به گزارش نفت دیلی، کارشناس ارشد اقتصاد انرژی با اشاره به واردات روزانه ١٧ میلیون بشکهای نفت چهار کشور هند، چین، ژاپن و کره جنوبی، گفت: منطقه آسیا همچنان بزرگترین بازار نفت خام ایران به شمار میآید و نمیتوان به سادگی از آن را نادیده گرفت.
سعید خوشرو، کارشناس ارشد اقتصاد انرژی موسسه مطالعات بین المللی انرژی، با بررسی زمینههای تجارت انرژی ایران آسیا، اظهارکرد: رشد تقاضای نفت خام در آسیا از هر منطقه دیگری بیشتر است.
وی با اشاره به واردات نفت خام چهار کشور چین، هند، ژاپن و کره جنوبی در مجموع روزانه ١٧ میلیون بشکه، گفت: این منطقه بزرگترین بازار نفت خام برای ایران به شمار میآید و به سادگی نمیتوان از آن چشم پوشی کرد.
خوشرو افزود: اگر بنا باشد سهم ایران در تامین نفت خام این چهار کشور ( چین، کره جنوبی، هند و ژاپن) تنها ١٠ درصد باشد، روزانه ١,٧ میلیون بشکه نفت ایران به این کشورها صادر خواهد شد.
واردات روزانه ١,٥ میلیون بشکه میعانات گازی به منطقه آسیا
وی با بیان این که اهمیت منطقه آسیا برای ایران تنها به نفت خام محدود نمیشود، ادامه داد: این منطقه بزرگترین واردکننده میعانات گازی و ال پی جی است. ایران نیز در شمار بزرگترین صادرکنندگان این ٢ حامل انرژی بوده و تولید آنها نیز در ایران رو به رشد است.
کارشناس ارشد اقتصاد انرژی با اشاره به واردات روزانه ١,٥ میلیون بشکه میعانات گازی به منطقه آسیا، ادامه داد: کره جنوبی و ژاپن بزرگترین مصرف کنندگان و واردکنندگان میعانات گازی در این منطقه هستند.
وی با اشاره به صادرات روزانه ٥٠٠ هزار بشکه میعانات گازی ایران، گفت: کره جنوبی، ژاپن، هند و چین به ترتیب با سهم ٥٠، ٢٠، ٥ و ٦ درصد در مجموع بیش از ٨٠ درصد میعانات گازی صادراتی ایران را جذب می کنند.
مصرف سالانه ١٠٠ میلیون تن ال پی جی در منطقه آسیا
خوشرو با اشاره به بازار ال پی جی، افزود: مصرف ال پی جی منطقه آسیا نزدیک به ١٠٠ میلیون تن در سال است که نزدیک به ٤٠ میلیون تن از آن، با واردات تامین می شود.
وی با بیان این که ایران، قطر و استرالیا بزرگترین صادرکنندگان ال پی جی به منطقه آسیا هستند، یادآور شد: تولید الپی جی ایران هم اکنون نزدیک به هفت میلیون تن است که شرکت ملی نفت و مجتمعهای پتروشیمی نزدیک به پنج میلیون تن از آن را صادر میکنند.
کارشناس ارشد اقتصاد انرژی ادامه داد: در سالهای تحریم، تقریبا همه ال پی جی صادراتی ایران روانه بازار چین میشد. الان هم چین بزرگترین بازار ال پی جی صادراتی ایران به شمار میآید.
خوشرو گفت: چین در هشت ماه نخست سال ٢٠١٦ بیش از ١٠ میلیون تن ال پی جی وارد کرده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال، بیش از ٤٠ درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: هند نیز با واردات سالانه نزدیک به ٢٠ میلیون تن، دیگر بازار مهم منطقه آسیاست که به تولید ال پی جی ایران چشم دارد.
کارشناس ارشد اقتصاد انرژی اظهارکرد: با توجه به رشد فراوان تولید ال پی جی ایران و افزایش شدید واردات منطقه آسیا، این منطقه همچنان بزرگترین بازار این فرآورده به شمار می آید.
خوشرو افزود: با توجه به رشد خیره کننده تقاضای نفت خام، میعانات گازی و ال پی جی در منطقه آسیا و رشد تولید میعانات گازی و ال پی جی ایران، وابستگی منطقه آسیا به ایران رو به افزایش است، ضمن اینکه ایران نیز نمیتواند برای فروش محصولات خود به منطقه دیگری امید داشته باشد.