برداشت روزانه گاز از پارس جنوبی امسال به ٥٤٠ میلیون مترمکعب می رسد

به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه تا پایان امسال ظرفیت برداشت گاز از پارس جنوبی به ٥٤٠ میلیون متر مکعب در روز خواهد رسید، افزود: به این ترتیب در برداشت گاز از این میدان با قطر برابر خواهیم شد.

محمد مشکین فام امروز (سه‌شنبه، ٢٧ مهر ماه) پس از بارگیری سکوی ١٧B پارس جنوبی در‌بارۀ رقم سرمایه‌گذاری برای توسعۀ کل میدان پارس جنوبی گفت: کل توسعۀ این میدان بدون احتساب فاز ١١، ٨١ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد که ٦٧ میلیارد دلار آن برای توسعۀ فازها و ١٤ میلیارد دلار آن هم به بخش بیمه، مالیات، هزینه های گمرکی و ...  مرتبط خواهد بود.

وی افزود: پیش بینی می‌کنیم فاز ١١ پارس جنوبی با نصب سامانههای تقویت فشار به چهار میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داشته باشد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس افزود: تا سال ٢٠٠٩ برای توسعۀ فازهای١ تا ١٠ پارس جنوبی حدود ٢٦ میلیارد سرمایه‌گذاری شده است.

وی دربارۀ ظرفیت برداشت گاز از پارس جنوبی افزود: تا پایان پاییز امسال، ایران به برداشت ٥٠٠ میلیون مترمکعبی از این میدان مشترک گازی می‌رسد.

مشکین فام گفت: تا پایان امسال ظرفیت برداشت گاز از پارس جنوبی به ٥٤٠ میلیون مترمکعب در روز می رسد که این موضوع به معنای رسیدن به ظرفیت مساوی با قطر در برداشت از این میدان مشترک گازی است.

وی دربارۀ ساخت سکوی ١٧B پارس جنوبی افزود: این سکو آخرین سکوی ١٧ و ١٨ پارس جنوبی است که ساخت آن ٣١ ماه بدون احتساب تاخیرهای ناشی از تحریم‌ها و نبود کالا، زمان برد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه ٧٠ درصد تجهیزات به کار رفته در ساخت این سکو داخلی بوده است، افزود: تنها تجهیزاتی وارد شد که به فناوری بالا نیاز داشته است و امکان ساخت آنها در داخل وجود نداشت.

مشکین فام افت فشار در پارس جنوبی را یک موضوع طبیعی دانست و افزود: رفتار مخزن در بخش‌های مختلف این میدان متفاوت است. با این حال در آینده برای جلوگیری از افت فشار طبیعی به نصب تاسیسات تقویت فشار در این فازها نیاز داریم.

وی افزود: بر این اساس، به فراخور هر یک از میدان‌ها و میزان افت فشارشان تاسیسات را نصب خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تعداد دکل‌های فعال در پارس جنوبی را ١٧ دستگاه اعلام کرد و افزود: بنا به صحبت‌های شرکت ایزایکو انتظار داریم سکوی ١٧B در مدت ٤٥ روز راه‌اندازی شود.

مشکین فام مهم‌ترین عامل تحقق این هدف را فعالیت‌های مربوط به پیش راه اندازی و راه‌اندازی در خشکی اعلام کرد.

وی هزینۀ ساخت هر سکوی فازهای ١٧ و ١٨  پارس جنوبی را ١٥٠ میلیون دلار ذکر کرد و دربارۀ سیاست‌های کلی شرکت نفت و گاز پارس نیز گفت: خطوط کلی فعالیت‌های این شرکت از سوی وزارت نفت ترسیم شده است و هر دو هفته یکبار نیز این سیاست‌ها رصد می شود.

مشکین فام که به تازگی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس شده است، افزود: با توجه به اینکه سیاست‌های این شرکت در سه سال اخیر قابل قبول بوده است، من نیز همان سیاست‌های پیشین را دنبال می کنم.

صبح امروز سکوی دو هزار و ٣٠٠ تنی ١٧B پارس جنوبی از یارد مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزایکو) بارگیری شد، این سکو چهارمین سکوی پارس جنوبی به شمار می رود که از ابتدای امسال تا کنون بارگیری شده است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد