خبرگزاری ایرنا: وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اجرای سند 2030 در مدارس کاملا منتفی شده، گفت: در صورتی که سازمان های مردم نهاد با ورود به مدارس، قصد آموزش در این زمینه را داشته باشند، به شدت با آنها برخورد میشود.
سید محمد بطحایی تاکید کرد: آموزشها درباره سند 2030 حتی از طریق سازمان های مردم نهاد که وارد مدارس میشوند، به دانشآموزان ارائه نشود.
وی یادآور شد: در هر جلسهای که با مدیران کل دارم، تاکید میکنم، به هیچ عنوان نه تنها سند 2030 بلکه آموزشهایی که به نوعی با این سند مرتبط میشوند، نیز نباید به دانش آموزان ارائه شود.
مبانی توسعه پایدار 2030 شامل 17 هدف اصلی و 169 هدف فرعی در سپتامبر 2015 (شهریور 94) به منظور اقدام عملی همه کشورها برای تحقق حکومت یکپارچه در سازمان ملل ارایه شد.
ایران نیز از کشورهای شرکت کننده در این اجلاس بود که متعهد به اجرای این سند شد و پس از آن سند ملی آموزش 2030 جمهوری اسلامی ایران با مدیریت و برنامه ریزی دفتر یونسکو در ایران با تشکیل 30 کارگروه تخصصی تدوین و آماده و در تاریخ بیستم آذر 95 رونمایی شد.
رهبران کشورهای عضو سازمان ملل، در سپتامبر 2015 در اجلاس عالیرتبه سازمان ملل تعهد کردند دستور کار جهانی توسعه پایدار 2030 را در سیاست گذاریهای کلان خود در سطح ملی از اول ژانویه سال 2016 اجرایی کنند.
بر این اساس در بخش اهداف آموزشی، موضوع آموزش و یادگیری مادامالعمر با کیفیت، برابر و فراگیر برای همه با محوریت یونسکو تعیین شده که ایران نیز متعهد به اجرای آن و مولفههای کلیدی در برنامه آموزش 2030 شامل برابری و فراگیر بودن، دسترسی برابر، عادلانه و با کیفیت، برابری جنسیتی، کیفیت آموزش و یادگیری مادام العمر است.
به دنبال کش و قوس های فراوان درباره اجرا شدن یا اجرا نشدن سند 2030، سرانجام با تاکید رهبر معظم انقلاب و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، اجرای سند متوقف و برای همیشه پرونده آن بسته شد.
ساعات آموزشی دروس قرآنی در مدارس کم نشده است
وزیر آموزش و پرورش درباره انتشار اخباری مبنی بر کاهش زمان دروس قرآنی در مدارس ادامه داد: ساعات آموزش دروس دینی و قرآن به هیچ عنوان در مدارس کاهش نیافته است.
بطحایی اظهار کرد: اگرچه این خبر را دیده ام اما هنوز موفق نشدهام، از مرجع خبر پیگیریهای لازم در این باره را انجام دهم.