به گزارش نفت دیلی، آژانس بین المللی انرژی (آی.یی.ای) پیش بینی کرد: صادرات نفت خام لیبی در سه ماه چهارم سال جاری میلادی به 250 هزار بشکه در روز می رسد.
آژانس بین المللی انرژی در تازه ترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد: صادرات نفت خام لیبی که ماه ها در پی نا آرامی ها در این کشور به حال تعلیق درآمده است، احتمال می رود تا سه ماه چهارم 2011 به 200 تا 250 هزار بشکه در روز برسد.
بر اساس این برآورد، صادرات نفت لیبی تا پایان سال 2012 به 650 تا 850 هزار بشکه در روز می رسد.
همچنین آژانس بین المللی انرژی پیش بیی خود درباره ظرفیت تولید نفت خام لیبی تا پایان سال 2011 را افزایش داد و اعلام کرد این رقم به 350 هزار تا 400 هزار بشکه در روز می رسد و انتظار می رود با پایان نا آرامی ها این رقم تا سه ماه چهارم 2012 به یک میلیون و 100 هزار بشکه در روز افزایش یابد.
این گزارش می افزاید: در پی موفقیت مخالفان قذافی در تسخیر طرابلس، چشم انداز برای از سرگیری بخشی از تولید نفت لیبی در کوتاه مدت بهبود یافته است، اگر چه آسیب های واده به تاسیسات تولید نفت، خطوط لوله، پالایشگاه و پایانه های صادرات جدی نبوده است اما همه این تاسیسات باید به طور کامل ارزیابی شوند و پیش از هر گونه افزایش باید شرایط امنیتی بهبود یابد.
آی.یی.ای اعلام کرد: همزمان با تعلیق تولید نفت لیبی بهای نفت خام شاخص برنت دریای شمال در بازارهای آینده برای ماه آوریل 127 دلار و دو سنت بوده است و بازگشت تولید نفت خام لیبی به سطوح پیشین روزانه یک میلیون و 600 هزار بشکه دو تا سه سال به طول می انجامد.
این در حالی است که سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانه خود پیش بینی کرده است که تولید نفت خام لیبی ظرف 6 ماه آینده به یک میلیون بشکه در روز می رسد.
بر پایه این گزارش، با توجه به توقف فعالیت پالایشگاه های نفت لیبی از ماه مارس تا ژوئیه، خلل در عملیات پایانه های نفتی، آسیب به زیر ساخت ها و کند شدن رشد اقتصادی تقاضای نفت در دارنده بزرگ ترین ذخایر نفت خام آفریقا از رقم روزانه 260 هزار بشکه در سال 2010 تنها به 100 هزار بشکه در روز کاهش یافته است.
مصرف نفت داخلی لیبی تا پایان امسال باید به 200 هزار بشکه در روز افزایش یابد و چنانچه روند پیشرفت باسازی زودتر از حد انتظار باشد، این رقم در سال 2012 به میانگین 225 هزار بشکه در روز یا بیشتر می رسد.
پالایشگاه های زاویه و تبروک به زودی فعالیت خود را از سر می گیرند در صورتی که از سرگیری فعالیت پالایشگاه راس لانوف ممکن است چندین ماه به طول بینجامد.