روش اجرای پروژه صادرات گاز ایران به عمان بزودی نهایی می‎شود

به گزارش نفت دیلی، وزیر نفت از نهایی شدن روش انجام کار احداث خط لوله صادرات گاز ایران به عمان میان ٢ کشور تا پایان ماه فوریه خبرداد.

مهندس بیژن زنگنه پس از مذاکرات میان هئیتهای متشکل از مسئولان و مدیران وزارت نفت ایران و عمان در یک نشست خبری مشترک با محمد بن حمد الرمحی، وزیر نفت و گاز عمان گفت: در ادامه نشستهای دائمی با برادرم آقای دکتر محمد الرمحی، امروز نشست بسیار مفیدی داشتیم، محور گفتوگوهای ما به طورطبیعی پس از بحث درباره تحولات بازارهای جهانی نفت خام نفت و ابراز خوشبختی دو طرف از وضعی که به دلیل تصمیمهای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و همکاری کشورهای غیرعضو این سازمان حاصل شده است، مذاکره بر سر پروژه احداث خط لوله صادرات گاز میان ایران و عمان بود.

 

وی با بیان این که عمان، یکی از کشورهای غیر عضو اوپک که به کاهش تولید داوطلبانه متعهد شده بود از یکم ژانویه به تعهد خود عمل کرده است.

 

وزیر نفت با اشاره به ادامه فرآیند فعالیتهای رو به جلو مربوط به پروژه احداث خط لوله صادرات گاز ایران به عمان، گفت: نقشه برداری در آبهای عمیق که ظرف چند ماه آینده تمام می شود و  پس از آن ما وارد مرحله رفتن به مناقصه می شویم، از مهمترین بحثهای مذاکرات امروز میان دو طرف بود.

 

مهندس زنگنه عنوان کرد: شرکت های خارجی علاقه مند به مشارکت در احداث خط لوله صادرات گاز ایران به عمان و موضوع بازاریابی گاز از جمله شرکت توتال فرانسه، شرکت انگلیسی-هلندی شل، میتسوئی ژاپن، کوگس کره جنوبی و یونیپر آلمان در جمع هئیتهای ایرانی و عمانی گزارشها و توضیحاتی ارائه دادند در نتیجه پرسشهایی مطرح و مواضع ما روشن شد.

 

وی افزود: من فکر می کنم درباره اجرای پروژه و روش آن پیش از پایان فوریه با همکاران عمانی به نتیجه برسیم، امروز بحثهای بسیار جدی و در محیطی صمیمانه و دوستانه میان هیئتهای ایران و عمان برگزار شد.

 

وزیر نفت اظهار کرد: سند امضا شده، موافقتنامهای میان شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت و گاز عمان با عنوان چارچوب کلی توافق برای احداث خط لوله صادرات گاز ایران به عمان بود، با توجه به پایان مهلت این سند با امضای دوباره این چارچوب توافق (Frame work Agreement) تمدید شد.

 

زنگنه گفت: کارهای زیادی در حال انجام است، یکی از تصمیمها این است که گاز ایران در بخشی از ظرفیت عمان ال ان جی به گاز طبیعی مایع شده (الانجی) تبدیل شود و آنها الانجی را برای فروش و صادرات به ما تحویل دهند.

 

وی اظهار کرد: نگاه ما به پروژه احداث خط لوله صادرات گاز ایران به عمان تنها یک معامله بازرگانی نیست بلکه این پروژه به پیوندهای سیاسی، فرهنگی و تاریخی دو کشور و روابط راهبردی تهران-مسقط عمق می‌بخشد و به صورت پایدار روابط ما را مستحکم میکند.

 

وزیر نفت با دیگر با تشکر از حضور آقای الرمحی در ایران به عنوان کشور دوم خود، گفت: به امید خدا کارهای مربوط به پروژه را از نزدیک دنبال خواهیم کرد و پیش خواهیم برد.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد