بررسی رشد شاخص بورس در روزهای اخیر

خبرگزاری ایرنا: یک کارشناس بازار سرمایه گفت: رشد اخیر شاخص بورس، بیشتر در گروه های صادرات محور که با نرخ دلار ارتباط نزدیکی دارند، رخ داده است،
 
شاخص بورس در ماه های اخیر با سرعت، روند صعودی را دنبال کرده است به طوری که از کانال 85 هزار واحد در پایان شهریور ماه در روز گذشته به کانال 96 هزار وارد شد که در طول تاریخ 50 ساله فعالیت بورس، بی سابقه بوده است.
 
درباره علت رشد شاخص عوامل مختلفی بیان می شود که از مهم ترین آنها می توان به رشد قیمت نفت، افزایش قیمت فلزات اساسی در بازارهای جهانی و افزایش نرخ دلار در داخل کشور نام برد.
 
ایمان مقدسیان کارشناس بورس روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت بازار سرمایه و رشد شاخص بورس، بیان داشت: عوامل متعددی در رشد بورس نقش داشته اند که از مهم ترین آنها رشد قیمت فلزات بود که از ابتدای امسال آغاز شده و به تدریج باعث رشد گروه فلزات در بورس شد.
 
این کارشناس بازار سرمایه افزود: عامل دیگر رشد بورس، افزایش قیمت نفت به بالای بشکه ای 60 دلار بود که حتی به بالای 65 دلار نیز رشد کرد.
 
مقدسیان همچنین به نقش افزایش نرخ برابری دلار در رشد بورس اشاره کرد و ادامه داد: رشد بورس، بیشتر در گروه های صادرات محور که با نرخ دلار ارتباط نزدیکی دارند، رخ داده است.
 
وی درباره تاثیر کاهش سود بانکی در رشد شاخص نیز گفت: با توجه به اینکه کاهش نرخ سود بانکی در شهریورماه امسال رخ داد و برخی بانک ها اقدام به تمدید یک ساله سر رسید سپرده ها کردند، کاهش سود بانکی تاثیر مهمی در رشد بورس نداشته است.
 
این کارشناس بازار سرمایه خاطر نشان کرد: باید یک سال منتظر ماند تا اثر کاهش نرخ سود بانکی بر ورود نقدینگی از این بخش به بورس و رشد شاخص، آشکار شود.
 
مقدسیان درباره چشم انداز بورس، بیان داشت: ادامه سودآوری بورس به پایداری عوامل یاد شده، بستگی دارد.
 
وی یادآور شد: البته برخی گروه ها مانند گروه های مرتبط با ساختمان و مصالح در ماه های اخیر در خواب بوده اند و رشد قابل توجهی نداشته اند و حتی در برخی موارد، منفی بوده اند، بنابراین، سبد سهام شماری از افراد که سهام شرکت های مرتبط با آنها را داشته اند، با وجود رشد شاخص، زیان ده و یا با بازدهی پایین، همراه بوده است.
 
این کارشناس بازار سرمایه درباره ابلاغ دستورالعمل جدید سازمان بورس مبنی بر حذف پیش بینی سود توسط شرکت ها، گفت: این دستورالعمل می تواند به سود بازار سرمایه شده و نقش تحلیل گران، شرکت های مشاور سرمایه گذاری و صندوق های سرمایه گذاری را تقویت کند.
 
وی درباره ارزش معاملات بورس و ورود نقدینگی های جدید، بیان داشت: در ماه های گذشته با وجود ورود محسوس نقدینگی به بازار سرمایه، هنوز با نقطه ایده آل فاصله داریم.
 
مقدسیان خاطر نشان کرد: در زمان رونق بورس در اواخر سال 92، ارزش روزانه معاملات به حدود پنج هزار میلیارد ریال می رسید، که هنوز با آن فاصله زیادی وجود دارد.
 
شاخص بورس دیروز (شنبه) یک هزار و 307 واحد بالا رفت و در جایگاه 96 هزار و 816 واحدی قرار گفت.
 
در معاملات دیروز یک میلیارد و 176 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش سه هزار و 66 میلیارد ریال در 70 هزار و 529 نوبت خرید و فروش شد.
 
سازمان بورس نیز اواخر هفته گذشته با ابلاغ دستور العملی، شرکت های بورسی راز از ارایه پیش بینی سود سالانه در گزارش های خود منع کرد که این دستورالعمل از 9 دی ماه جاری اجرایی می شود.
 

این کارشناس بازار سرمایه در این باره نیز گفت: ابلاغ دستورالعمل حذف پیش بینی سود شرکت ها می تواند به سود بازار سرمایه شده و نقش تحلیل گران را در این بازار تقویت کند.



 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد