ایلنا: محمد کشتیآرای گفت:، خریدوفروش مصنوعات طلا به دلیل گرانی طلا، هزینههای بالا و کاهش نگاه اقتصادی مردم به طلا به صفر رسیده است و به نوعی از فرهنگ مردم در حال خارج شدن است.
وی ادامه داد: پیش از این مردم نسبت به طلا نگاه ذخیره ارزش داشتند تا در شرایط لازم از آن استفاده کنند، اما در شرایط کنونی به دلیل گرانی، مالیات بر ارزش افزوده و اجرت ساخت، در تهران و بسیاری از شهرستانها خریدوفروش مصنوعات طلا در حد صفر است و بسیاری از واحدهای تولیدی در سطح کشور تعطیل شدهاند که مربوط به رکود و کاهش توان خرید مردم است.
عضو اتحادیه طلا و جواهر در مورد واردات بدون تعرفه طلا به کشور گفت: واردات طلا به کشور دو بخش دارد. یک قسمت مربوط به شمس طلا و مواد اولیه است که تعرفه و ارزش افزوده آن تقریبا صفر است و این مسئله پیش از این وجود داشت. در بحث واردات شمس طلا، واردکننده باید مبدا ارزی خود را مشخص و سپس اقدام به واردات کند.
کشتیآرای افزود: بخش دوم واردات طلا، مربوط به مصنوعات طلا است که پیش از این ممنوع بود و در شرایط کنونی با پرداخت تعرفه گمرکی، ارزش افزوده ۹ درصدی و اخذ مجوز از بانک مرکزی بدون مانع است. در حالی که برای شمس طلا هیچ لزومی برای مجوز بانک مرکزی نیست برای مصنوعات طلا به شرط اخذ مجوز از سازمان استاندارد و بانک مرکزی، پرداخت تعرفه و ارزش افزوده بدون مشکل است.
وی تصریح کرد: با توجه به سیاست حمایت از تولید داخلی، تعرفه و ارزش افزوده ۹ درصدی، واردات از نظر اقتصادی به صرفه نیست، چون قیمت تمام شده آن را بالا برده و توان رقابت را از آن میگیرد.
وی در مورد خبر خرید تعدادی زیاد سکه توسط افراد اندک در جریان پیش فروش بانک مرکزی گفت: هرچند در قانون و اعلام بانک مرکزی محدودیتی وجود ندارد، اما به لحاظ قوانین مربوط به پولشویی که معاملات بیش از ۱۵ میلیون تومان را شامل میشود، باید این موضوع مورد بررسی قرار گیرد و اگر کسی توانسته مثلا ۱۱ هزار سکه خریداری کند باید به سازمانهای مربوط به پولشویی و مالیاتی پاسخگو باشد.