قیمت دارو‌های زیان‌ده باید اصلاح شود

خبرگزاری فارس: دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: اگر سازمان غذا و دارو، اصلاح قیمت دارو‌های تولید داخل را هرچه زودتر در دستور کار خود قرار ندهد، شرکت‌های داروسازی دچار بحران مالی شده و بازار دارویی کشور، دو دستی به واردکنندگان تقدیم خواهد شد.

مهدی سجادی، دبیر انجمن داروسازان ایران در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، اظهار داشت: گلایه‌های تولیدکنندگان دارو و فعالان این صنعت نشان از آن دارد که خطوط تولید شرکت‌های داروسازی با نوسان قیمت مواد اولیه دارویی و نیز مواد بسته بندی مواجه شده اند و این موضوع، مشکلات متعددی را در خصوص قیمت تمام شده محصولات ایجاد کرده و شرکت‌های داروسازی را تحت فشار قرار داده است.

وی ادامه داد: فرمول‌های اقتصادی بیانگر این اصل است که حیات و بقای خطوط تولید در گرو تامین هزینه تمام شده تولید است و اگر قیمت‌ها به گونه‌ای باشد که بنگاه‌ها نتوانند هزینه‌ها را جبران کنند، قطعا خطوط تولید با بحران مواجه خواهند شد.

به گفته سجادی، شرکت‌های داروسازی، بنگاه‌هایی هستند که ناچار هستند هزینه‌های خود را از طریق درآمد‌های تعریف شده تامین کنند و در صورتی که هزینه مولفه‌های تولید افزایش پیدا کند، گریزی جز اصلاح قیمت ندارند، ولی متاسفانه سازمان غذا و دارو به بهانه حمایت از مصرف کننده، حاضر به پذیرش این واقعیت اقتصادی نیست.

وی اضافه کرد: نباید کتمان کنیم که شرکت‌های داروسازی با محدودیت‌هایی در تامین مواد اولیه مواجه شده‌اند و این محدودیت‌ها منجر به افزایش هزینه تمام شده تولید دارو‌های مورد نیاز مردم شده است. ضمن اینکه هزینه مواد مصرفی برای بسته‌بندی دارو‌ها نیز به‌صورت چشمگیری افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین باید محلی برای تامین این هزینه‌ها در نظر گرفته شود، خصوصا اینکه شرکت‌های داروسازی مدتی است که به دلیل تاخیر پرداخت‌های مطالبات خود، شدیدا تحت فشار هستند و این موضوع نقدینگی شرکت‌ها را بلعیده است.

سجادی افزود: اگر سازمان غذا و دارو، اصلاح قیمت دارو‌های تولید داخل را هرچه زودتر در دستور کار خود قرار ندهد، شرکت‌های داروسازی یکی پس از دیگری دچار بحران مالی شده و خطوط تولید، قدرت خود را برای تامین به موقع نیاز بازار از دست خواهند داد و اینجا است که بازار کشور دو دستی به واردکنندگان تقدیم خواهد شد.

وی ادامه داد: متاسفانه با استمرار شرایط فعلی، عده‌ای که به چرخه واردات متصل شده‌اند، شروع به ماهی‌گیری از این آب گل آلود کرده و کسری خطوط تولید را بهانه‌ای برای باز شدن در‌های واردات دارو به کشور می‌کنند.

به گفته سجادی، عدم اصلاح قیمت‌های دارو‌های تولید داخل، این قابلیت را دارد که تبدیل به اهرم فشار بر مدیران سازمان غذا و دارو شود تا سیاست‌های انبساطی برای واردات دارو در پیش بگیرند.

وی تاکید کرد: به نظر می‌رسد عدم اصلاح قیمت ها، دیر یا زود، سبب رانت زایی برای واردکنندگان دارو می‌شود و این برای صنعت داروسازی کشورمان رنج آور است که شاهد تعطیل شدن خطوط تولید و رونق یافتن واردات دارو‌هایی شود که خودمان تا دیروز قادر به تولید آن‌ها بودیم.

سجادی تاکید کرد: البته بازار دارویی دنیا بسیار گسترده است و هر روز فرمولاسیون‌های جدید عرضه می‌شود که گریزی از واردات آن‌ها وجود ندارد و هیچ کس نباید با واردات دارو‌هایی که در کشورمان امکان تولید آن‌ها وجود ندارد، مخالفت کند. ولی موضوع این است که اگر پیش نیاز‌های خطوط تولید را در نظر نگیریم، در واقع دستاورد‌های چند دهه اخیر صنعت داروسازی کشورمان را خودمان به حراج گذاشته ایم و به زودی مجبور می‌شویم ساده‌ترین دارو‌ها را نیز از خارج کشور تهیه کنیم.

دبیر انجمن داروسازان ایران در پایان با اشاره به ضرورت اصلاح قیمت دارو‌های داخلی تصریح کرد: هم زمان با این فرایند، باید ابزار‌های حمایتی، ساز و کار‌های لازم برای پوشش هزینه‌های افزایش یافته مصرف‌کنندگان را تدارک ببینید تا در این بین بیماران و خانواده‌های ایشان دچار آسیب نشوند.



 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد