خبرگزاری تسنیم: مدیرکل مبارزه با بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی کشور از ورود سویه جدیدی از آنفلوآنزای پرندگان که قابلیت انتقال به انسان نیز دارد، خبر داد.
علیرضا اکبرشاهی با بیان اینکه سویه جدیدی از آنفلوانزای پرندگان به کشور آمده است اظهار کرد: سویه جدید این ویروس H۵N۶ بوده و از پرندگان مهاجر به کشور آمده است.
وی افزود: این سویه در سال ۲۰۱۴ نیز در کشور چین گزارش شده بود و کشور ژاپن اکنون با آن درگیری دارد و از ۲۵ روز پیش انگلستان نیز با آن درگیری پیدا کرده است.
مدیرکل دفتر مبارزه با بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: این سویه در پرندگان حیات وحش تالاب بوجاق کیاشهر استان گیلان جداسازی شده است و قابلیت انتقال به انسان را دارد.
وی تصریح کرد: این سویه زمانی که در کشور چین شناسایی شده بود حتی مواردی از تلفات انسانی نیز داشته است.
اکبرشاهی گفت: خوشبختانه در کشور ما این ویروس در همان منطقه یاد شده شناسایی شده است که ما نیز اقدامات خودمان را در آن منطقه انجام دادهایم و در حال حاضر صنایع طیور کشورمان از بابت این ویروس مشکلی ندارند و گزارشی درباره انتقال آن به مرغداریهای صنعتی و حتی سنتی گزارش نشده است.
وی افزود: ویروس H۵N۸ (ویروس قبلی) کماکان در برخی نقاط کشور وجود داشته، اما این ویروس برخلاف ویروس جدید قابلیت انتقال به انسان را ندارد.
مدیرکل بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: باتوجه به اینکه این ویروس با انسان مشترک است و امکان انتقال به انسان را دارد نگرانیهایی را برای ما ایجاد کرده است، اما اقدامات اولیه و آنچه را در توان داشتیم انجام دادهایم.
وی در پاسخ به این سوال که این ویروس جدید چه عوارضی برای انسان دارد و آیا به سرعت کشنده است یا خیر، گفت: همکاران ما در علوم پزشکی میتوانند در این ارتباط پاسخ دهند و نظرات خود را اعلام کرد و ما به عنوان دامپزشکی نمیتوانیم درباره بعد انسانی آن اظهار نظر کنیم.
مدیرکل بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی کشور با ارائه توصیههایی به روستائیانی که طیور نگهداری میکنند گفت:این افراد باید طیور خود را محصور کنند و از تماس آن با پرندگان وحشی جلوگیری به عمل آورند.
چگونگی مواجه مردم با این ویروس مشترک
مدیرکل بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به اینکه آیا تخم پرندگان نیز حامل این ویروس بوده و قابلیت انتقال آن به انسان دارد یا نه گفت: اگر واحد صنعتیای طیور را شناسایی کنیم که به این بیماری دچار شده است بلافاصله عملیات معدومسازی در آنجا انجام میشود محمولهها و نهادهای آن از جمله تخم مرغ به طور کامل معدوم میشود و اجازه نمیدهیم که وارد چرخه مصرف شود.
اکبرشاهی اظهار داشت: بایت سویه قبلی در شش ماه از سال بیش از ۲۴ میلیون مرغ را معدوم کردیم این در حالی است که ابتدا به ساکن جای نگرانی انتقال به انسان داشت، اما اینکه این ویروسها امکان تغییر ژنتیکی دارند ما برای حفظ سلامت مردم معدومسازی را انجام دادیم و ادامه میدهیم.
مدیرکل بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی کشور گفت: دامپزشکی از خطرات این بیماری در کشور پیشگیری میکند، اما باید توجه داشت که پرندگانگونههای مختلف این ویروس (آنفلوانزا)را با خود همراه دارند و در هر مهاجرت آن را جابهجا میکنند و سویههای این بیماری را به کشورهای مختلف از جمله کشور خودمان منتقل میکنند.
وی اضافه کرد: مهم آن است که ویروسی که به کشور وارد شده به سرعت شناسایی کنیم و در مرحله اولیه با ایجاد سد از انتقال آن توسط پرندگان مهاجر به طیور عمومی و صنعتی جلوگیری کنیم.
وی با ارائه توصیههای به مردم در مواجهه با این بیماری گفت: آنچه مردم باید بدانند آن است که از دست زدن و تماس با پرندگان مهاجر و وحشی خودداری کنند همچنین از شکار پرندگان مهاجر و مصرف گوشت و تخم آن به جد خودداری کنند.
اکبرشاهی افزود: پرندگان مهاجر ممکن است حامل ویروسهای دیگری نیز باشند که ما آنها را شناسایی نکرده باشیم که این موضوع برای خود پرندگان تلفات نداشته، اما برای انسان خطرآفرین است.