کشتار مردم به نام تظاهرات مردمی در نیکاراگوئه

سرویس بین الملل فردا:  خانه آمریکای لاتین در پی خشونت های رخ داده در نیکاراگوئه بیانیه ای صادر کرده است که متن آن در ادامه خواهد آمد: 

تظاهرات خشونت آمیز طی دو هفته گذشته در نیکاراگوآ که تا به حال منجر به کشته شدن بیش از ۴۰ تن و زخمی شدن ده‌ها شهروند این کشور شده است،   به طرزی آشکار حاکی از تلاش حکومت ایالات متحده و متحدین اروپائی آن در ناتو برای سرنگونی دولت ساندنیست‌ها می‌باشد.   سناریو، سناریوی "تغییر رژیم" است، همان سناریوی آشنا که در دو دهه اخیر در جهت ساقط کردن حکومت‌های مستقل از نظام سلطه امپریالیستی به اجرا در آمده است.   اگر چه اجرای این سناریو در سوریه و ونزوئلا با شکست مواجه بوده، لیکن در کشور‌هایی هم، چون لیبی و اوکراین باعث سقوط حکومت این کشور‌ها شده است.  

تظاهرکنندگانی که در ماناگوآ و دیگر مناطق نیکاراگوآ دست به اقدامات خشونت دست آمیز زده اند توسط الیگارشی این کشور که همان طبقه سرمایه داری وابسته است، سازماندهی می‌شوند.   این نیروی ارتجاعی که به عنوان پایگاه اجتماعی نظام سلطه در کشور‌های استقلال طلب عمل می‌کند، برای فراهم کردن زمینه نفوذ و سلطه امپریالیسم هر کاری که از دست اش برآید می‌کند.   آنجا که لازم باشد تولید را مختل می‌کند، دست به احتکار می‌زند و چرخه اقتصاد را فلج می‌کند و در جای دیگر شیوه‌های دیگر و از جمله تحریک اقشار ناراضی برای برگزاری تظاهرات خشونت آمیز را دنبال می‌کند.

ماجرای اخیر در نیکاراگوآ دو روز بعد از اعلام اصلاحات پیشنهادی دولت در حوزه نظام تأمین اجتماعی مبنی بر حمایت از کارگران و دیگر طبقات محروم اجتماعی با تحریک سرمایه داران بخش خصوصی به راه افتاد.   بعد از پیروزی ساندنیست‌ها در انتخابات سال ۲۰۰۷ میلادی و روی کار آمدن اورتگا، بر خلاف سه دولت دست راستی قبلی که مزایای ناشی از نظام تأمین اجتماعی برای مردم محروم را کاهش داده بودند، افزایش افراد تحت پوشش و هم چنین بالا بردن سطح خدمات و مزایای نظام تأمین اجتماعی بالاخص برای اقشار فقیر و کم درآمد در دستور کار دولت ساندنیست قرار گرفت.   هدف از سیاست‌های اعلامی دولت در ۱۸ آوریل ۲۰۱۸ که با مخالفت سرمایه داران بخش خصوصی و متعاقبا با برگزاری تظاهرات خشونت آمیز مواجه شد، اعطای امتیازات بیشتر به مردم محروم در نظام تأمین اجتماعی بوده است.   در مقابل، بخش خصوصی نیکاراگوآ خواستار این است که با اتخاذ راهکار‌های نولیبرالی هزینه‌های سازمان تأمین اجتماعی کاهش یابد.   از جمله، سرمایه داران بخش خصوصی خواستار این هستند که سن بازنشستگی از ۶۰ سال به ۶۵ سال افزایش یابد، میزان حداقل بیمه قابل پرداخت به شهروندان کاهش یابد و کلینک‌های پزشکی تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی از مالکیت دولت خارج شده و خصوصی سازی شوند.   سرمایه داران ونزوئلا برای حصول این خواست‌ها استفاده از خشونت را مفید و مؤثر تشخیص داده اند.

تظاهر کنندگان تحریک شده توسط الیگارشی نیکاراگوآ دست به تخریب برخی از دفاتر سازمان تأمین اجتماعی، دفاتر حزب ساندنیست، ساختمان‌های مراکز علمی و به آتش کشیدن رادیوی مدافع دولت ساندنیست‌ها زده اند.   آن‌ها از سلاح‌های گرم استفاده می‌کنند و تحت لوای "تظاهرات مردمی" بی محابا دست به کشتار همان مردمی می‌زنند که ادعای حمایت از آن‌ها را دارند!   در این ماجرا، تمامی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی تحت امر و کنترل نظام سلطه نیز با پخش اخبار تحریف شده و کذب به یاری اغتشاش گران آمده و زمینه ایجاد بی ثباتی در نیکاراگوآ را فراهم می‌کنند.   هدف این است که دولت ساندنیست‌ها به جای حمایت از طبقات محروم اجتماعی در نیکاراگوآ، تبعیت از منافع الیگارشی ثروتمند و وابسته به نظام سلطه را در دستور کار خود قرار دهد و یا این که حداقل در این راستا زیر فشار‌های الیگارشی خم شده و امتیازات بیشتری را به آن‌ها اعطا کند.

آنچه در نیکاراگوآ می‌گذرد تنها در چارچوب سیاست‌های سلطه طلبانه حکومت ایالات متحده قابل فهم است.   سیاستی که در برزیل، هندوراس و پاراگوئه کودتای پارلمانی راه می‌اندازد، با تقلب و تأثیر گذاری در انتخابات مکزیک، گواتامالا، پرو و آرژانتین حکومت‌های وابسته به واشینگتن را در این کشور‌ها روی کار می‌آورد، در کلمبیا حوزه‌های نفتی و پایگاه‌های نظامی را تحت اشغال و تملک خود قرار می‌دهد و در ونزوئلا با تحریم و انواع دسیسه‌ها هدف سرنگونی دولت بولیواری را دنبال می‌کند.

کارگران و دانشجویان مدافع ساندنیست‌ها برای حفظ و گسترش دستاورد‌های مبارزاتی خود در نیکاراگوآ به میدان آمده و خواستار توقف تظاهرات خشونت آمیز شده اند.   خانه آمریکای لاتین نیز ضمن تجدید و تعمیق همبستگی خود با مردم نیکاراگوآ، حمایت خویش را از جنبش آزادیبخش ساندنیست اعلام داشته و خواستار توقف فوری تظاهرات خشونت آمیز و قطع حمایت دول سلطه طلب از اغتشاشات در این کشور خواهر و دوست می‌باشد.



 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد