خودروسازان اجازه کاهش قیمت خودرو را نمی‎دهند

خبرگزاری تسنیم:­ مهرداد تقی زاده در رادیو گفتگو گفت: در سال ۸۸، ۲۶۷ میلیون نفر با اتوبوس جابجا شدند، اما این رقم در سال ۹۷ به ۱۵۵ میلیون نفر کاهش یافت؛ ​­­ همچنین در بخش حمل و نقل ریلی نیز در سال ۸۹ بیش از ۲۸ میلیون نفر با قطار سفر کردند که آمار مسافران ریلی سال ۹۶ به ۲۴ میلیون نفر کاهش یافت، ​­این موضوع نشان دهنده کاهش استفاده از­­ حمل و نقل عمومی و افزایش خودروی شخصی است.

وی بیان کرد: در معاونت حمل و نقل­ پیش بینی کرده بودیم که سال ۹۶ تعداد کشته‌های جاده‌ای در رقم ۱۶ هزار نفر ثابت مانده و از سال ۹۷ روند افزایشی آغاز شود؛ ​، اما متأسفانه از همان سال ۹۶، ​­ افزایش کشته‌های سوانح رانندگی روند صعودی به خود گرفت و یک تا یک و نیم درصد تعداد کشته‌ها افزایش یافت. در سال جاری نیز تاکنون تعداد کشته‌های سوانح رانندگی ۵ درصد رشد داشته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: متأسفانه شاهد روند صعودی تعداد کشته‌های تصادفات خواهیم بود، ​ وضعیت صنعت معدن گسترش پیدا می‌کند و تا چند سال آینده رشد تولیدات معدنی ما به ۲۴۰ هزار تن خواهد رسید که عمدتا از طریق جاده‌ها جابجا می‌شود اگر این حجم از تولیدات معدنی با افزایش حجم تردد کامیون‌ها ­وارد جاده‌ها شوند، شاهد حجم انبوه تصادفات و سوانح رانندگی خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه تعداد خودرومحوری در کشور زیاد شده است گفت: تعداد خودرو و موتور در کشور ۳۰ میلیون است که تا ۱۰ سال آینده به ۵۰ میلیون خواهد رسید یعنی سالیانه ۲ میلیون خودرو افزایش می‌یابد. هرچه کشور خودرو محورتر باشد ریسک سانحه و تلفات افزایش پیدا می‌کند.

تقی زاده اظهار داشت: تحقیقات نشان می‌دهد بیشترین نقش در تصادفات رانندگی را عامل انسانی ­دارد که برنامه ما نیز عمدتا در این خصوص متمرکز شده است. جاده و­­ تونل‌های ایران از نظر ساخت و احداث، استاندارد‌های جهانی را دارا هستند، اما از نظر نگهداری راه‌ها مشکل داریم که باید برای این ضعف نیز برنامه ریزی شده و بودجه اختصاص یابد.

وی­ افزود:​ براساس نقشه ایمنی ­راه ­­سوانح ­از ۱۶ هزار نفر در سال ۱۴۰۶ به ۹ هزار نفر در سال برسد در این رابطه برنامه منسجمی وجود دارد روش خاصی پیش بینی شده است.

وی در رابطه با بودجه مورد نیاز نقشه راه گفت: در سال، ​ ۲۸۰ میلیارد تومان بدون احتساب تورم در سال ۹۶ پیش بینی کرده بودیم.

تقی زاده در مورد قطار سریع السیر­ تهران - اصفهان گفت:​­ قرارداد پروژه بسته شده و در اصفهان درحال انجام است و بخشی از آن­ در تهران صورت می‌گیرد که از دو طرف، ­ در حال ساخت است، اما نکته‌ای که باقی است این است که ایستگاه شهر قم هنوز به نتیجه نرسیده است طبق رایزنی‌هایی که شهرداری قم انجام داده است مانع ورود قطار از داخل قم است و این مسئله باعث شد که اجرای پروژه چند سال عقب بیفتد. این اتفاق در بسیاری از کشور‌ها برعکس است و به صورت اصولی نیست. ­در کشور پاریس ۶ ایستگاه راه آهن برون شهری در داخل شهر وجود دارد، ​ در لندن نیز ۱۲ ایستگاه برون شهری داخل شهر لندن است که ۳۰ درصد آن برقی است.

وی­ گفت: با توجه به این افزایش، ­ هزینه عبور قطار از داخل شهر برای وزارت راه و شهرسازی گران است، اما تأکید ما بر این است که از داخل شهر عبور کنند. از یکسال گذشته این کلاف پیچیده شده است و ما تصمیم گرفتیم که این قطار از جمکران عبور کند که دوباره به اختلاف خوردیم.

