یه گزارش نفت دیلی، سخنگوی شرکت دولتی نفت ای.جی.سی.او اعلام کرد: احتمال می رود قراردادهای کنونی نفت و گاز لیبی با شرکت های نفتی بین المللی بازنگری شود.
عبدالجلیل معیوف گفت: چنانچه شرایط قیمت گذاری قراردادهای نفت و گاز امضا شده با شرکت های نفتی بین المللی در زمان حاکمیت رژیم قذافی نامناسب یا مشکوک به فساد و سوءاستفاده هستند، لیبی می تواند این قرارداد ها را اصلاح کند.
شورای ملی انتقالی لیبی هفته گذشته تولید نفت خام از مناطق شرقی را از سر گرفته و بازگشت شرکت های نفتی بین المللی به صنعت نفت این کشور را خواستار شده است، این شورا نیز به تازگی از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شد.
معیوف اعلام کرد: در صورت وجود تردید در قراردادهای نفتی کنونی با شرکت های بین المللی این قراردادها اصلاح می شود.
گفته های معیوف درپی سخنان هفته گذشته مصطفی عبدالجلیل، رئیس شورای ملی انتقالی لیبی مطرح شد که اعلام کرده بود: سیاست گذاران و تصمیم گیرندگان باید با پایان دادن به فسادهای دوران رژیم قذافی دوره جدیدی را آغاز کنند.
جلیل در یک کنفرانس خبری مشترک با نیکولاس سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه و دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس اعلام کرد: در صورت شفاف بودن قراردادهای نفت و گاز با شرکت های نفتی بین المللی، شورای انتقالی تمام این قراردادها را به رسمیت می شناسد.
شرکت های نفتی بین المللی از جمله انی ایتالیا، بی.پی انگلیس، او.ام.وی اتریش و کونوکو فیلیپس آمریکا قراردادهای نفتی بزرگ با لیبی امضا کرده اند و پیش از ناآرامی در صنعت نفت این کشور فعالیت می کردند.
معیوف گفت: لیبی در نظر دارد قراردادهای نفتی موجود را به دقت بررسی کند و این کشور خواهان شرایط قیمتی بهتر و شفافیت در قراردادهاست.
وی افزود: اصلاح قراردادها می تواند به وسیله یک کمیسیون مشترک از وکلا و مقام های نفتی لیبی صورت گیرد، این کمیسیون همچنان تشکیل نشده است.
معیوف ادامه داد: چنانچه این کمیسیون قراردادها را تایید نکند و شرکت های نفتی بین المللی شرایط جدید را نپذیرند، این قرارداد برای بررسی به دعاوی بین المللی ارجاع داده می شود.
مصطفی الهانی یکی از مقام های نفتی شورای انتقالی، گفت: بررسی تایید یک قرارداد نفتی به دادگاه های لیبی واگذار می شود نه به شورای انتقالی یا شرکت ملی نفت لیبی.
وی افزود: چنانچه فساد در قراردادها اثبات شود، قانون در این باره قضاوت می کند اما در این روند به شایعات توجهی نمی شود.