خبرگزاری ایرنا: شاخص بورس امروز (سه شنبه) 33 واحد رشد کرد و در جایگاه 96 هزار و 241 واحدی ایستاد.
اگرچه در معاملات امروز، برخی حقیقی ها تلاش داشتند تا سهام خود را به فروش برسانند و در مقابل گروهی دیگر مشغول خرید و جمع آوری سهام بودند، اما در مجموع فضای احتیاط و محافظه کاری بر بازار سرمایه حاکم بود.
رشد بالای شاخص بورس و رکوردزنی های پیوسته که سبب صعود شاخص به کانال 98 هزار واحدی شد، احتمال اصلاح و تعدیل نماگر بازار سرمایه را افزایش داده است که می تواند به افت مقطعی شاخص بورس منجر شود.
پس از نوسان های شدید بورس در روزهای اخیر، بیشتر فعالان بازار سرمایه، ترجیح دادند منتظر تحولات باشند تا مسیر حرکت خود را تعیین کنند.
البته کارشناسان تاکید می کنند که با توجه به متغیرهای مثبت اقتصادی مانند رشد نرخ کامودیتی ها (مواد پایه و معدنی) در بازارهای جهانی، افزایش نرخ دلار و گزارش های مثبت شرکت ها، بورس تا پایان امسال رشد قابل توجهی را تجربه خواهد کرد.
امروز یک میلیارد و 304 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش 2 هزار و 825 میلیارد ریال در 65 هزار و 848 نوبت در بورس تهران خرید و فروش شد.
بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نیز نشان می دهد که شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، 10 واحد افزایش یافته و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، 105 واحد کاهش یافته است.
شاخص قیمت (هم وزن) که بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است، نیز 79 واحد پایین آمد، اما شاخص آزاد شناور که بیانگر آن بخش از سهام شرکت هاست که قابل معامله در بورس باشد، 14 واحد بالا رفت.
شاخص بازار اول که به شرکت هایی اختصاص دارد که از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور شرایط بهتری دارند، 39 واحد رشد کرد و شاخص بازار دوم بورس 12 واحد افت کرد.
گروه فلزات اساسی در معاملات امروز در صدر گروه های بورسی قرار داشت؛ برپایه معاملات امروز در این گروه 85 سهم به ارزش 255 میلیارد ریال داد و ستد شد.
گروه فرآورده های نفتی به ارزش 168 میلیارد ریال و خودرو به ارزش 141 میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص دادند.
گروه شیمیایی در رده چهارم با معاملاتی به ارزش 114 میلیارد ریال جای گرفت و گروه کانی های فلزی نیز با معاملاتی به ارزش 103 میلیارد ریال رده پنجم را از آن خود ساخت.
نمادهای پارسان (نفت و گاز پارسیان)، فملی (ملی صنایع مس)، فخوز (فولاد خوزستان)، وغدیر (سرمایه گذاری غدیر)، وبملت (بانک ملت) و مبین (پتروشیمی مبین) در معاملات امروز، تاثیر مثبت بر شاخص داشتند، اما ونوین (بانک اقتصاد نوین)، فولاد (فولاد مبارکه) و سصفها (سیمان اصفهان) بیشترین تاثیر منفی را بر جای گذاشتند.
**ارزش معاملات فرابورس به یک هزار و 477 میلیارد ریال رسید
شاخص فرابورس (آیفکس) نیز در معاملات امروز روند کاهشی داشت و با 2 پله افت به رقم یک هزار و 55 واحد رسید.
در معاملات امروز 533 میلیون سهم و اوراق بهادار یک هزار و 477 میلیارد ریال در 44 هزار و 244 نوبت داد و ستد شد.
نمادهای مارون (پتروشیمی مارون)، هرمز (فولاد هرمزگان جنوب) و میدکو (هلدینگ معدنی خاورمیانه) امروز، بیشترین تاثیر منفی را بر آیفکس داشت، اما ذوب (ذوب آهن) و زاگرس (پتروشیمی زاگرس)، تاثیر مثبت داشتند و مانع افت بیشتر شاخص شدند.