به گزارش نفت دیلی، مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: موفقیت ایران در اوپک بیش از هر چیز نشان دهنده پیروزی دیپلماسی نفتی و توفیق ایران در مدیریت این سازمان بود، موضوعی که سعودیها بدون تردید وقوع آنرا احتمال می دادند.
ایرج ندیمی، مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به موفقیت ایران در نشست اخیر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در وین، گفت: با توجه به افزایش خصومت سیاسی بین عربستان و همراهان او با ایران و عراق که در ماههای گذشته شدت یافته بود، اتفاق اخیر از چند جنبه حائز اهمیت است.
وی افزود: موفقیت ایران در اوپک بیش از هر چیز نشان دهنده توفیق ایران در مدیریت این سازمان بود، موضوعی که سعودیها بدون تردید وقوع آنرا احتمال می دادند.
ندیمی تصریح کرد: با توجه به محدودیتهایی که پیش از این علیه جمهوری اسلامی ایران، لیبی و چند کشور دیگر در زمینه عرضه نفت اعمال شده بود، این موفقیت از نظر قیمت، عرضه نفت و حفظ سهمیه برای کشور حائز اهمیت است.
مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: توافق با دیگر کشورهای عضو اوپک و کاهش ٣٠٠ هزار بشکهای عرضه نفت خام از طرف روسیه، نشان داد دیپلماسی نفتی موفق عمل کرده و باید به دست اندرکاران این موفقیت دست مریزاد گفت.
وی ادامه داد: این مهم ضمن تثبیت درآمدهای ارزی کشور که خود میتواند به تسهیل سرمایه گذاری، تاثیر در بودجه و صندوق توسعه ملی کمک کند، در عرصه دیپلماسی نفتی و مسائل اقتصادی برای سالیان آینده نیز موثر خواهد بود.
ندیمی با اشاره به تماس روسای جمهوری ایران و روسیه چند روز پیش از نشست اوپک، گفت: امروزه همه تصمیم گیریها به تصمیم سازیهایی وابسته است که خارج از محل مذاکرات شکل میگیرند و در این شرایط نمیتوان از لابیها غافل ماند.
مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد عربستان سعودی نیز افزود: این کشور در خصوص هزینههایی که در سالیان اخیر در زمینه میزان برداشت و قیمت نفت متحمل شده کاملا معترف است که در نهایت کسری بودجه را در این کشور به همراه داشت.
وی تصریح کرد: کشورهایی که با آنها مشکلات ایدئولوژیکی داریم (نظیر عربستان) از راههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی قابل جذب یا خنثی سازی نیستند، بلکه باید با آنها مسائل اقتصادی مشترک را تعریف کرد.
ندیمی عنوان کرد: بنای دین مبین اسلام و انقلاب اسلامی ایران بر رفع و حذف تنش بوده و هیچگاه مدیریت و حاکمیت کشور جنگ طلب نبوده و نیست، بر این اساس ارتقا روابط اقتصادی با سایر کشورها همواره جزو الزامهای ایران است.
صد و هفتاد و یکمین نشست کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با توافق اعضا برای کاهش تولید تا سقف ٣٢ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز همراه بود و به دنبال آن روسیه نیز به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت جهان اعلام کرد که برای همراهی با اوپک ٣٠٠ هزار بشکه از تولید خود میکاهد.
ایران تنها کشوری است که نه تنها تولید آن در ٦ ماه نخست سال آینده میلادی کاهش نمییابد، بلکه مجاز به افزایش تولید تا ٩٠ هزار بشکه در روز است.
به دنبال اعلام خبر توافق اعضای اوپک قیمت نفت در بازارهای جهانی ١٠ درصد رشد کرد.
تحلیلگران بازار انرژی امیدوارند با اجرای تصمیم اوپک و همراهی غیراوپکیها، قیمت نفت به حدود ٥٠ تا ٥٥ دلار در هر بشکه افزایش یابد.