ضرورت تشکیل اوپک پالایشی

به گزارش نفت دیلی، به‌دنبال افت قابل توجه قیمت نفت خام و کاهش درآمدهای نفتی، اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بهعنوان تولیدکنندگان عمده نفت خام که حدود 30 درصد از تولید نفت جهان را در اختیار دارند با درنظرگرفتن رویکردهای تازه به در حال حرکت به سمتی هستند که خود را بهعنوان پالایشگران مهم و تاثیرگذار معرفی کنند.

 

کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در تلاش هستند برای کاهش وابستگی به درآمدهای حاصل از فروش نفت خام ضمن افزایش توان تولید نفت، با ساخت پالایشگاه‌های جدید و روزآمدکردن پالایشگاههای قدیمی، ظرفیت پالایشی خود را به‌طور محسوسی افزایش دهند.

 

اعضای اوپک هم اکنون روزانه حدود 12.7 میلیون بشکه از ظرفیت پالایشی روزانه 96.6 میلیون بشکه در جهان را در اختیار دارند. مطابق برنامه‌های اعلامی، اعضای اوپک در نظر دارند با صرف هزینه‌ای بالغ بر 66.5 میلیارد دلار تا سال 2021 میلادی ظرفیت پالایشی خود را در داخل و خارج از سرزمین خود حدود هشت میلیون بشکه در روز افزایش دهند. به عبارت دیگر هم اکنون 13.1 درصد از ظرفیت پالایشی دنیا در اختیار اوپک قرار دارد که متعاقب پایان طرح‌های جدید پالایشی کشورهای عضو اوپک این رقم به 20.4 درصد خواهد رسید که در صورت تحقق این امر، نقش پالایشی این سازمان به مراتب پر رنگ‌تر می شود.

 

مهمترین طرحهای توسعه ای پالایشگاهی اعضای اوپک عبارتند از :

 

1 – پالایشگاه الزرو کویت

2 – پالایشگاه جیزان عربستان

3 – پالایشگاه آنزتوگی ونزوئلا

4 – پالایشگاه لوبیتو آنگولا

5 – پالایشگاه مانابی اکوادور

6 – پالایشگاه دبی امارات متحده عربی

7 – پالایشگاههای هسی مسعود و طیارات الجزایر

8 – پالایشگاههای میعانات گازی سیراف و ستاره خلیج فارس ایران

 

شایان یادآوری است که افزایش تقاضای جهانی برای فرآورده های نفتی از 92.8 میلیون بشکه در روز کنونی به 97.4 میلیون بشکه در روز تا سال 2020 یکی دیگر از عوامل مهم ترغیب کننده این کشورها به گسترش توان پالایشگاهی خود است، این کشورها در نظر دارند که ظرفیت پالایشی خود را با چهار هدف مشخص توسعه دهند:

 

الف- تولید فرآورده‌های نفتی مورد نیاز داخل کشور به منظور کاهش واردات.

ب- تولید فرآورده های نفتی به منظور افزایش صادرات.

ج- توسعه صنایع پتروشیمی و افزایش صادرات محصولات پتروشیمی.

د- افزایش قدرت مانور و انعطاف پذیری در مقابل نوسانات قیمت نفت خام.

 

بی گمان تاثیرگذارترین عامل در تعیین قیمت‌ها، وضع موازنه عرضه و تقاضاست. گزارش‌ها نشان می‌دهند پروژه های جدید احداث پالایشگاه‌های نفت به طور عمده در خاورمیانه و منطقه خلیج فارس متمرکز هستند و افزایش ظرفیت‌های پالایشی اعضای اوپک، به طور موثری موازنه صادرات و واردات نفت خام و فرآورده های نفتی را تغییر خواهد داد.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد