چراغ سبز صادرکنندگان فرآورده‎ها به واقعی‎سازی قیمت‎ها

به گزارش نفت دیلی، اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی از آزادسازی قیمت ارز و واقعیسازی قیمت خوراک استقبال کرد.

فرزان گلچین، رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمیدر نشستی خبری با انتقاد از افزایش ناگهانی قیمت خوراک واحدهای پایین دستی گفت: بالا بردن قیمتها شاید در ذات خود حرکت به سمت واقعی سازی و رقابتی کردن تولید باشد اما افزایش ناگهانی این خوراک سبب وارد کردن شوک به تولیدکنندگان و صادرکنندگان می شود.

وی گفت: قیمت خوراک تاکنون ٣٠ درصد افزایش یافته است که این موضوع کم شدن حاشیه سود واحدهای پتروشیمی را سبب شده و فرآوردههای نفتی ما را در بازارهای جهانی غیر رقابتی کرده است.

گلچین افزود: واقعی سازی قیمت ارز و خوراک شاید بر صنایعی که عضو اتحادیه هستند حتی آثار مثبتی داشته باشد اما معتقدیم که افزایش قیمت ناگهانی آن هم بدون هماهنگی با بخش خصوصی فعالان این بخش را با مشکل روبرو می کند بنابراین گلایه ما از افزایش یکباره قیمتهاست و معتقدیم نباید به تولیدکنندگان شوک وارد کرد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی افزود: افزایش قیمت‌ها سبب شده است رقابت پذیری واحدهای پایین دستی کاهش یابد به طوریکه پیش بینی می شود صادرات محصولات پایین دستی حدود پنج درصد کاهش یابد.

گلچین افزود: انتظار ما این بود تا با هماهنگی بیشتر با بخش خصوصی این افزایش قیمت به شکل پلکانی انجام میگرفت زیرا هم زمان شدن افزایش قیمت ارز و خوراک سبب شده تا تولید برخی فرآوردهها ٣٠ درصد افزایش یابد و توجیه صادراتی خود را از دست دهد.

وی یادآور شد: ما مخالف افزایش قیمت نیستیم؛ اما معتقدیم بهتر بود حداقل این کار با هماهنگی بخش خصوصی انجام میشد تا آنها در امضای قراردادهای خود تامل می کردند.

گلچین با بیان این که نگاه ما به وزیر نفت تغییری نکرده‌است و تقابلی با وزارت نفت و شخص وزیر نداریم، گفت: ما هم انتقاد داریم و هم حمایت می‌کنیم و همچنان از وزیر نفت دفاع می‌کنیم.

در ادامه این نشست محمد تاجیک، نایب رئیس اتحادیه گفت: با توجه به افزایش قیمت خوراک، قیمت قیر صادراتی ایران در بازارهای جهانی افزایش یافته و آن را به محصولی غیر رقابتی در بازارهای جهانی بدل کرده است.

وی گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده باید ١,٢ میلیون تن قیر صادر شود، اما با توجه به گران شدن تولید بعید است برنامه در نظر گرفته شده برای صادرات قیر ایران در ٦ ماه دوم امسال محقق شود.

وی در پاسخ به پرسش شانا درباره شرایط رقابتی بودن تولید فرآورده های نفتی و حضور محصولات ایران در بازارهای جهانی گفت: برخی گمان می کنند که اگر بخش خصوصی از افزایش قیمتها گلایه می کند به دنبال تولید با خوراک رانتی و یارانهای است در حالی که ما معتقدیم باید با قیمت رقابتی کالاهای خود را تولید و روانه بازارها کنیم از این رو ما به دنبال رانت نیستیم و هیچ بخش خصوصی واقعی از رانت بهره نمی‌برد.

گلچین افزود: تنها حرف ما این است که چرا دولت هم‌زمان قیمت ارز و خوراک را افزایش داده و واحدها در صادرات محصولات خود با مشکل روبرو شده اند.

وی ادامه داد: کاش این افزایش قیمت‌ها پلکانی انجام می‌شد تا فعالان این صنعت با یک تنفس قیمتی به تولید بپردازند و محصولات خود را در بازارهای جهانی عرضه کنند زیرا تولیدکنندگان ما تا پیش از افزایش قیمت ارز و خوراک فرآورده های را حتی پایین تر از تولیدکنندگان چینی وارد بازارهای جهانی می کردند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد