در متن این جوابیه آمده است:
پیرو درج خبری با عنوان «انتشار آمارهای عجیب و غریب توسط «نیپنا»؛ تولید «پلیاتیلن» ایران امسال بدون ساخت مجتمع جدید ۶۳۰ هزار تن افزایش مییابد» در کانالهای تلگرامی انرژی نیوز و شاپا، به اطلاع میرساند قبل از ارائه پاسخ کاملا کارشناسی و فنی که در پیوست میآید، روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام میدارد که همچون گذشته در جهت برقراری ارتباط و تعامل دوسویه و تسهیل در دستیابی به اطلاعات شفاف و صحیح این صنعت آمادگی کامل دارد.
لذا ؛ ضمن حفظ حق برخورد حقوقی این شرکت با کانالهای تلگرامی مذکور؛ اطلاعات درج شده در این خبر گواه این است که فارغ از نگاه تکبعدی نگارنده محترم، خبر مورد اشاره تنها نشاندهنده فرافکنی و عدم شناخت و اطلاعات کافی و لازم به فاکتورها، شاخصها و عوامل داخلی تاثیرگذار بر این صنعت است. موارد زیر را به استحضار میرساند:
۱. در شرایط کنونی ظرفیت نصبشده پلیاتیلنها در صنعت پتروشیمی معادل ۵ میلیون و ۶۰ هزار تن (۵,۰۶۰ میلیون تن) است در حالی که نگارنده خبر یادشده در کانالهای «انرژی نیوز» و «شاپا» این رقم را ۴.۵ میلیون تن یاد کرده است.
۲. در برآورد میزان افزایش تولید، به این نکته توجه شده که هماکنون مجتمعهای پتروشیمی تبریز و شازند به خط اتیلن غرب متصل نیستند و افزایش تولید اتان در پارس جنوبی تأثیری بر تولید پلی اتیلن این شرکتها ندارد. همچنین مجتمعهای پتروشیمی بندرامام، مارون و لاله به طور معمول از خط اتیلن غرب خوراک دریافت نمیکنند، بنابراین برآورد میزان افزایش تولید پلی اتیلن بدون احتساب مجتمعهای یادشده است.
۳. علاوه بر مجتمعهای یاد شده در بند قبل، شرکتهای پتروشیمی آریاساسول و مهر نیز در محاسبات افزایش تولید منظور نشدهاند. بدین ترتیب تنها مجتمعهای متصل به خط اتیلن غرب (پلیمر کرمانشاه، ایلام، لرستان، مهاباد و کردستان) و مجتمع پتروشیمی امیرکبیر که با کمبود اتیلن مواجه بوده و امکان دریافت اتیلن از خط را دارد، در محاسبات منظور شدهاند.
۴. عملکرد تولید واحدهای متصل به خط اتیلن غرب (به غیر از پتروشیمی امیرکبیر) نشان میدهد که هرگاه خوراک به اندازه کافی وجود داشته باشد، این مجتمعها به آسانی ۱۰درصد بیشتر از ظرفیت اسمی تولید کردهاند. لذا مجموع افزایش تولید مورد انتظار از طریق تأمین خوراک برای مجتمعهای یادشده بیش از رقم ۶۳۰ هزار تن بوده که این رقم با درنظر گرفتن میزان اتان پارس جنوبی تعدیل شده است.
۵. در حال حاضر واحد الفین پتروشیمی ایلام به بهرهبرداری نرسیده است و پیشبینی میشود در بهترین شرایط، راهاندازی این واحد تا پایان امسال محقق شود، بنابراین واحد پلیاتیلن این مجتمع در سال ۹۷ همه خوراک مورد نیاز خود را از خط اتیلن غرب دریافت خواهد کرد.
در پایان یادآور میشود که ارقام درج شده بر اساس اطلاعات صحیح، موثق و اعمال دیدگاههای کارشناسی است، بنابراین شایسته است منتقدان محترم تا زمانی که اطلاعات کامل و موثقی از آمار و اطلاعات تولید صنعت پتروشیمی کسب نکردهاند، به منظور پیشگیری از تشویش اذهان عمومی از اظهار نظرهای خلاف واقع پرهیز کنند.