به گزارش نفت دیلی، پیام معتمد، مجری طرح توسعه فاز ۱۳ گفت: این عملیات پس از کشش ساحلی خطوط A و B هر کدام به طول سه کیلومتر از خردادماه آغاز شد که در کیلومتر هفتم خط B به علت مشکلات فنی پیشآمده به مدت یک هفته متوقف بود.
وی افزود: پس از رفع کلیه موانع، انجام بررسیهای فنی و اخذ تاییدیه از کلیه سازندگان تجهیزات شناور، اجرای لولهگذاری مجددا آغاز و تا به امروز که از مرز پنجاه کیلومتر گذشته، بدون هیچ مشکلی در حال انجام است.
معتمد با بیان اینکه بالاترین رکورد لولهگذاری روزانه در این طرح تاکنون ۱۶۴ شاخه لوله معادل ۲ هزار و چهل و سه متر در روز بوده است، تصریح کرد: لولهگذاری دریایی حدفاصل سکوی ۱۳B و پالایشگاه خشکی این طرح به طول ۹۶ کیلومتر توسط شناور اوشنیک ۵۰۰۰ در حال انجام است.
مجری طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی، با اشاره به اینکه بر اساس برنامهریزی انجام شده، بعد از اتمام عملیات خط لوله ۳۲ اینچ اول بین موقعیت ۱۳B و پالایشگاه، عملیات لولهگذاری خط ۱۸اینچی بین سکوی اصلی B و سکوی اقماری D به طول ۶ کیلومتر انجام خواهد شد، عنوان کرد: بر اساس توافقهای صورتگرفته و در جهت کوتاه کردن زمان پروژه، بلافاصله بعد از این مرحله عملیات لولهگذاری خط دوم اصلی ۳۲ اینچی به طول ۸۸ کیلومتر بین سکوی اصلی A و پالایشگاه خشکی و نیز خط لوله فرعی ۱۸ اینچی به طول ۶ کیلومتر بین موقعیتهای سکوی اصلی A و سکوی اقماری C آغاز خواهد شد.
وی گفت: برای رسیدن به مرحله دریافت گاز از سکو و انتقال آن به پالایشگاه لازم است عملیات تکمیلی دیگری همچون Free Span، مساحی، مترولوژی، ساخت اسپولهای خطوط و نصب آن، هایدروتست، تخلیه آب، خشکسازی توسط ازت و غیره انجام شود.
معتمد پیشبینی کرد با نصب و اتمام عملیات آمادهسازی سکوهای ۱۳B و ۱۳D و نیز پایان عملیات تکمیل چاههای سکوها، راهاندازی اولین خط لوله اصلی و اقماری فاز ۱۳ در بهار سال آینده انجام شود که امکان برداشت روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز ترش از فاز ۱۳ پارسجنوبی و تصفیه آن در پالایشگاه خشکی را فراهم میکند.
طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی دارای چهار سکوی دریایی است که از طریق دو خط مجزای ۳۲ اینچ، گاز ترش استخراج شده از ۳۸ حلقه چاه دریایی را به پالایشگاه خشکی واقع در ۲۰ کیلومتری کنگان میرساند.
این طرح به منظور استخراج ۵۶ میلیون مترمکعب گاز غنی از میدان پارسجنوبی و تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین، ۲۹۰۰ تن گاز مایع، ۲۷۵۰ تن اتان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد طراحی شده است.