وی با اشاره به اینکه هزینه سفر با خودرو ارزان‌تر از سایر وسایل حمل و نقل است گفت: اگر یک خانواده ۴ نفره را در نظر بگیریم هزینه رفت و برگشت با هواپیما حدوداً ۲ و نیم میلیون تومان، هزینه سفر با قطار متوسط رفت و برگشت ۸۰۰ هزار تومان است، اما اگر با خودروی شخصی سفر کنند هزینه رفت و برگشت حدوداً ۲۰۰ هزار تومان صرف هزینه بنزین می‌شود. این روال اگر تغییر نکند فاجعه خواهد شد. ­

دبیر شورای عالی ترابری­­ ­با بیان اینکه می‌گویند پراید ارابه مرگ است، اما تحقیقات ما نشان می‌دهد اینگونه نیست، عنوان کرد: پراید در دسته خودرو‌های شهری قرار می‌گیرد و براساس استاندارد‌های جهانی، ​ باید سرعت خودرو‌های شهر را به گونه دیگری تعریف کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به پرسشی در خصوص نحوه هزینه کرد عوارض آزادراه‌ها گفت: در حال حاضر در ایران صرفا از آزادراه‌ها عوارض گرفته می‌شود و نقش عوارضی‌ها برای مستهلک کردن اصل سرمایه و سود سرمایه گذاری است که آزادراه را احداث کرده است. ضمن اینکه قرار است در قانون جدید آزادراه ها، ​ بخشی از هزینه دریافتی از خودرو‌های عبوری به نگهداری جاده اختصاص یابد، اما این قانون معطوف به آزادراه‌های جدید است و پروژه‌های قبلی را شامل نمی‌شود.

تقی زاده­ در خصوص افزایش قیمت بلیت هواپیما گفت: بانک مرکزی اعلام کرد که دیگر امکان واگذاری ارز شرکت‌های هواپیمایی به نرخ دولتی وجود ندارد و در نتیجه ایرلاین‌ها یا باید امورات خود را به گونه‌ای بگذارند و یا شرکت را تعطیل کنند. در حال حاضر نیز بخشی از ایرلاین‌ها در آستانه تعطیلی هستند.

وی افزود: رئیس سازمان هواپیمایی اعلام کرده است ایرلاین‌ها حاضرند اگر ارز به نرخ دولتی در اختیار آن‌ها قرار داده شود بار دیگر نرخ بلیت هواپیما را به قیمت ثابت برگردانند.

عضو شورای عالی هواپیمایی افزود: قرارداد‌های خرید هواپیما از ایرباس و بوئینگ کنسل نشده بلکه به­ دلیل ­تحریم‌ها این قرارداد را مسکوت گذاشته اند که بعد از گذشتن از دوره زمانی تحریم ها، ​ می‌توانیم این قرارداد‌ها را از سر بگیریم.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ­­مقصر سانحه سقوط هواپیمای تهران- یاسوج چه کسی یا چه چیزی بود؟ اظهار داشت: سازمان هواپیمایی کشوری مرجع نظر دهی در خصوص سوانح هوایی است و این سازمان اعلام کرده است که خلبان مقصر سقوط هواپیما بوده است؛ ­­هرچند خلبان ماهر بوده، ولی مهارت زیادش باعث شده تصور کند می‌تواند در فرودگاه مقصد نشست داشته باشد.

دبیر کمیسیون ایمنی راه‌ها در پاسخ به سوال­ دیگری­ درباره ­کاهش حداکثر سرعت در آزادراه‌ها و بزرگ راه‌ها گفت: در حال حاضر به نتیجه خاصی برای اجرای این درخواست نرسیده ایم و تاکنون آمار نشان نداده است که در فاصله سرعتی ۱۱۰ تا ۱۲۰ کیلومتر با بالابودن تعداد سوانح مواجه هستیم.

وی در خصوص مشکلات رانندگان کامیون ها، گفت: یکی از علل بالا بودن قیمت کالا در ایران، گران بودن قیمت ناوگان باری سنگین است که از سایر کشور‌ها بسیار گران‌تر بوده و باعث می‌شود قیمت تمام شده حمل کالا افزایش یابد، ­­ضمن اینکه راننده با کرایه‌های حمل فعلی نمی‌تواند هزینه خرید کامیون را در طول چند سال سرشکن کند. همچنین رانندگان در حال حاضر وضعیت معیشتی مناسبی ندارند.

تقی زاده به بیان راه حل این مشکل پرداخت و اظهار داشت: در اغلب کشور‌ها چه در بخش خودرو‌های سنگین و چه خورد‌های سبک، قیمت آن پائین بوده، ولی هزینه نگهداری خودرو شامل سوخت و عوارض راه‌ها و حتی بزرگ راه‌های درون شهری بالاست. در ایران نیز اگر قیمت خودرو نصف شود، ولی قیمت سوخت افزایش یابد مردم راضی‌تر خواهند بود از این رو قرار است هفته آینده با مسئولان وزارت صنعت با هدف اعمال این استراتژی مذاکراتی داشته باشیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی درخصوص پیگیری‌های معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی برای پیگیری استراتژی کاهش قیمت خودرو و افزایش نرخ سوخت افزود: ما به دنبال اجرای این استراتژی هستیم، اما در حال حاضر بحث از قیمت سوخت، خط قرمز شده است. خودروساز‌ها نیز رایزنی ­زیادی دارند و نمی‌گذارند مقررات مربوطه تصویب شود. حتی به راحتی مسئولان را تغییر می‌دهند. در نتیجه اجرای این استراتژی با مشکل روبرو شده است.



 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد