به گزارش نفت دیلی، محمدمهدی رشیدی از اجرای 19 پروژه در زمینه مدیریت و منابع انسانی و حمایت از 95 عنوان پایان نامه در این حوزه از سوی پژوهشکده موسسه مدیریت و منابع انسانی در موسسه مطالعات بین المللی انرژی خبر داد.
رئیس پژوهشکده مدیریت و منابع انسانی موسسه مطالعات بین المللی انرژی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه تصریح کرد: این پروژه ها اغلب کاربردی هستند و بر اساس اعلام نیاز شرکت های متقاضی اجرا می شوند.
محمدمهدی رشیدی یادآور شد: این پژوهشکده بر اساس یک برنامه استراتژیک در سه محور مدیریت دانش، مدیریت راهبردی و توسعه منابع انسانی از سال 86 فعالیت خود را آغاز کرده و ماموریت اصلی آن جایگزینی تفکر و روحیه منابع انسانی محوری با پروژه مداری، پیگیری شایسته سالاری در سازمان و راهکارهای توسعه و بهبود توانمندی منابع انسانی بوده است.
وی افزود: از زمان تاسیس و راه اندازی پژوهشکده مدیریت و منابع انسانی در موسسه مطالعات بین المللی انرژی قرار شد با همکاری دیگر موسسه ها و دانشگاه ها، از نتایج مطالعات در زمینه تحقیق توسعه و نوآوری در حوزه منابع انسانی در مجموعه صنعت نفت استفاده شود.
رشیدی گفت: در یکی از پروژه های تحقیقاتی که در این مرکز انجام شد، بر اساس کارکردهای تعریف شده در زمینه مدیریت منابع انسانی، سه شرکت نفتی فعال در حوزه بین المللی از جمله شرکت ملی نفت چین، شرکت پتروناس مالزی و شرکت پتروبراس برزیل مورد مطالعه قرار گرفتند که نتایج آن در حوزه مدیریت و منابع انسانی در صنعت نفت بسیار کارآمد بود.
رئیس پژوهشکده مدیریت و منابع انسانی موسسه مطالعات بین المللی انرژی با بیان اینکه شبکه گسترده ای از استادان دانشگاه و متخصصان در پژوهشکده مدیریت و منابع انسانی فعالیت می کنند، افزود: از توانمندی این گروه از کارشناسان و استادان دانشگاه در اجرای پروژه های تحقیقاتی این مرکز استفاده می شود.
وی از تنظیم سند راهبردی توسعه منابع انسانی صنعت نفت خبر داد و تصریح کرد: این سند پس از 16 ماه کار پیاپی در چهار مرحله، پاییز سال گذشته تدوین و چاپ شد و چاپ دوم این سند تا پایان مرداد امسال منتشر می شود.
به گفته او در فاز نخست تنظیم سند راهبردی توسعه منابع انسانی صنعت نفت متناسب با چشم انداز صنعت نفت در سال ،1404 چشم انداز، ماموریت ها و اهداف کلان این سند دیده شده است، ولی در فاز دوم آن اقدام های اجرایی تدوین خواهد شد.
رشیدی از ایجاد سامانه ای برای مستندسازی تجربه های مدیران صنعت نفت خبر داد و افزود: در یک پروژه تحقیقاتی، دانش و تجربیات 150 نفر از مدیران با سابقه صنعت نفت که بازنشسته شده یا در مرحله بازنشستگی بودند، جمع آوری و تجربه های آنان در زمینه های مختلف صنعت نفت مستندسازی شد.
وی از اجرای پروژه محاسبه بهره وری مبتنی بر شاخص کلی و جزئی در شرکت ملی نفت و 5 شرکت زیرمجموعه آن خبر داد و گفت: بر اساس درخواست شرکت ملی نفت، این پروژه در موسسه مطالعات بین المللی انرژی انجام و نتایج آن به صورت مدل در کتابی به نام "سنجش بهره وری در صنعت نفت" چاپ و توزیع شد که به تشکیل سامانه ای در هر یک از این 6 شرکت منجر شده است.
وی تصریح کرد: صندوق بازنشستگی صنعت نفت سال گذشته نیاز اولیه خود را برای مطالعه تطبیقی در زمینه بازنشستگان صنعت نفت اعلام کرد و امیدواریم این شرکت پیشنهاد خود را به صورت جدی تر مطرح کند.
به گفته رشیدی، پروژه بررسی سندروم فرسودگی شغلی، بررسی موانع و سازکارهای های اجرایی واگذاری شرکت های دولتی به بخش خصوصی، پروژه طراحی مدل مدیریت استعدادها برای بهبود عملکرد شرکت نفت و گاز پارس، طراحی ساخت و اجرای سیستم مدیریت دانش در صنعت نفت، مهندسی مجدد ساختارهای صنعت نفت، مطالعات ERP در صنعت نفت، پروژه QHSE، آسیب شناسی ادغام وزارتخانه های نفت و نیرو، تدوین برنامه استراتژی روابط عمومی صنعت نفت، از سوی این واحد در دست اجراست.
رئیس پژوهشکده مدیریت و منابع انسانی موسسه مطالعات بین المللی انرژی با بیان این که شماره چهاردهم فصلنامه علمی و پژوهشی مدیریت منابع انسانی در صنعت نفت از سوی موسسه مطالعات بین المللی انرژی منتشر می شود، افزود: این مجله از دو سال گذشته امتیاز علمی و پژوهشی را دریافت کرده و در ISE نیز نمایه سازی شده است و امیدواریم به زودی مجوز نمایه سازی ISI را نیز دریافت کند.
رشیدی از چاپ 10 عنوان کتاب از سوی پژوهشکده مدیریت و منابع انسانی موسسه مطالعات بین المللی انرژی تا پایان امسال خبر داد و افزود: هم اکنون سه عنوان کتاب در این موسسه در دست ترجمه است.
رئیس پژوهشکده مدیریت و منابع انسانی موسسه مطالعات بین المللی انرژی تصریح کرد: اجرای فاز دوم طراحی و استقرار مدیریت دانش در شرکت ملی گاز، طرح تحول اداری و ارتقای اداری در وزارت نفت، طرح جامع بازنگری و بهبود فرآیندهای ارائه خدمات در صنعت نفت و شناسایی نیازهای آموزشی و طبقه بندی مشاغل شرکت ملی گاز، از جمله پروژه هایی است که درخواست اجرای آنها به پژوهشکده مدیریت و منابع انسانی موسسه مطالعات داده شده است.
وی از درخواست واحد مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش برای اجرای 15 پروژه تحقیقاتی در این شرکت خبر داد و افزود: برای انجام این پروژه ها شورای پژوهشی تشکیل و از همکاری اداره کل آموزش و نیروی انسانی وزارت نفت و اداره کل کارآفرینی و تحول استفاده می شود.
رشیدی تصریح کرد: در سال های گذشته از پایان نامه های دکتری و کارشناسی ارشد در صنعت نفت حمایت می شد، ولی پیش تر حمایت از پایان نامه های حوزه مدیریت باید از سوی موسسه مطالعات بین المللی انرژی انجام شود و بودجه ای نیز به این منظور در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، هم اکنون 95 عنوان پایان نامه در حوزه مدیریت به این موسسه معرفی و برای پایان نامه تا سقف پنج میلیون تومان حمایت مالی در نظرگرفته شده است.