به گزارش نفت دیلی، قراردادهای پژوهشی منعقد شده بین شرکتهای اصلی وزارت نفت با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور میتواند الگوی مناسبی برای تقویت ارتباط دانشگاهها با دیگر محیطهای صنعتی و حتی بخشهای اجرایی و خدماتی باشد.
محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امروز (نهم اسفندماه) در مراسم امضای ١٢ قرارداد پژوهشی میان سه شرکت اصلی وزارت نفت و ٩ دانشگاه و مرکز تحقیقاتی کشور، از اعتماد وزیر نفت به مجموعه علمی و تحقیقاتی کشور قدردانی و بر گسترش مناسبات میان صنعت و دانشگاه تاکید کرد.
وی با اشاره به قدمت صنعت نفت در ایران و رتبه نخست ایران در برخورداری از مجموع ذخایر نفت و گاز، عنوان کرد: این صنعت باید بتواند در عرصه فناوری نیز جزو بهترینها باشد و فعالیتهای پژوهش و فناوری به تحقق این هدف کمک می کند.
فرهادی با اشاره به قراردادهایی که پیش از این بین شرکت ملی نفت ایران و دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور امضا شده بود، به پیشرفت مناسب این قراردادها در بخش بالادست اشاره کرد و افزود: دانشگاهها در حوزه ساختارسازی، تشکیل انستیتو، جذب مشاوران علمی داخلی و خارجی و ... اقدامهای موثری را انجام دادهاند.
بر اساس این گزارش، ١٢ قرارداد پژوهشی حوزه پاییندست صنعت نفت صبح امروز (نهم اسفندماه) با حضور وزرای نفت و علوم، بین سه شرکت اصلی وزارت نفت و هفت دانشگاه و ٢ مرکز تحقیقاتی کشور مامضا شد که از این میان، چهار قرارداد میان شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با دانشگاههای شیراز، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس و پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران امضا شد و پنج قرارداد هم میان شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با دانشگاه های تهران، شیراز، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف و صنعتی اصفهان امضا شد. همچنین سه قرارداد میان شرکت ملی گاز ایران با دانشگاههای تهران و علم و صنعت ایران (شرکت OTC به عنوان همکاری دانشگاه علم و صنعت) و پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد.