به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی مهاباد با اعلام صادرات ٩٠ درصدی امسال محصولات این مجتمع گفت: ایجاد صنایع پائین دستی ارزش صادرات پتروشیمی را ١٠ برابر میکند.
محسن مجیدی اعلام کرد: توسعه صادرات باید از خام فروشی به سمت تولید در صنایع پائین دستی و افزایش ارزش افزوده پیش رود تا ارزش صادرات کشور چند برابر شود و در رونق اقتصادی و صنعتی کشور نقش بیشتری داشته باشد.
وی با اشاره به تولید ٨٠ هزار تن پلی اتیلن و سه هزار و ٥٠٠ تن بوتن یک در پتروشیمی مهاباد، گفت: ٧١ هزار و ٥٠٠ تن از این تولیدات صادر شده و افزون بر ١١ هزار تن در داخل از جمله در صنایع پلاستیکی ایران مصرف شده است که با این وجود با ایجاد صنایع پائین دستی می توان با حفظ منابع و ثروت طبیعی کشور صاحب سود صادراتی بیشتری شد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی مهاباد افزود: در پتروشیمی مهاباد ٢ محصول پلی اتیلن سبک و سنگین تولید می شود که قابلیت تنوع تا ٣٠٠ گرید را داراست، گفت: امسال عمده مقصد صادرات پتروشیمی مهاباد چین بوده و نقش واسط را داشته است؛ اما در چند ماه گذشته و پس از برجام با کشورهایی مانند آلمان نیز مبادلات صادراتی داشته ایم و کشورهایی همچون ایتالیا برای مبادلات تجاری و صادراتی ابراز تمایل کردند.
وی ارزش صادرات امسال پتروشیمی مهاباد را حدود ٨٥ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: این تولیدات بیشتر به کشور چین صادر شده و در مواردی به کشورهای آلمان، ترکیه، ازبکستان و هندوستان هم صادرات انجام شده است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی مهاباد با اشاره به کاربردهای مختلف صنایع پائین دستی در صنایع پزشکی، کشاورزی، لوازم خانگی و صنایع پلاستیکی گفت: با کاهش صادرات مواد خام و افزایش تولید و صادرات و توسعه صنایع پائین دستی، افزون بر قطع وابستگی و رفع نیازهای داخلی، تولیدات و صادرات کشور بیشتر براساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهوری منطبق خواهد شد.
مجیدی با بیان اینکه ایجاد صنایع پایین دستی می تواند سه تا چهار هزار شغل در منطقه ایجاد کند، تصریح کرد: توجه به تولید داخلی و بسترسازی برای تحقق این موضوع با بهره گیری از ظرفیتهای منطقه ای امکان تحقق این هدف را ممکن می کند.
مجتمع پتروشیمی مهاباد در قالب ساخت خط انتقال اتیلن از عسلویه به غرب کشور به طول یک هزار و ٦٠٠ کیلومتر ساخته شده است.
اتیلن که خوراک اصلی این پتروشیمی را تشکیل می دهد، از عسلویه به این مجتمع منتقل و تزریق میشود.
در مسیر این خط انتقال ٦ واحد پتروشیمی در مناطق محروم چون خرم آباد، کرمانشاه، مهاباد، میاندواب و سنندج ساخته شده و منبع تامین کننده اتیلن مورد نیاز واحدهای پتروشیمی واقع در مسیر این خط لوله واحدهای پتروشیمی است.
این طرح ماندگار که فعالیت های مقدماتی و مطالعاتی آن از سال ٨٣ و عملیات اجرایی آن از سال ٨٨ آغاز شده، در زمینی به مساحت ١٨٥ هکتار در کیلومتر ١٥ جاده مهاباد ـ ارومیه ساخته شده است.
مجتمع پتروشیمی مهاباد قادر است سالانه ٣٠٠ هزار تن پلی اتیلن سبک خطی و سنگین و ٣٠ هزار تن بوتن یک را تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی کند.
مواد اولیه مورد نیاز این مجتمع نیز سالانه حدود ٣٢٤ هزار تن اتیلن است که از طریق خط لوله سراسری انتقال اتیلن غرب کشور از کاویان عسلویه به این مجتمع منتقل می شود.
این طرح پس از بهره برداری کامل قادر خواهد بود برای یک هزار نفر به صورت مستقیم و چهار هزار نفر به صورت غیرمستقیم زمینه اشتغال فراهم کند.