به گزارش نفت ديلي ، علیرضا ضیغمی از افزایش ظرفیت ذخیره سازی مخازن استراتژیک فرآورده های نفتی در کشور خبر داد و گفت: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی هم اکنون ظرفیت ذخیره سازی 11 میلیارد لیتر انواع فرآورده های نفتی را دارد که قرار است تا پایان برنامه پنجم توسعه این میزان به 16 میلیارد لیتر افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران امروز (سه شنبه 7 دی) گفت: روزانه یک میلیون و 750 هزار بشکه نفت خام در پالایشگاه های کشور پالایش و تبدیل به انواع فرآورده های نفتی می شوند.
وی افزود: 60 تا 65 درصد انواع فرآورده های نفتی پس از تولید در پالایشگاه ها توسط 14 هزار و 500 کیلومتر خط لوله به سایر نقاط کشور ارسال می شود.
ضیغمی از افزایش هفت هزار کیلومتری خطوط لوله تا پایان برنامه پنجم توسعه خبر داد و گفت: شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران هم اکنون با 14 هزار و 500 کیلومتر خط لوله وسیله انتقال و توزیع فرآورده های نفتی در کشور را بر عهده دارد و قرار است این میزان تا پایان برنامه پنجم توسعه به 21 هزار کیلومتر افزایش یابد.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش درباره اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها در کشور گفت: سال گذشته دولت بین 30 تا 31 میلیارد دلار یارانه برای مصرف فرآورده های نفتی و 40 میلیارد دلار یارانه برای گاز اختصاص داد.
وی افزود: بر اساس برنامه سالانه 20 تا 25 هزار میلیارد تومان بودجه برای اجرای پروژه های عمرانی کشور نیاز است و این در حالی است که دولت باید بتواند درآمدهای لازم را برای اجرای این پروژه ها در کشور به دست آورد.
ضیغمی با بیان اینکه در سال 85 نزدیک 5 میلیارد دلار بنزین وارد کشور می شد، گفت: در سال 86 همزمان با اجرای پروژه سامانه هوشمند سوخت در کشور میانگین روزانه مصرف بنزین در پیک مصرف 70 تا 75 میلیون لیتر بود و در صورتی که پروژه سامانه هوشمند سوخت در کشور اجرا نمی شد میانگین مصرف بنزین کشور در روزهای پیک مصرف به 100 میلیون لیتر هم می رسید.
وی با اشاره به سهمیه بندی بنزین و تاثیر آن بر کنترل مصرف آن، افزود: برای تامین روزانه 100 میلیون لیتر بنزین در کشور باید حدود 50 میلیون لیتر بنزین به کشور وارد می شد که برای واردات این میزان فرآورده به حدود 10 میلیارد دلار بودجه نیاز بود.