به گزارش نفت دیلی ، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با بیان این که به زودی بنزین و گازوییل با کیفیت روز اروپا در کشور تولید می شود از افزایش 38 میلیون و 800 هزار لیتری ظرفیت تولید بنزین کشور و بی نیازی از واردات این فرآورده تا سال آینده خبر داد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور با اعلام این خبر، تصریح کرد: با بهرهبرداری از پروژههای بنزین سازی و بهینه سازی پالایشگاه ها به ترتیب 12 میلیون و 800 هزار لیتر و 26 میلیون لیتر به ظرفیت تولید بنزین کشور افزوده خواهد شد.
علیرضا ضیغمی با بیان این که پروژه های بهینه سازی و بنزین سازی هم اکنون در پالایشگاه های کشور با هدف تولید سوخت باکیفیت در حال اجراست، افزود: براساس برنامه، پروژههای بنزین سازی و بهینه سازی پالایشگاهها به مرور تا سال آینده در مدار بهره برداری قرار می گیرند.
وی زمان بهره برداری از پروژه های بنزین سازی در پالایشگاه کشور را از 22 بهمن امسال تا نیمه نخست سال آینده اعلام و تصریح کرد: این پروژه ها با سرمایه گذاری 2 میلیارد دلاری هم اکنون در پالایشگاه های بندرعباس، اصفهان، آبادان، تبریز و تهران در حال اجراست.
به گفته ضیغمی تا پایان امسال با بهره برداری از برخی پروژه های بنزین سازی هشت تا 10 میلیون لیتر به ظرفیت تولید بنزین کشور افزوده می شود.
معاون وزیر نفت از تخصیص 11 میلیارد دلار اعتبار برای اجرای پروژه های بهینه سازی در پالایشگاه های کشور خبر داد و افزود: این پروژه ها هم اکنون در پالایشگاه های آبادان، اراک، اصفهان، تهران و لاوان در دست اجراست و تا پایان سال آینده به مرور به بهره برداری خواهد رسید.
وی تصریح کرد: با بهره برداری از پروژه های بنزین سازی و بهینه سازی، فرآورده های نفتی بر اساس استاندارد یورو 5 در کشور تولید و از واردات فرآورده های نفتی بی نیاز می شویم.
به گفته ضیغمی گوگرد موجود در گازوییل تولیدی در پالایشگاه های کشور با بهره برداری از طرح های توسعه پالایشگاه ها تا سال آینده از 600 تا 700 پی.پی.ام (جزء در میلیون) به کمتر از 10 پی.پی.ام کاهش خواهد یافت.
افزایش قیمت و کاهش انگیزه قاچاق سوخت در کشور
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: تا پیش از اجرای طرح سهمیه بندی، میزان قاچاق بنزین در کشور بالا بود ولی با اجرای این طرح از سال 86 در کشور، از قاچاق بنزین جلوگیری شد.
ضیغمی با بیان این که گازوییل (نفت گاز) یکی از عمده ترین فرآورده هایی است که از کشور قاچاق می شود، افزود: تا پیش از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها هر لیتر نفت گاز در کشور با قیمت 165 ریال عرضه می شد؛ این در حالی است که قیمت هر لیتر از این فرآورده در خارج از مرزها حدود 700 تومان بود.
وی اظهار امیدواری کرد که با افزایش قیمت گازوییل همزمان با اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها در کشور، انگیزه قاچاقچیان برای عرضه خارج از شبکه این فرآورده از بین برود.
مصرف روزانه 15 میلیون مترمکعب سی.ان.جی و کاهش 3 میلیون لیتری مصرف بنزین در کشور
معاون وزیر نفت از کاهش سه میلیون لیتری مصرف بنزین در کشور خبر داد و افزود: از ابتدای امسال تا کنون روزانه به صورت میانگین 63 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد؛ این در حالی است که این میزان در مدت زمان مشابه سال گذشته روزانه 66 میلیون لیتر گزارش شده بود.
ضیغمی با بیان این که آذرماه امسال روزانه 59 تا 60 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد، افزود: با توجه به کاهش مصرف بنزین کشور، هم اکنون میزان دریافت بنزین از مجتمع های پتروشیمی از روزانه 15 میلیون لیتر به هشت تا 10 میلیون لیتر کاهش یافته و برخی از مجتمع های پتروشیمی تولید محصولات خود را از سر گرفته اند.
وی افزایش مصرف سی.ان.جی و مدیریت مصرف سوخت را از دلایل مهم کاهش مصرف بنزین در کشور برشمرد و افزود: هم اکنون روزانه 15 میلیون متر مکعب گاز طبیعی فشرده شده در کشور مصرف می شود.
ضیغمی با تاکید بر عرضه بنزین با اکتان بالا در کشور گفت: هم اکنون بنزین معمولی و سوپر مورد نیاز خودروهای کشور (خودروهای داخلی و وارداتی) با کیفیت بالا از محل تولید پالایشگاه ها، مجتمع های پتروشیمی و در صورت نیاز از محل واردات تامین می شود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.