به گزارش نفت دیلی، معاون وزیر نفت با اشاره به توان ۶۰ تا ۶۵ درصدی ساخت داخل تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت٬ گفت: در حال حاضر کشورهای آسیای میانه و حاشیه خلیج فارس از خریداران این تجهیزات به شمار می روند.
محمدرضا مقدم معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری درباره بومی سازی تجهیزات صنعت نفت گفت: سازندگان ایران اکنون توان ساخت ٦٠ تا ٦٥ درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت را پیدا کرده اند.
وی افزود: اکنون برخی تجهیزات صنعت نفت تولیدی صادر می شود که کشورهای آسیای میانه و حاشیه خلیج فارس از خریداران آن به شمار می روند.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به برنامه ریزی وزارت نفت برای ساخت ۱۰ گروه کالای پرمصرف صنعت نفت٬ ادامه داد: با تولید اقلام ١٠ گروه کالایی پرمصرف صنعت نفت در کشور، میزان توان سازندگان داخلی در ساخت این تجهیزات به ٧٥ تا ٨٠ درصد می رسد.
وی گفت: تجهیزات تولید شده در بخش بالادستی صنعت نفت (اکتشاف و استخراج) و پایین دستی (پالایش، گاز و پتروشیمی) به کشورهای همسایه صادر می شود که البته میزان صادرات انواع تجهیزات بالادستی بیشتر است.
معاون وزیر نفت درباره بومی سازی گروه های ١٠ گانه کالا و تجهیزات صنعت نفت در داخل کشور گفت: بر اساس برآوردها مجموع ارزش تولید این اقلام نزدیک به ٢ میلیارد دلار می شود.
امضای هفت هزار میلیارد ریال قرارداد با سازندگان ایرانی
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری درباره امضای قرارداد با سازندگان داخلی گفت: تاکنون ٥٢ قرارداد با ارزش نزدیک به هفت هزار میلیارد ریال با آنها به امضا رسیده است.
وی افزود: در این قراردادها قرار است فناوری های جدید به کشور منتقل شود.
مقدم یادآوری کرد: البته فناوری ساخت برخی تجهیزات صنعت نفت اکنون در کشور وجود دارد٬ اما با هدف ارتقای فناوری، آنها نیز در فهرست تولید اقلام ١٠ گروه کالایی قرار داده شده اند.
وی درباره مشارکت با خارجی های در قراردادهای ساخت داخل گفت: دراین قراردادها، با هدف انتقال فناوری های جدید، با شرکت های خارجی معتبر همکاری می شود که می توان به قرارداد مربوط به ساخت پمپ های درون چاهی اشاره کرد.
طرح بومی سازی ١٠ گروه خانواده کالاها و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت به دستور وزیر نفت با هدف تقویت توانمندی های داخلی و اتکای بیشتر صنعت نفت به محصولات سازندگان ایرانی، از اواخر سال ٩٣ در دستور کار قرار گرفت.
این ١٠ گروه کالا شامل ساخت تجهیزات سرچاهی و رشته تکمیلی درون چاهی، پمپ های درون چاهی، انواع مته های حفاری (صخره ای، الماسی، مغزه گیری)، انواع شیرهای کنترلی، ایمنی و تجهیزات جانبی، انواع لوله ها (لوله های جداری بدون درز از ٣,٨ تا ١٣ اینچ، لوله های جداری با درز از ٢٠ تا ٣٠ اینچ، لوله های مغزی، لوله های حفاری و لوله های جریانی بدون درز بالای ٦ اینچ)، الکتروموتورهای ضد انفجار و دور متغیر، ماشین های دوار (توربین، کمپرسور و پمپ ها شامل پمپ های گریز از مرکز)، فولادهای آلیاژی، ابزارهای اندازه گیری حفاری و ساخت پیگ های هوشمند است.