بر اساس ارزیابی اویل وویس
شرکت ملی نفت ایران دومین شرکت بزرگ نفتی جهان شناخته شد

به گزارش نفت دیلی، پایگاه اویل وویس در گزارشی با معرفی پنج شرکت بزرگ نفتی جهان، شرکت ملی نفت ایران را به عنوان دومین شرکت بزرگ نفتی جهان شناخت.
برخی از اقتصادهای بزرگ جهان به درآمدهای به دست آمده از شرکت های بزرگ نفتی جهان وابسته هستند، بخش های صنعتی جهان معتقدند برای رشد و پیشرفت به منابع انرژی نیاز دارند.
برخی از شرکت های بزرگ نفتی جهان در کشور خود و حتی در صحنه جهانی قدرت سیاسی و اجتماعی-اقتصادی برای خود فراهم کرده اند.
اویل وویس یک مرجع معتبر در بخش بالادستی صنعت نفت، ارائه دهنده پروفایل شرکت های بزرگ نفتی جهان و پوشش خبرهای حوزه انرژی، هفته گذشته به معرفی پنج شرکت برتر نفتی جهان پرداخت که همگی از شرکت های ملی نفت هستند.
نخست: شرکت ملی نفت سعودی آرامکو عربستان
سعودی آرامکو بزرگ ترین شرکت نفتی جهان است که به وسیله دولت عربستان اداره می شود، این شرکت یک پنجم از کل ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد که این رقم برابر 260 میلیارد بشکه نفت است.
بر اساس برآوردهای آماری، تولید نفت  آرامکو در سال گذشته میلادی به دو میلیارد و 887 میلیون بشکه رسید که به طور میانگین روزانه هفت میلیون و 910 بشکه بوده است.
بر اساس این گزارش، تولید گاز طبیعی شرکت آرامکو در سال 2010، 9 میلیارد و 388 میلیون فوت مکعب در روز بوده است، این شرکت تا پایان سال گذشته با بیش از 55 هزار کارمند، کنترل 112 میدان بزرگ نفت و گاز عربستان را در اختیار داشته است.
شرکت دولتی سعودی آرامکو عربستان بزرگ در دهه 1930 میلادی مصادف با آغاز اکتشاف و تولید نفت در دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس مانند ایران، عراق و بحرین تاسیس شد.
آرامکو نخست یک شرکت آمریکایی با عنوان استاندارد اویل کالیفرنیا بود که در عربستان سعودی فعالیت خود را آغاز کرد، این شرکت به تدریج بزرگ تر و قوی تر شد و سعودی های کنترل این شرکت را به دست گرفتند.
شرکت سعودی آرامکو عربستان امروزه بیش از 10 درصد تقاضای جهانی نفت را تامین می کند و صاحب پالایشگاه های بزرگ نفتی است.
این شرکت هم اکنون جایگاه مهمی در بازارهای جهانی نفت خام دارد و در کشورهای بسیاری از جمله چین، ژاپن، کره جنوبی و آمریکا سرمایه گذاری کرده است.
دوم: شرکت ملی نفت ایران
شرکت ملی نفت ایران همزمان با ملی شدن صنعت نفت ایران در سال 1951 میلادی (1330 خورشیدی) با بر افراشته شدن پرچم ایران در مقر اصلی این شرکت در خرمشهر به رسمیت شناخته شد.
شرکت ملی نفت ایران شامل 17 شرکت تولیدی، هشت شرکت فنی مهندسی، هفت شرکت مدیریتی و پنج واحد سازمانی است. ظرفیت تولید نفت این شرکت هم اکنون بیش از 4 میلیون بشکه در روز می رسد.
شرکت ملی نفت ایران هم اکنون مسئولیت همه فعالیت های نفتی در داخل و خارج از ایران را در اختیار دارد. این شرکت هم اکنون نقش و جایگاهی مهم در صحنه های سیاسی کشورهای صنعتی پیشرفته خلق کرده است.
سوم: شرکت ملی نفت قطر (قطر پترولیوم)
این شرکت سومین شرکت بزرگ نفتی جهان به شمار می رود. این شرکت دولتی از سوی وزارت صنعت و انرژی قطر اداره می شود، مدیریت ذخایر نفت و گاز کشور قطر به عهده این شرکت است.
قطرپترولیوم بیش از 60 درصد تولید ناخالص داخلی قطر را در اختیار دارد؛ این شرکت در زمینه های اکتشاف، تولید، پالایش، حمل و نقل و ذخیره سازی نفت، گاز طبیعی و گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) فعالیت می کند.
تولید و صادرات ال.ان.جی  هم اکنون یکی از فعالیت های عمده این شرکت به شمار می رود.
این شرکت در نظر دارد با افزایش صادرات به آمریکای شمالی، آسیا و اروپا و همکاری با شرکت های بزرگ نفتی مانند اکسون موبیل، توتال و اکسیدنتال پترولیوم، حضور خود را در بازارهای بین المللی نفت و گاز را افزایش دهد. شرکت نفت قطر در سال 1974میلادی پس از ملی شدن صنعت نفت این کشور تاسیس شد.
چهارم: شرکت ملی نفت عراق
شرکت ملی نفت عراق مجموعه ای از شرکت های نفتی داخلی عراق است که در زمینه های اکتشاف، تولید، پالایش، ذخیره سازی و حمل و نقل نفت فعالیت می کنند.
پایه و اساس اصلی شرکت ملی نفت عراق به شرکت عراق پترولیوم (آی.پی.سی) برمی گردد.
در سال 1972 میلادی رژیم بعث عراق شرکت نفت عراق را ملی و از آن زمان به بعد نام این شرکت به نام شرکت ملی نفت عراق تغییر کرد.
پنجم: شرکت ملی نفت ونزوئلا (پی.دی.وی.اس.ای)
این شرکت از سوی دولت ونزوئلا اداره می شود، کل فعالیت های بخش های بالادستی و پایین دستی صنعت نفت ونزوئلا به عهده این شرکت است.
این شرکت در سال 1976 میلادی همزمان با ملی شدن صنعت نفت ونزوئلا تاسیس شده است.
یکی از مهم ترین وقایع این شرکت در تاریخ تاسیس آن، اعتصاب سراسری کارگران در سال 2002 و 2003 است که موجب توقف دو ماهه تولید این شرکت شد




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد