نمی‌توانیم دور میدان مشترک دیوار بکشیم

به گزارش نفت دیلی، محسن صفایی‌فراهانی با اشاره به امضای نخستین قرارداد نفتی جدید ایران اظهار کرد: دولت روحانی در چهار سال نخست خود تلاش کرد دیپلماسی فعال را جایگزین هر نوع تنشی کند و این برای سرمایه‌گذار چشم‌انداز روشنی است. امروز دیگر همکاری صنعتی با اروپا دشوار نیست. هرچند که با آمریکا هیچ‌گونه ارتباطی نداریم؛ اما نگرانی‌هایی که در رابطه با اروپا وجود داشت در حال از بین رفتن است و صنایع، بانک‌ها و کارشناسان اروپایی تمایل به همکاری با سرمایه‌دار و فعال اقتصادی ایرانی پیدا کرده‌اند. اینها نکته‌های مثبتی است که موجب می‌شود با ادامه یافتن دولت روحانی در چهار سال بعد چشم‌انداز روشن‌تری وجود داشته باشد.

وی با انتقاد از حملات مخالفان قراردادهای جدید نفتی تصریح کرد: متأسفانه بسیاری از نیروها در کشور ما بدون این که با مسائل و قراردادهای بین‌المللی آشنایی داشته باشند به مسائلی ورود می‌کنند که جز ضرر، آورده دیگری برای کشور ندارد.

نماینده مجلس ششم افزود: ناآشنایی این افراد با مسائل بین‌المللی و قراردادی عملا خسارت‌های بزرگی را به ایران وارد کرده و می‌کند. من امیدوار هستم که دولت بتواند در این دوره باوجود مجلسی که با آن تفاهم دارد، از این مرحله عبور کند و کشور بتواند برای بخش‌های بالادستی نفت سریعا سرمایه‌گذاری کند تا تولید روزانه را بتواند به بالای پنج میلیون بشکه برسانند، که این واقعا توفیقی برای صنعت نفت ایران است که بعد از چهل سال بتواند تولید خود را به بالای پنج میلیون بشکه در روز برساند.

نفت خاورمیانه دیپلماسی‌بردار نیست

کارشناس اقتصادی درباره اهمیت امضای قراردادهای بین‌المللی برای میدان‌های مشترک از جمله پارس‌جنوبی و آزادگان گفت: میدان‌های مشترک اولویت ایران است. وقتی‌که ایران برداشت نکند طرف مقابل برداشت می کند و این میدان مشترک چیزی نیست که بین آن دیوار بکشند و بگوییم اجازه نمی‌دهیم برداشت کنید، چون طرف مقابل برداشت می‌کند، ما هم بایستی برای این کار اولویت بگذاریم.
وی با انتقاد از یکی از رقبای انتخاباتی دکتر حسن روحانی که خواستار دستیابی به توافق با رقبا در میادین مشترک شده بود؛ تصریح کرد: نفت خاورمیانه خیلی دیپلماسی‌بردار نیست. مخزن مشترکی وجود دارد، مگر می‌شود جلوی این برداشت‌ها را گرفت؟ تمام این سال‌هایی که قطر در پارس جنوبی بیش از ایران از میدان مشترک برداشت کرد، مگر ‌شد با دیپلماسی از آنها خواست که این کار را نکنند؟ با سرمایه‌گذاری، تکنولوژی و مدیریت خوب، ما هم باید بتوانیم به‌اندازه آنها برداشت کنیم. ضمن اینکه آنها دست بازتری دارند، میدان بهتر و امتیازهای بیشتری به خارجی‌ها می‌دهند و خارجی‌ها هم راحت‌تر در آن کشورها سرمایه‌گذاری می‌کنند و برداشت‌های سریع‌تری را انجام می‌دهند. ما نباید این فرصت‌ها را از دست بدهیم. کسانی که چنین سخنانی می‌گویند به نظر من با اصل موضوع توجه ندارند.

در عصر هواپیما نمی‌توانیم با گاری سفر کنیم!

صفایی‌فراهانی درباره استفاده از توان پیمانکاران ایرانی در این پروژه‌ها گفت: ایران در ۲۵ سال اخیر پتانسیل مناسبی برای اجرای بخشی از پروژه‌های پایین‌دستی نفت برای خود ایجاد کرده؛ ولی در بخش بالادستی شاید به این میزان توانایی نرسیده است. کما اینکه روسیه پس از سال‌های بسیار فعالیت در نفت و گاز، نسبت به شرکت‌های پیشرو غربی، توان تکنولوژیک و مهندسی در بخش بالادستی پایین‌تری دارد. یعنی تکنولوژی که در اختیار برخی از کشورهای غربی است، در دیگر کشورها وجود ندارد.

وی افزود: ما برای این که به راندمان بهینه و بهره‌برداری صیانتی برسیم باید از مخازن خود به نحو مطلوب استفاده کنیم و نباید عوام‌زدگی را وارد بحث صنعتی و تخصصی کنیم. اینها بحث سلیقه‌ای نیست. صنعت نفت اجبارا باید به سراغ دانش برتر برود تا بتواند به نتایج مطلوب برسد.

نماینده پیشین تهران تاکید کرد: اگر در کشور شرکت‌هایی وجود دارد که این توانایی را دارند؛ طبیعی است که در قیمت رقابتی اولویت با آنهاست اما اگر پتانسیل ندارند، مثل این است که بگوییم ما می‌خواهیم از تهران تا بندرعباس برویم اما ترجیح می‌دهیم هواپیما سوار نشویم و می‌خواهیم با گاری برویم. به نظر من، این کار حکم عقل نیست.

وی افزود: کسانی که این کار را می‌کنند باید اجازه بدهند مدیران و کارشناسان متخصص و توانمندی که در این زمینه‌ها هستند، تصمیم بگیرند. قرار نیست در هر مقوله‌ای همه آدم‌ها حق تصمیم‌گیری داشته باشند.

 
 

 

 



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد