به گزارش نفت دیلی ، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از مدیران مجتمع های تولیدی خواست با توزیع عادلانه، فروش مناسب و حفظ قیمت محصولات دقت کنند تا صنایع پایین دستی در اجرای قانون هدفمندی یارانهها هیچ مشکلی از نظر تامین خوراک نداشته باشند.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی، عبدالحسین بیات در جلسه بررسی شرایط شرکت های پتروشیمی بعد از هدفمندی یارانه ها اظهار داشت: وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی مسئول تنظیم بازار محصولات پتروشیمی هستند از این رو برنامهریزی شده تا پایان امسال هیچ مجتمعی تعمیرات اساسی نداشته باشد و از مدیران درخواست می کنیم که درصورت پیش آمدن موارد فنی پیش بینی نشده در حداقل زمان مشکل را رفع کنند تا خللی در عرضه محصول در بازار ایجاد نشود.
وی با اشاره به وجود 7 هزار واحد تولیدی پایین دستی که از محصولات پتروشیمی به عنوان خوراک استفاده می کنند، خاطرنشان کرد: در بحث هدفمندی یارانه ها باید به مجموعه های بالادستی و پایین دستی پتروشیمی به طور همزمان پرداخت تا هیچکدام دچار مشکل نشوند.
بیات مبادی تامین خوراک پتروشیمی را بسیار متنوع دانست و گفت: ما بخشی از خوراک خود را از پارس جنوبی دریافت می کنیم، بخشی دیگر را از پالایشگاه های گاز، بخشی را از پالایشگاه های مجموعه پالایش و پخش و بخشی از خوراک مورد نیاز را هم واحدهای خودمان تامین می کنیم، بنابراین به علت تنوع تامین خوراک هر تغییری در طول زنجیره پتروشیمی در کل زنجیره تاثیرگذار است.
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون 40 میلیون و 590 هزار تن خوراک مایع از شرکت ملی نفت با قیمت FOB منهای پنج درصد دریافت کردهایم، 21 درصد خوراک ما به صورت بین مجتمعی تامین شده است، 3 درصد خوراک ما برای مجتمع های خاص مانند پتروشیمی خوزستان وارد شده است و 9 درصد هم خوراک گاز دریافت کرده ایم.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در زمینه فروش محصولات پتروشیمی در بورس نیز یادآور شد: کل اقلام پتروشیمی عرضه شده در بورس 60 مورد است که از این تعداد 30 قلم هیچ تغییر قیمتی نداشته اند، 15 قلم از 1 تا 5 درصد افزایش قیمت داشته اند و 15 قلم هم از بیش از 5 درصد تغییر قیمت داشته اند.
وی با بیان اینکه برخی با تصور اینکه قانون هدفمند کردن یارانه ها از ابتدای مهرماه اجرا می شود شروع به انبار کردن محصولات پتروشیمی کردند و همین موضوع باعث متشنج شدن بازار شد، افزود: پس از حضور اینجانب و مدیران بازرگانی پتروشیمی در بورس کالا و هشدار درباره عرضه کافی محصولات پتروشیمی این گروه متوجه اشتباه بودن روش خود شدند و با ورود اجناس انبار شده به بازار، جو ملتهب ایجاد شده اصلاح شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی میزان محصولات عرضه شده در بورس را 6.1 میلیون تن و میزان جذب محصولات را 1.1 میلیون تن اعلام کرد و افزود: در مورد چند محصول خاص که اتفاقا از بزگترین تولیدکنندگان آنها در خاورمیانه هم هستیم مشکلاتی در عرضه وجود داشت که با مدیریت انجام شده مشکل حل شد.
بیات درباره قیمت فروش محصولات پتروشیمی بعد از اجرای هدفمندی یارانه ها گفت: همه محصولات پتروشیمی در بورس عرضه خواهد و قیمت نهایی که قابلیت عرضه دارد هم FOB است و اگر کسی محصول را در خارج از بورس بفروشد حداکثر تا FOB منهای 5 درصد می تواند بفروشد.
وی با بیان اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در وزارت نفت همیشه پیشرو بوده است، افزود: امیدواریم با برنامهریزیهای انجام شده در این زمینه در موضوع هدفمندی یارانهها هم پیشرو باشیم.
بیات آخرین اقدام موفقیتآمیز شرکت ملی صنایع پتروشیمی را بحث خودکفایی بنزین دانست و افزود: امروز با خودکفایی بنزین در کشور و جهان سربلند شدیم و این تحریمکنندگان ما هستند که سرافکنده هستند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به آغاز به کار واحدهای پلی استایرن تبریز، پلی اتیلن سبک پتروشیمی امیرکبیر، بخشی از پتروشیمی اروند و توسعه مبین گفت: آغاز به کار این واحدها برخی از کمبودهای تولید محصولات پتروشیمی را جبران کرد و کمک خوبی به تنظیم بازار در زمان آغاز قانون هدفمندی یارانه ها کرد.
این جلسه با حضور مدیریت برنامه ریزی وزارت نفت، مسئولان سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده، مدیران وزارت صنایع و معادن و مدیران ارشد شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مدیران مجتمعهای تولیدی برگزار شد.