانی را افزایش داد.

ضعف در بازار سهام آمریکا و افزایش ارزش دلار از دیگر عوامل مؤثر در افت قیمت نفت بودند.

قیمت نفت در حالی در معاملات روز جمعه با کاهش رو به رو شد که رشد قیمت بنزین در آمریکا به دلیل تعطیلی یک خط لوله و یک پالایشگاه نفت در این کشور، ادامه داشت.

شاخص نفت خام برنت در این روز ٨٢ سنت افت را تجربه کرد و در سطح ٤٥ دلار و ٧٧ سنت تثبیت شد که پایینترین قیمت آن در دو هفته اخیر بود.

قیمت شاخص دبلیو تی آی آمریکا نیز با ٨٨ سنت افت، در سطح ٤٣ دلار و سه سنت تثبیت شد که پایینترین قیمت آن در پنج هفته گذشته به شمار میآمد.

یک منبع آگاه از برنامه بارگیری نفتکشها اعلام کرد صادرات نفت خام این کشور در ماه اوت سال جاری میلادی به بیش از دو میلیون بشکه در روز رسید. این مسئله در کنار بروز نشانههای افزایش تولید نفت نیجریه و لیبی، امیدواری به توافق احتمالی تولیدکنندگان نفت برای تثبیت سطح تولید را تضعیف کرد.

افزون بر این، یک گزارش صنعتی نشان داد شمار دکلهای حفاری نفت در آمریکا در هفته گذشته برای یازدهمین بار در ١٢ هفته اخیر از افزایش برخوردار شده است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد