به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خوراک را پایه اصلی توسعه صنعت پتروشیمی خواند و گفت: مشخص شدن قیمت خوراک صنایع پتروشیمی مهمترین خواسته مدیران و فعالان اقتصادی حوزه پتروشیمی است.
عبدالحسین بیات در نشستی با حضور آقا محمدی، معاون اقتصادی معاون اول رئیس جمهوری اظهار کرد: ریشه صنعت پتروشیمی در غرب و در اختیار کشورهای صنعتی جهان بوده، اما آینده آن متعلق به کشورهای در حال توسعه به ویژه در آسیا و خاورمیانه است.
وی سهم ایران از ظرفیت تولید محصولات عمده پتروشیمی خاورمیانه در سال گذشته را 24.5 درصد عنوان کرد و افزود: ظرفیتهای جدید صنایع پتروشیمی از کشورهای پیشرفته صنعتی به کشورهای دارنده انواع منابع انرژی و کشورهای در حال توسعه وارد شده و رشد اقتصادی بالایی دارد.
بیات صندوق توسعه ملی، خط اعتباری چین، قرارداد مشارکتهای خارجی و فاینانس را از روشهای تامین منابع مالی صنعت پتروشیمی برشمرد و گفت: تامین منابع مالی طرحها از اولویتهای مدیران صنعت پتروشیمی است.
آقامحمدی: تامین 14 میلیارد دلار سرمایه برای اجرای طرحهای عسلویه
همچنین در این نشست معاون اقتصادی معاون اول رئیس جمهوری پیشرفت اجرای طرحهای پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس را بسیار مطلوب ارزیابی و اظهارکرد: هماهنگی های لازم میان شرکتهای تامین سرمایه، بازار سرمایه، بانک مرکزی و وزارت نفت برای تامین 14 میلیارد دلار سرمایه لازم برای اجرای طرحهای منطقه عسلویه در سال 90 انجام شده است.
آقا محمدی با اشاره به برنامهریزی برای افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی به 100 میلیون تن تا سال 94 گفت: باید با تلاش مضاعف و سرعت بیشتر، گامهای بلندتری برای دستیابی به این هدف برداشته شود.
معاون اقتصادی معاون اول رئیس جمهوری افزود: هم اکنون پتروشیمی 1.8 درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهد که افزایش این رقم، ترجمه اجرایی جهاد اقتصادی است.
وی با اشاره به این که مطالعات افزایش ظرفیت تولید مواد پتروشیمی کشور تا 174 میلیون تن هم انجام شده است، اظهار امیدواری کرد با برنامهریزیهای مناسب و تامین منابع شاهد رسیدن به اهداف تعیین شده باشیم.
آقامحمدی سرمایهگذاری لازم برای اجرای برنامه پنج ساله پنجم را 876 میلیارد دلار خواند و گفت: فقط 180 میلیارد دلار از این میزان سرمایه از سوی دولت تامین میشود و باید تامین مالی طرحها از درون جامعه انجام شود.
به گفته او نظام تامین مالی صنایع بازار سرمایه است و در این زمینه بانکها تنها میتوانند به شرکتها کمک کنند.
معاون اقتصادی معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که ورود شرکتها به بازار سرمایه از مهمترین اولویتهای کاری است، تاکید کرد: باید با تغییر نوع دیدگاه، مقدمات ورود شرکتها به بورس را فراهم کرد تا این شرکتها نیز با اتصال به جامعه بزرگ شوند.
وی با تاکید بر این که اساس این مسئولیت باید به دست بخش خصوصی باشد، خواستار تکمیل زنجیره محصولات پتروشیمی، جلوگیری از خرید فناوریهای تکراری و جانمایی مناسب طرحهای پتروشیمی شد.
آقا محمدی درباره قیمت خوراک گاز صنعت پتروشیمی نیز گفت: قیمت خوراک گاز این صنعت به تدریج و طی 10 سال به 65 درصد قیمت صادراتی آن میرسد.