به گزارش نفت دیلی، وزیر نفت در جمع فعالان بخش خصوصی از حضور این بخش برای اجرای پروژههای صنعت نفت ایران استقبال کرد.
مهندس رستم قاسمی، صبح امروز با حضور در اتاق بازرگانی و صنایع معادن ایران با اعلام حمایت و توجه بیشتر به بخش خصوصی برای سرمایه گذاری و حضور در پروژه های صنعت نفت و گاز ایران اظهار کرد: تحقق اهداف برنامه پنجم و سند چشم انداز افق 1404 به عنوان یک هدف ملی مورد نظر وزارت نفت است و برای رسیدن به این هدف باید نقشه راه مطمئنی داشته باشیم.
مهندس رستم قاسمی افزود: با توجه به معیارها و شاخص های کمی و کیفی و با تکیه بر علم و تدبیر می توانیم این مسیر را طی کنیم.
وزیر نفت تصریح کرد: ایران با توجه به قابلیت های موجود می تواند در سند چشم انداز به جایگاه نخست در منطقه تکیه بزند.
وی افزود: صنعت نفت ایران به عنوان یکی از محورهای اصلی سند چشم انداز نقش تعیین کننده ای برای رسیدن به اهداف برنامه چشم انداز را دارا است و با توجه به اینکه نفت رکن اصلی اقتصاد کشور است مشارکت فعالان بخش خصوصی می تواند این صنعت پیشران را در مسیر توسعه کمک کند.
مهندس قاسمی در ادامه گفت: تسریع در برداشت از میادین مشترک از اهمیت خاصی برخوردار است و باید با سرعت بیشتری در توسعه این میدان ها فعالیت کنیم.
وی ادامه داد: به دنبال آن هستیم که صنایع بالا دستی تولید نفت و گاز به بهترین شرایط خود برسد اما با توجه به اینکه بیشتر میدان های ما در نیمه دوم عمر خود هستند با برنامه ریزی و سرمایه گذاری های جدید می توان میزان تولید از آنها را بالا برد.
وزیر نفت با اشاره به برنامه پنجم توسعه گفت: این برنامه نیاز به اصلاح دارد و اگر می خواهیم به اهداف خود در توسعه میدان های مشترک که در برنامه پنجم تدوین شده به طور کامل برسیم، باید در این برنامه بازنگری شود.
این عضو هیئت دولت ادامه داد: فروش اوراق مشارکت برای تامین مالی صنایع بالادستی و به ویژه میدان های مشترک از برنامه های وزارت نفت است همچنین استفاده از صکوک که به زودی با شرایطی جذاب به مردم فروخته خواهد شد می تواند بخشی از منابع مالی مورد نیاز پروژه های در دست اقدام را تامین کند.
مهندس قاسمی گفت: برای تامین منابع مالی و نیز سرمایه گذاری های خارجی نیز همچنان پیگیر هستیم و مذاکرات خوبی با برخی کشورهای خارجی برای حضور در صنعت نفت ایران صورت گرفته است.
وزیر نفت تصریح کرد: بانک ها و موسسات مالی داخلی نیز حضور خوبی در صنعت نفت دارند و جذابیت این صنعت سبب شده که بانک های بیشتری برای حضور در پروژه های وزارت نفت اعلام آمادگی کنند.
وی با اشاره به اینکه 27 میدان مشترک نفت و گاز در کشور وجود دارد گفت: امسال توسعه این میادین در اولویت کاری وزارت نفت قرار دارد.
وزیر نفت ادامه داد: در صدد آن هستیم که صنایع پایین دستی نفت را به بخش خصوصی واگذار کنیم تا فعالیت بخش خصوصی به صورت پررنگ تری در صنعت نفت انجام گیرد.
وزیر نفت تصریح کرد: وزارت نفت به دنبال سرمایه گذاری در بخش پایین دستی نیست بلکه اولویت ما سرمایه گذاری در بخش های بالادستی است.
مهندس قاسمی گفت: در تلاش هستیم با جلوگیری از خام فروشی به سوی صادرات فرآورده ها گام برداریم و نیز خوراک مورد نیاز صنایع پایین دستی در پتروشیمی ها را تامین کنیم.
مهندس قاسمی افزود: در ساز و کار توسعه صنعت نفت، پیمانکاران و سازندگان تجهیزات صنعت نفت نقش مهمی را دارا هستند و تاکنون جلسه های بسیار خوبی را با آنها برگزار کرده ایم.
وی ادامه داد: بنگاه های اقتصادی کشور باید بزرگ تر و فعال تر شوند، بدین معنی که شرکت های بزرگ تشکیل شده و به صورت کنسرسیوم در پروژه ها و برنامه های آتی صنعت نفت حضور یابند و باید در این راه کمک کنیم بخش خصوصی نیز به صورت فعال تری حضور یابد.
مهندس قاسمی گفت: زمینه حضور بخش خصوصی در کشور کاملا فراهم است و مشارکت بنگاه های اقتصادی در توسعه صنعت نفت می تواند به صنعت نفت ایران کمک شایانی کند.
وزیر نفت در مورد سوآپ تصریح کرد: سوآپ نفت مزیت فراوانی برای کشور دارد و نفتی که از شمال کشور وارد می شود به لحاظ مرغوبیت مزایای خوبی برای ما خواهد داشت و وزارت نفت بر این باور است که سوآپ در بخش خصوصی بهتر انجام خواهد شد.