خبرگزاری میزان: کارشناس علوم قرآنی گفت: خروج از ماه مبارک رمضان و ورود به ماه شوال عظمت خاص خود را دارد. آغاز شوال از شروع عید ماه رمضان است و تعاریف بسیار زیادی درباره آن شده است. از معصومین سفارش شده بعد از روز عید فطر مستحب است شش روز روزه گرفته شود.
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم بهاری کارشناس علوم قرآنی درباره عظمت ماه شوال گفت: خروج از ماه مبارک رمضان و ورود به ماه شوال عظمت خاص خود را دارد. آغاز شوال از شروع عید ماه رمضان است و تعاریف بسیار زیادی درباره آن شده است. از معصومین سفارش شده بعد از روز عید فطر مستحب است شش روز روزه گرفته شود.
وی در همین راستا افزود: روزهای که در ماه شوال میگیرید تمرین ادامه ماه مبارک رمضان و تبدیل عملی "الهی العفو" گفتنها و اذکار شبهای قدر است و به آنچه که توصیه شده در ماههای دیگر جامه عمل بپوشانیم. ماه رمضان باعث میشود فرد روزهدار پاک و طاهر شده و وارد ماه شوال شود. مشخص میشود این ایام یک ویژگی خاصی دارد و آن شش روز روزه گرفتن از ابتدای ماه شوال است.
این کارشناس علوم قرآنی درباره عمل روزه داران پس از ماه رمضان و در ماه شوال اظهار کرد: کسانی که در طول ماه مبارک رمضان به سیره اهل بیت (ع) عمل و عادت کردهاند و دل به این سیره داده اند با انجام روزهداری در همه ماهها تا ماه رمضان بعدی سعی کنندتا عامل دستورات الهی باشند. اگر شش روز از ماه شوال مستحب موکد سفارش شده است به دلیل تمرین و ممارست اعمال ماه رمضان و رفتن به سوی عمل اهل بیت (ع) است.
حجتالاسلام والمسلمین بهاری ادامه داد: در روایات داریم مومنی که یک عمل را ۴۰ روز انجام داد ملکه ذهنش میشود و دیگر آن را ترک نمیکند؛ لذا میفرمایند اگر گناهی را ۴۰ روز ترک کردید دیگر به سوی آن گناه نمیروید و یک عمل حسنه را ۴۰ روز انجام بدهید دیگر آن را ترک نخواهید کرد. ما اگر مسیر ماه رمضان را با شیب ملایمی ادامه بدهیم مثلا در هفته دو روز را روزه بگیریم یا از دیگران دستگیری کنیم یکی از بزرگترین خصیصههای خوب ماه رمضان است که تاثیر خود را گذاشته و میتوانیم بگوییم که دیگران از نتایج آن بهره مند میشوند.
وی با اشاره به آثار روزهداری بیان کرد: دیگران باید آثار ماه رمضان را در روزه داران بعد از ماه رمضان ببینند. شخصی که روزه میگیرد، خود و اهداف خود را تضمین میکند تا مورد حمله شیطان قرار نگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین بهاری خاطر نشان کرد: از انجام اعمال مستحب ماه شوال توصیه به روزه گرفتن در روز چهارم ماه شوال و خواندن ادعیههای معمول در مفاتیح الجنان شده است. در این ماه شهادت امام صادق (ع) نیز اتفاق افتاده و سفارش بسیاری به توجه کردن ما به این واقعه شده است.