ایسنا: دکتر مسعود سعادتمهر اظهار کرد: در بازار ارز چند عامل چون تحریمهای کشور آمریکا و فشارهای ناشی از آن و ... باعث شده انتظارات تورمی در اقتصاد ایران شکل بگیرد.
وی ادامه داد: شایعات هم در این باره بسیار وجود داشت و از ورزشکاران گرفته تا اقتصاددانان قیمت دلار را پیشبینی میکردند و البته این پیشبینیها فقط شایعه بود و مجموعه این عوامل جو روانی و انتظارات افزایش قیمتها را در جامعه به وجود آورد.
وی ادامه داد: وقتی انتظار داشته باشیم که قیمت کالایی افزایش یابد. خرید و فروش وجود ندارد و جو روانی حباب گونهای تشکیل شد. در حال حاضر در بازار حبابی عظیمی وجود دارد اما تخلیه خواهد شد. نمونه آن اینکه در گذشته هم طلا از 70 هزار تومان به 170 هزار تومان رسید و دوباره کاهش یافت.
سعادتمهر اضافه کرد: اگر دولت روی تصمیمگیریها دقت بیشتری کند و موضعگیری شفاف داشته باشد میتواند بازار را کنترل کند.
وی بیان کرد: بیاعتمادی به بانکها، باعث شده سرمایه کمتری وارد بانک شده و از طرفی کاهش نرخ بهره و... از جمله عوامل اقتصادی شد که پولها از بانکها خارج و باعث شد قیمت ارز و دلار بالا رود.
این عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور لرستان درباره راهکارهای کاهش نرخ ارز افزود: دولت عملیاتی به نام عملیات بازار باز دارد که اوراق قرضه خرید و فروش میکند. دولت میتواند با نرخ بهره بیشتر اوراق قرضه را بفروشد، پول از دست مردم جمع میشود و این چنین بخشی از نقدینگی را کنترل میکند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین دولت میتواند نرخ بهره بانکی را افزایش دهد. سپرده بانکی یک دارایی امنتری است و مردم دوست دارند سود بدون استرس را دریافت کنند، اگر دولت این کار را کند بهتر است از اینکه که بازار ارز به این حالت آشفته باشد.
سعادتمهر گفت: از طرفی دولت در بازار ارز موضعگیری کند تا با سخنرانی دولتی با تحلیل علمی و دقیق اثر هجوم به سمت بازار ارز کاهش یابد.