استاندارد جدید سوخت کشتی‌ها تهدیدی برای اوپکی‌ها است

به گزارش نفت دیلی، قانون جدید استفاده از سوخت‌های کم گوگرد در کشتی‌ها سبب ضرر و زیان کشورهایی می‌شود که نفت خام با گوگرد بالا تولید می‌کنند.

استفاده از سوخت‌های پاک در جهان در سال ٢٠٢٠ میلادی ممکن است سبب سودآوری پالایشگاه‌های پیشرفته شود، اما کشورهایی را که دارای تأسیسات قدیمی هستند یا نوع نفت با گوگرد بالا تولید می‌کنند از بازار تجارت بیرون می‌کند.

از جمله کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که نفت با مقدار بالای گوگرد تولید می‌کنند عربستان، عراق، ونزوئلا، هستند که قانون جدید تهدیدی برای آنها به‌شمار می‌رود.

مکزیک و برزیل نیز از جمله کشورهای غیر عضو این سازمان به هستند که از نفت با میزان گوگرد بالا و پالایشگاه‌های فرسوده استفاده می‌کنند.

کمیته حفظ محیط زیست دریایی در سازمان بینالمللی دریانوردی چندی پیش میزان مجاز آلایندگی گوگرد کشتیها را محدودتر کرد و اعلام کرد این مصوبه از سال ٢٠٢٠ میلادی اجرایی میشود.

بر اساس مقررات جدید، میزان مجاز گوگرد سوخت کشتیها از سطح کنونی ٣,٥ درصد به ٠.٥ درصد کاهش خواهد یافت.

صاحبان کشتی برای اجرای این قانون جدید راه‌های مختلفی دارند که راحت‌ترین آن استفاده از فرآورده‌های میان تقطیری است که سطح گوگرد آن کم‌تر از سوخت کوره است، اما بسیار گران‌تر از آن تمام می‌شود.

تحلیلگران تخمین می‌زنند که قانون جدید کشتیرانی ممکن است روزانه ٧٠٠ هزار بشکه از تقاضای سوخت کوره را کاهش دهد و به فرآورده‌های میان تقطیری بیافزاید؛ اگرچه پیش‌بینی آژانس بین المللی انرژی از این میزان دو میلیون بشکه در روز است.

برخی کارشناسان بر این باورند که با توجه به سرمایهگذاری سنگین و زمانبر لازم برای تولید سوختهای کم گوگرد، ممکن است تا سال ٢٠٢٠ میلادی پالایشگران نتوانند سوخت کافی بر اساس استانداردهای جدید تولید کنند.

با این همه، گروههای حامی محیط زیست از این تصمیم سازمان بینالمللی دریانوردی حمایت کردند.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد