به گزارش نفت دیلی، محمد اسماعیل ابراهیم زاده، مدیرعامل شرکت گاز مازندران به پروژه خط انتقال گاز دامغان-نکا اشاره کرد و گفت: برای اجرای طرح خط لوله انتقال گاز از استان سمنان با هدف پایداری گاز مشترکان این استان و گازرسانی به روستاهای ییلاقی واقع در جنگلهای هیرکانی بیش از یک هزار میلیارد تومان هزینه شده است.
وی افزود: اجرای این طرح از زمستان سال ۸۶ و پس از نخستین بدعهدی کشور ترکمنستان در تامین گاز مورد نیاز کشورمان در دستور کار قرار گرفت، اما تا پایان عمر دولت گذشته تنها ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران در توضیح سابقه و اهمیت ایجاد خط انتقال گاز سمنان به مازندران، تصریح کرد: این طرح در ۶ سال دولت نهم و دهم کمتر از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و دولت یازدهم از سه سال پیش تاکنون تمام همت و تلاش خود را بر بهرهبرداری از این طرح در سریعترین زمان ممکن متمرکز کرد تا دیگر زمستان استانهای شمالی با افت و یا قطع جریان گاز مواجه نشود.
وی عنوان کرد: با جریان روزانه ۴۰ میلیون مترمکعب گاز در خط لوله ۴۲ اینچ دامغان - ساری، علاوه ایجاد پایداری در شبکه گاز خانگی، ۱۳ میلیون مترمکعب گاز مورد نیاز کارخانههای سیمان، صنایع چوب و کاغذ و نیروگاه نکا به عنوان واحدهای صنعتی مهم استان تامین و گاز مورد نیاز برای یک واحد پتروشیمی نیز ذخیره میشود.
ابراهیم زاده گفت: زمستان امسال نه تنها پایداری گاز برای مشترکان خانگی تضمین میشود، بلکه واحدهای صنعتی و تولیدی مازندران که در زمان افت فشار به سوخت جایگزین فسیلی از جمله گازوئیل شیفت میشدند، دیگر از سوخت گران قیمت و آلوده کننده زیست محیطی استفاده نخواهند کرد.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران یکی از مزیتهای جانبی این طرح را گازرسانی به ۲ شهر کیاسر و فریم در شهرستان ساری و ۱۶۰روستای بخشهای چهاردانگه و دودانگه این شهرستان اعلام کرد.
وی افزود: با جریان یافتن گاز در خط لوله دامغان - ساری و گازدار شدن بیش از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی بخشهای دودانگه و چهاردانگه در واقع انقلابی در حفاظت از عرصههای طبیعی و جنگلی ایجاد میشود و با گازرسانی به شهر کیاسر و بیش از ۹۵ روستای این بخش، استفاده از سوخت فسیلی بهویژه چوب و هیزم جنگلی از بین میرود.
ابراهیم زاده تصریح کرد: به پشتوانه عملیاتی شدن و عبور خط ۴۲ اینچ دامغان - ساری از این بخش، هم اکنون شرکت گاز مازندران چندین پیمانکار را برای لوله گذاری در روستاهای این منطقه انتخاب کرده که مشغول کار هستند.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران عنوان کرد: با پشتیبانی این خط، ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای گاز رسانی به روستاهای مازندران تعریف شده است و اکنون لوله گذاری گاز و ایجاد علمک با حضور بیش از ۲۵ پیمانکار در شهرهای کیاسر، فریم و ۱۶۰ روستای ۲ بخش دودانگه و چهاردانگه ساری و ۱۵۱ روستای هزار جریب نکا و یانسر بهشهر در حال انجام است.