به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: فهرست مشترک اولیه شرکتهای ئیپیسی کار فعال در صنعت نفت در دست تدوین است و شرکت های ایرانی صاحب صلاحیت برای فعالیت در حوزه اکتشاف و تولید (E&P)، اجازه حضور در مناقصات بستههای کاری ئیپیسی را ندارند.
علی کاردر در نشستی خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد، به پرسشهای خبرنگاران پاسخ داد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره الزام شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) ایرانی به ترک فعالیتهای حوزه ئیپیسی گفت: پس از برگزاری مناقصه میدان، بستههای کاری مختلف تعریف می شود و بر آنیم این بستهها به نحوی تدوین شود که شرکتهای ایرانی بتوانند حداکثر نقش آفرینی را داشته باشند.
وی ادامه داد: فهرست مشترک شرکتهای ئیپیسی کار را تدوین میکنیم و شرکتهایی که برای فعالیت در حوزه اکتشاف و تولید صاحب صلاحیت تشخیص داده شده اند، به هیچ وجه اجازه حضور در مناقصات بستههای کاری ئیپیسی را نخواهند داشت.
کاردر با بیان این که در حوزه فعالیتهای ئیپیسی نیز برای انتقال فناوریهای روزآمد به داخل کشور برنامه ریزی کرده ایم، یادآور شد: شرکتهای ایرانی فعال در حوزه اکتشاف و تولید باید تغییر راهبرد بدهند و این موضوع به آنان اعلام شده است.
دلیل آسیب دیدگی خطوط لوله پارس جنوبی در دست بررسی است
معاون وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره دلیل آسیب دیدگی خطوط لوله در پارس جنوبی گفت: این رویداد در حال بررسی است و تاکنون نتایج گزارش نهایی اعلام نشده است.
کاردر در واکنش به انتشار برخی خبرها مبنی بر توافق ایران و قطر در میدان گازی پارس جنوبی، اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: سیاست مشارکت به جای رقابت (Unitization) در میدانهای مشترک نفتی موضوعیت دارد اما در میدانهای گازی آن هم در پارس جنوبی به ویژه در شرایط کنونی که ایران در موقعیت قدرت قرار دارد و به زودی برداشت ایران با قطر برابر می شود، چنین توافقی موضوعیت ندارد.
نوسان قیمت نفت میان ٥٠ تا ٦٠ دلار در سال٢٠١٧
وی درباره تاثیرپذیری مذاکرات شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای بین المللی از روی کار آمدن رئیس جمهوری جدید آمریکا گفت: پس از روی کار آمدن رئیس جمهوری جدید این کشور، سفر هیئتهای خارجی به ایران ادامه یافته است و تاکنون مشکلی در این زمینه مشاهده نکردهایم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این که شرکتهای خارجی همچنان به حضور در مناقصات نفتی و همکاری با صنعت نفت ابراز تمایل میکنند، ادامه داد: نگرانیهای ما بیشتر به مراودات بانکی باز میگردد.
کاردر درباره قیمت نفت گفت: پیش بینی میشود قیمت نفت در سال ٢٠١٧ میان ٥٠ تا ٦٠ دلار در نوسان باشد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره وضع تولید نفت خام ایران با توجه به توافق سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) گفت: ایران در مسیر پایبندی به این توافق و برای حفظ تعهدهای خود، میانگین تولیدی را که متعهد شده است حفظ میکند و برای حفظ این تعادل، امکان کاهش تولید نفت در سال آینده وجود دارد.
مذاکره برای وصول طلب نفتی ایران از هند
کاردر گفت: نقل و انتقال درآمدهای صادرات نفت ایران مشکلی ندارد و هم اکنون وصول طلب ٢ میلیارد یورویی ایران از هند باقیمانده است و چند شرکت خارجی دیگر نیز بدهیهایی دارند که مجموع این بدهیها هم از ٢,٥ میلیارد تجاوز نمی کند.
به گفته وی، تیم شرکت ملی نفت ایران و بانک مرکزی ایران در حال مذاکره هستند و به زودی طلب ایران از هند وصول می شود.
نتایج مطالعات شرکت های بین المللی ارائه شد
وی درباره فعالیتهای جاری ازدیاد برداشت در شرکت ملی نفت ایران به تزریق آب و گاز به مخازن اشاره کرد و گفت: ازدیاد برداشت هدفی است که بهطور جدی در قالب قراردادهای جدید نفتی دنبال می کنیم و نگاه و رویکرد ما در این قراردادها، افزایش ضریب بازیافت مخازن است.
کاردر درباره تفاهمنامه های امضا شده با شرکتهای بین المللی گفت: شرکت های شل، اواموی، اینپکس، پتروناس و لوک اویل از جمله شرکتهایی هستند که نتایج مطالعات و مشخصات فنی خود را ظرف ٦ ماه آماده و به شرکت ملی نفت ایران ارائه کردهاند و این مطالعات در حال بررسی است.
وی جدی ترین گزینه پیش رو برای اجرا در قالب قراردادهای جدید نفتی را امضای قرارداد توسعه فاز ١١ پارس جنوبی عنوان کرد.
فهرست دوم شرکتهای خارجی اکتشاف و تولید در حال تدوین است
معاون وزیر نفت درباره فهرست دوم شرکت های بین المللی مجاز به حضور در مناقصات نفتی ایران گفت: کمیته فنی و بازرگانی قراردادها در حال تدوین این فهرست است و شرکتهایی از جمله چند شرکت روسی در فهرست دوم قرار می گیرند.
وی درباره شرکت بی پی و دلیل نبودن نام این شرکت در فهرست مشترک نخست شرکت ملی نفت ایران گفت: این شرکت نسبت به ارائه اطلاعات درخواستی ما اقدام نکرد.
کاردر درباره الگوی قراردادی شرکت ملی نفتخیز جنوب اظهار کرد: این مدل در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی تعریف شده است و ماهیت مجزایی ندارد؛ ضمن آنکه هر قراردادی در نفتخیز امضا شود باید به تصویب هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران نیز برسد. شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب این اختیار را دارد که با استفاده از یکی از سه مدل قراردادی بیع متقابل، بیع متقابل پیشرفته (مدل جدید) و EPCF فرایند توسعه میدانهای خود را دنبال کند.
کاردر در پاسخ به پرسشی درباره استفاده کنونی از گاز سکوی سلمان گفت: بخشی از این گاز برای فرازآوری با گاز در میدان سلمان استفاده میشود؛ ضمن اینکه شرکت ملی نفت ایران برای تحویل گاز به امارات اعلام آمادگی کرده است و ارسال این گاز به پارس جنوبی نیز دیگر گزینه مطرح برای استفاده از گاز سلمان است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره فعالیتهای این شرکت در حوزه مسئولیتهای اجتماعی گفت: بستههای کاری مسئولیت اجتماعی برای غرب کارون و پارس جنوبی تعریف شده و مصوبه شورای اقتصاد را دریافت کرده است و امیدواریم با تصویب نهایی و اجرایی شدن این بستهها، بتوانیم بخشی از این منابع را نیز در منطقه شرق کارون استفاده کنیم.