به گزارش نفت دیلی، عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: بهرهمندی از ظرفیتهای خارجی و داخلی باهدف توسعه پارس جنوبی، سبب افزایش برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی و ثروت ملی میشود که سرانجام مردم از عواید آن بهرهمند می شوند.
جلال میرزایی، درباره روند توسعه فازهای پارس جنوبی اظهار کرد: با توجه به اینکه تاکنون فازهای ١٢، ١٥، ١٦ و بخشی از فازهای ١٧ و ١٨ به بهرهبرداری رسیده تا پایان امسال نیز بخش باقیمانده فازهای ١٧ و ١٨، فاز ١٩، ٢٠ و ٢١ به بهرهبرداری میرسند.
عضو کمیسیون انرژی افزود: با توسعه کامل فازهای پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز از این میدان مشترک به بیش از ٨٠٠ میلیون مترمکعب و میعانات گازی افزون بر یک میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
این نماینده مجلس دهم گفت: مخزن میدان گازی پارس جنوبی با قطر مشترک است، بنابراین، شتاب در توسعه این میدان برای کشور با اهمیت است که با تلاشهای دولت یازدهم شاهد تحولات مثبت در این زمینه هستیم.
نماینده مردم ایلام در مجلس افزود: افزایش برداشت گاز از دو جهت بر زندگی مردم اثر مثبت خواهد داشت؛ نخست، افزایش تولید این سوخت پاک سبب افزایش ثروت ملی میشود و دوم نیازها را برای تامین گاز مورد نیاز بخشهای خانگی و صنعتی برطرف می کند.
این نماینده مجلس گفت: بهرهمندی از ظرفیتهای خارجی در کنار توان داخلی سبب انتقال فناوری و توانمندسازی فناوریهای بومی میشود.
موافقتنامه (HOA) توسعه فاز ١١ میدان گازی پارس جنوبی در قالب قراردادهای جدید نفتی،امروز (سهشنبه، ١٨ آبانماه) با حضور وزیر نفت امضا شد.
این موافقتنامه در چارچوب الگوی جدید قراردادهای نفتی، میان شرکت ملی نفت ایران به عنوان کارفرما و کنسرسیومی متشکل از شرکت های توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین (CNPC) و پتروپارس به عنوان پیمانکار امضا شد.
جذب سرمایه خارجی و ازدیاد برداشت با احداث سکوی افزایش فشار گاز، مهم ترین اهداف مدنظر در توسعه فاز ١١ میدان پارس جنوبی است؛ همچنین انتقال فناوری و ارتقا توان ساخت داخل از موارد مورد تاکید در توسعه این فاز به شمار می رود بهطوریکه سکوهای فراساحلی و خطوط انتقال کف دریا از سوی شرکت های فراساحلی ایرانی ساخته می شود.