به گزارش نفت دیلی، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: با بهرهبرداری کامل پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس، ایران وارد باشگاه جهانی صادرکنندگان بنزین میشود.
سید علی ادیانی با اشاره به افتتاح فاز نخست پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس گفت: بنزین تولیدی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس یورو ٤ است و با افتتاح این پالایشگاه و افزایش تولید بنزین، از شکاف میان تولید و مصرف کاسته میشود.
وی افزود: پالایشگاه ستاره خلیج فارس با هدف تولید ٣٦ میلیون لیتر بنزین در روز افتتاح شده و بیش از ٨٠ درصد امکانات آن با استفاده از ظرفیتهای روزآمد داخلی ساخته شده است.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با افتتاح کامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس و تولید روزانه ٣٦ میلیون بنزین، ایران به باشگاه کشورهای صادرکننده بنزین وارد میشود.
ادیانی، تولید فرآوردههای نفتی را همسو با سیاستهای اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری در خصوص جلوگیری از خام فروشی دانست و تصریح کرد: توسعه بخشهای مختلف صنعت نفت برای کشور راهبردی است، امیدواریم همه طرحهای پیش بینی شده در زمان مقرر به بهرهبرداری برسند.
ساخت پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس در سال ١٣٨٥ کلید خورد که در دوران تحریم به دلیل نبود تجهیزات و سرمایه کافی این پروژه به کندی پیش رفت.
پس از برجام اجرای این طرح پالایشی شتاب گرفت و برخی واحدهای آن نظیر واحد تقطیر نیز در سال ٩٥ به بهره برداری رسید.
راه اندازی فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ١٢ میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو ٤ به تولید بنزین کشور اضافه میکند.
در پی بهرهبرداری کامل از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، افزون بر اینکه ایران از نظر تامین بنزین مورد نیاز کشور خودکفا می شود، بلکه به صادرکننده بنزین نیز تبدیل خواهد شد.
با راه اندازی کامل این پالایشگاه روزانه ٣٦٠ هزار بشکه معیانات گازی از طریق خط لوله از عسلویه به این پالایشگاه منتقل خواهد شد و بدین ترتیب روزانه٣٦ میلیون لیتر بنزین، ١٤ میلیون لیتر گازوئیل و سه میلیون و ٣٧٠ هزار لیتر سوخت جت به میزان تولید فرآورده های نفتی کشور اضافه میشود.
بر اساس این گزارش، پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس به عنوان نخستین پالایشگاه طراحی شده بر اساس خوراک میعانات گازی با ظرفیت ۳۶۰ هزار بشکه در روز شامل واحدهای تقطیر، تصفیه گاز مایع، تبدیل کاتالیستی، تصفیه نفتا، ایزومریزاسیون، تصفیه نفت سفید و نفت گاز با هدف تولید بنزین، گازوئیل، گاز مایع و سوخت جت در کنار پالایشگاه کنونی بندرعباس ساخته شده است.