به گزارش نفت دیلی، طبق برنامهریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار است تا پایان سال دو طرح شامل واحد بوتن -1 پتروشیمی جم و پتروشیمی کاویان (الفین یازدهم) در عسلویه به بهرهبرداری برسد.
واحد بوتن 1 که از جمله طرحهای تکمیلی پتروشیمی جم است، ظرفیت تولید 100 هزار تن محصول را در سال دارد و با بهرهبرداری از آن ظرفیت کنونی تولید بوتن 1 در کشور که هماکنون افزونبر 34 هزار تن در سال است، ارتقا مییابد و نیاز به واردات این محصول بر طرف میشود.
به این ترتیب پتروشیمی جم در کنار پتروشیمیهای اراک، امیرکبیر و تبریز به جمع تولیدکنندگان این محصول خواهد پیوست.
پتروشیمی کاویان نیز به عنوان دیگر طرح در آستانه بهرهبرداری به منظور تامین خوراک مجتمعهای خط لوله اتیلن غرب (پتروشیمیهای لرستان، کردستان، مهاباد، همدان و کرمانشاه) طراحی و اجرا شده است. این مجتمع به صورت دو واحد اتیلن هر کدام با ظرفیتهای یک میلیون تن در سال طراحی شده و ظرفیت تولید حدود 180 تن C3+ را نیز به عنوان محصول جانبی دارد.
حجم سرمایهگذاری در ساخت این مجتمع نیز که از سوی بخش خصوصی و سهــامداران آن انجام حدود 484 میلیون یورو و 3 هزار و 162 میلیارد ریال برآورد شده است.
نکته مهم در ساخت این مجتمع، استفاده 35 تا 40 درصدی از توان سازندگان داخلی برای تامین تجهیزات و استفاده از نیروهای متخصص داخلی برای انجام عملیات نصب و راهاندازی است؛ از اینرو پتروشیمی کاویان را نماد توانمندی متخصصان داخلی میدانند.
هماکنون در منطقه عسلویه نزدیک به 22 میلیون تن ظرفیت نصب شده تولید محصولات پتروشیمی وجود دارد که سال گذشته 16 میلیون و 300 هزار تن از این ظرفیت به تولید رسید؛ این درحالی است که پیشبینی شده با راهاندازی طرحهای فاز دو پتروشیمی در عسلویه تا پایان سال 94، ظرفیت تولید در این منطقه به 55 میلیون تن در سال با درآمدزایی سالانه 32 میلیارد دلار افزایش می یابد.