به گزارش نفت دیلی، دفرآوردههای پالایشگاه آبادان پس از کلید خوردن طرح توسعه و تثبیت ظرفیت، ظرف ٤٨ ماه آینده با استانداردهای روزآمد دنیا وارد بازار میشود.
فردین علمداری اصل، مجری طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه بین المللی نفت ،گاز ،پالایش و پتروشیمی گفت: پالایشگاه آبادان هم اکنون با ظرفیت پالایش ٤٠٠ هزار بشکه در روز فعالیت میکند که ٢٥٠ هزار بشکه از ظرفیت ٤٠٠ هزار بشکه در سه واحد تقطیر با قدمت بیش از ٧٠ سال پالایش می شود.
وی افزود: با توجه به فناوری قدیمی و تجهیزات فرسوده، این سه واحد تقطیر دارای بازده بسیار پائین، ریسک بسیار زیاد عملیات و هزینههای بالای تعمیرات هستند، از این رو طرح تثبیت ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه آبادان ازسوی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، در دستور کار قرار گرفت.
مجری طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان تصریح کرد: ظرف ١٥ روز گذشته قرارداد با شرکت چینی نافذ شد و هم اکنون کارهای اجرای پروژه کلید خورده است و طبق برنامه ظرف مدت ٤٨ ماه پروژه به پایان میرسد.
وی افزود: در این طرح واحد تقطیربا ظرفیت ٢١٠ هزار بشکه در روز جایگزین واحدهای تقطیر قدیمی می شود و باتوجه به ساخت و راه اندازی واحد تقطیر دیگری که در سال ١٣٨٥ به ظرفیت ١٥٠ هزار بشکه راه اندازی شده ظرفیت کل پالایش بعد از احداث واحد تقطیر جدید به ٣٦٠ هزار بشکه (١٥٠+٢١٠) در روز تثبیت خواهد شد.
وی یادآور شد: افزون بر تثبیت ظرفیت پالایشگاه روی رقم روزانه ٣٦٠ هزار بشکه که با احداث واحد تقطیر ٢١٠ هزار بشکه ای میسر میشود، همه فرآوردههای تولیدی در واحدهای تصفیه هیدروژنی تصفیه و گوگرد زدایی می شوند.
مجری طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان با اشاره به اهداف این طرح گفت: تثبیت ظرفیت پالایشی پالایشگاه آبادان، تولید محصولات بر اساس استاندارد یورو ٤، کاهش آلاینده های زیست محیطی، افزایش درصد تولید نفت گاز/ بنزین با بهبود فناوری تولید، کاهش تولید نفت کوره، جمع آوری مخازن و تاسیسات فرسوده از جمله اهداف این طرح است.
وی به اشتغالزایی این طرح اشاره کرد و گفت :پیش بینی می شود پیمانکار پروژه ٧٠٠ نفر را تا پایان سال استخدام کند و در فاز اول ٤ هزار نفر و در فاز دوم برای ٨ هزار نفرفرصت اشتغالزایی ایجاد می شود.
طراحی بنیادی طرح طی سالهای ٨٦ تا ٨٨ توسط شرکت مهندسی ناموران و با همکاری شرکتهای صاحب دانش فنی AXENS فرانسه، TOPSOE دانمارک و Tecnimont ایتالیا صورت پذیرفت و به تبع آن قرارداد EPC با کنسرسیومی متشکل از شرکتهای چینی SEI و ایرانی ODCC در فروردین ماه ٨٩ منعقد شد. بر اساس قرارداد منعقده، تامین مالی قرارداد EPC طرح می بایست از خط اعتباری ایران - چین صورت گیرد.