قرارداد توسعه میدان گازی فروز B ماه آینده آماده امضا می‌شود

به گزارش نفت دیلی ، مدیرعامل مپنا از پایان مطالعات مقدماتی جامع (MDP) توسعه میدان فروز B تا اویل آبان امسال خبر داد و افزود: قرار است تا اوایل مهرماه امسال با پایان مذاکرات، متن قرارداد برای امضا آماده شود.

 

عباس علی آبادی تصریح کرد: پس از امضای تفاهم نامه میان شرکت های نفت فلات قاره و مپنا و دریافت اطلاعات فنی از کارفرما کار مطالعه برای تهیه مطالعات مقدماتی جامع توسعه این میدان (MDP) شروع و این کار تا اویل آبان امسال به پایان خواهد رسید.

مدیرعامل مپنا گفت: همزمان نیز مذاکرات قراردادی میان این دو شرکت  در قالب برگزاری جلسه های منظم هفتگی انجام می شود و بر اساس پیش بینی قرار است تا اوایل مهرامسال با پایان مذاکرات متن قرارداد برای امضای مدیران عامل دو شرکت آماده شود.

وی در باره روند اقدام های انجام شده برای توسعه میدان فروز B گفت: جلسه های مرتب هفتگی برای مذاکره و هماهنگی های امور فنی میان کارشناسان دو شرکت تشکیل شده و تا کنون نسبت به مکان چاه های ارزیابی توافق طرفین حاصل و در زمینه معرفی شرکت های دارای شرایط برای انجام مطالعات زلزله نگاری سه بعدی و مطالعات بستر دریا و ژئوتکنیک به کارفرما اقدام شده است که پس از تایید کارفرما نسبت به عقد قرارداد با شرکت های منتخب اقدام خواهد شد.

علی آبادی با بیان این که هزینه سرمایه ای مقدمانی (CAPEX) این پروژه مشخص شده است، افزود: پس از تایید مطالعات مقدماتی جامع توسعه میدان از سوی کارفرما نسبت به تهیه مطالعات نهایی جامع توسعه میدان و تعیین هزینه سرمایه ای نهایی آن اقدام خواهد شد.

مدیرعامل مپنا افزود: برای انجام کار حفاری چاه های ارزیابی با چندین شرکت داخلی و خارجی مذاکرات اولیه انجام شده است که پس از نهایی شدن و تایید کارفرما نسبت به بستن قرارداد حفاری اقدام خواهد شد.

با ساخت نیروگاه برق در فازهای اول و دوم 6 هزار مگاوات برق با استفاده از این میدان گازی تولید خواهد شد که بخشی از این برق به مصارف داخلی و بخش دیگر برای صادرات به کشورهای همسایه اختصاص داده می شود.

علی آبادی درباره تاثیر اقتصادی این پروژه بر منطقه گفت: این پروژه سبب ایجاد رونق در اقتصاد منطقه به دلیل احداث پالایشگاه و نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و از توان نیروهای متخصص و بومی برای اجرا و بهره برداری در پروژه استفاده خواهد شد؛ از سوی دیگر این پروژه زمینه اشتغال مستقیم و غیر مستقیم چند هزار نفر را ایجاد خواهد کرد.

مدیرعامل مپنا تصریح کرد: با فرض تولید 30 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در روز به وسیله پالایشگاه و با توجه به این که میانگین گاز مصرفی یک واحد توربین گاز در شرایط محیطی معادل 1.2 میلیون متر مکعب در روز است؛ بنابراین این حجم تولید می تواند تامین کننده گاز  نیروگاه های مورد نیاز به ظرفیت 6 هزار مگاوات باشد که هم اکنون ذخیره گاز این میدان بیشتر از سوخت مورد نیاز ما تخمین زده می‌شود.

وی در باره زمانبندی پروژه فروز B گفت: بر اساس پیش‌بینی، برنامه زمانبندی 60 ماهه است؛ به گونه ای که مپنا در مدت چهار ماه طرح توسعه اولیه این میدان را تهیه و ظرف شش ماه قرارداد توسعه منعقد می‌شود و با توجه به نیاز به لرزه‌نگاری سه بعدی طرح نهایی توسعه میدان گازی یادشده ظرف 18 ماه از ابتدای پروژه نهایی خواهد شد.

علی آبادی گفت:‌ با توجه به این ‌که دوره ساخت نیروگاه سریع تر است، آغاز ساخت نیروگاه از ماه 25 پروژه خواهد بود.

وی در باره چگونگی تامین اعتبار پروژه فروز B و میزان بازگشت سرمایه گذاری این طرح گفت: منابع تامین مالی این پروژه قرار است به طور عمده از محل منابع داخلی شرکت، شرکای احتمالی، فروش سهام، افزایش سرمایه، فروش سهام نیروگاه های مپنا در فرا بورس و منابع داخلی بانک‌ها و ... تامین شود.

علی آبادی تصریح کرد: از هر دو منبع داخلی و خارجی به فراخور نیازمندی‌های پروژه برای تامین تجهیزات حداکثر استفاده می شود، ولی در بسیاری از بخش ها از جمله نیروگاه، تجهیزات را از کارخانه های گروه مپنا تامین خواهیم کرد و اجرای کار نیز از سوی متخصصان شرکت و پیمانکاران داخلی انجام خواهد شد. 

وی افزود: در بخش پالایشگاه خشکی نیز، مپنا از ظرفیت‌های مطمئن مهندسی و اجرا برخوردار است. 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد