سحر ١، اکتشاف نفت در آب‌های مرزی خلیج فارس را آغاز می‌کند

به گزارش نفت دیلی، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: اکتشاف نفت در خلیج فارس به عنوان یکی از برنامه‌های اولویت‌دار مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران مطرح است و بر همین مبنا قرارداد ۲ ساله اجاره دکل حفاری دریایی میان این مدیریت و شرکت حفاری شمال امضا شد.

سید صالح هندی، در مراسم امضای قرارداد اجاره دکل حفاری دریایی میان مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و شرکت حفاری شمال امضا شد، با اشاره به گسترش فعالیت‌­های اکتشافی شرکت ملی نفت ایران در خلیج فارس، افزود: انجام فعالیت‌های اکتشافی در حوزه آب‌های مرزی خلیج فارس اهمیت بالایی دارد و بر همین مبنا قرارداد ۲ ساله اجاره دکل حفاری دریایی با شرکت حفاری شمال امضا شد.


حمیدرضا گلپایگانی، مدیرعامل شرکت حفاری شمال نیز با اعلام این که سقف زمانی تعیین شده برای استقرار دکل حفاری سحر ۱ در منطقه مورد نظر اکتشافی در آب‌های خلیج فارس حدود ۴ ماه است، گفت: هم اکنون دکل حفاری سحر ۱ در منطقه پارس جنوبی مستقر است که پس از پایان فعالیت خود در این حوزه و تایید فنی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، برای انجام فعالیت حفاری به منطقه مرزی مورد نظر اعزام می‌شود.

 

وی تاکید کرد: داشتن ایمنی مناسب و انجام مداوم امور اجرایی در محدوده زمانی تعیین شده از جمله وظایف و اولویت‌های شرکت حفاری شمال در این قرارداد خواهد بود.

 

گلپایگانی در تشریح فعالیت‌های شرکت حفاری شمال نیز گفت: این شرکت تا امروز ۱۱۳ حلقه چاه در میدان‌های دریایی خلیج فارس و بخش هم مرز ترکمنستان در دریای خزر و ۱۱۵ حلقه چاه نیز در میادین خشکی حفاری کرده است.

 

وی ادامه داد: تعداد دکل‌های حفاری خشکی این شرکت بالغ بر ۹ دکل و دکل‌های دریایی نیز حدود سه دکل است که در حال حاضر ۲ دکل در خلیج فارس و یک دکل در محدود ترکمنستان واقع شده است.

 

کاهش تصدی گری؛ راهبرد مدیریت اکتشاف در فعالیت‌های اکتشافی

 

هندی در خصوص سیاست‌گذاری‌های مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران نیز گفت: رویکرد جدید مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در کاهش فعالیت‌های تصدی گری و ارائه پروژه‌های اکتشافی به شرکت‌های پیمانکار است که این مهم در قرارداد منعقد شده با شرکت حفاری شمال نیز لحاظ شده است.

 

وی توضیح داد: یکپارچه سازی فعالیت‌ها در حوزه عملیات ژئوفیزیک و حفاری و برون سپاری فعالیت‌هایی از این دست به پیمانکاران ذی‌صلاح از جمله سیاست‌های جدید در مدیریت اکتشاف به شمار می آید.

 

هندی با تاکید بر این‌که راهبرد مدیریت اکتشاف در راستای یکپارچه سازی خدمات حفاری است، گفت: در قرارداد حفاری اکتشافی در آب‌های خلیج فارس ۱۵ نوع خدمات حفاری معرفی شده و به پیمانکار ابلاغ شده است.

 

وی همچنین در خصوص میانگین حفاری اکتشافی در قرارداد منعقد شده با حفاری شمال اظهارکرد: میانگین حفاری حدود یک هزار و ۳۵۰ متر خواهد بود که در نهایت به ۲ هزار متر خواهد رسید.

 

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در قرارداد حفاری که امروز منعقد شد، سقف حفاری چهار حلقه چاه لحاظ شده که این تعداد چاه اکتشافی در مدت ۲ سال و در آب های خلیج فارس حفر خواهد شد.

 

وی ادامه داد: در گام اول حفر یک حلقه چاه در یکی از مناطق مشترک نفتی در آب های خلیج فارس مدنظر است و به تدریج اولویت‌های اکتشافی در این ناحیه اعلام خواهد شد.

 

هندی همچنین از برنامه مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران برای حفاریهای اکتشافی در حوزه آبهای دریای عمان خبر داد و گفت: در پایان برنامه پنج‌ساله ششم حفاری یک حلقه چاه اکتشافی در این حوزه پیش بینی شده که فصل جدیدی در فعالیت‌های اکتشافی شرکت ملی نفت ایران خواهد بود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد