به گزارش نفت دیلی، معاون مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: شرکت پخش از سرمایه گذاری بخش خصوصی در احداث جایگاه در نقاط برون شهری کشور استقبال می کند و همکاری های لازم را در این زمینه انجام می دهد.
علیرضا رجب پور افزود: به جز 50 کیلومتری نوار مرزی احداث جایگاه در تمامی نقاط با سرمایه گذاری بخش خصوصی آزاد است و هر متقاضی با سرمایه شخصی خود می تواند به احداث مجاری عرضه اقدام کند.
وی با تاکید بر این که شرکت پخش در کمترین زمان ممکن طرح های موردنظر را بررسی و موافقت اصولی را صادر می کند، افزود: خوشبختانه بر خلاف این که بخش خصوصی تسهیلاتی در این زمینه از شرکت دریافت نمی کند، سرمایه گذاری در این بخش از استقبال خوبی برخوردار است.
رجب پور با اشاره به این که تفاوت قیمت سوخت در داخل کشور با کشورهای همسایه پدیده قاچاق را شدت می بخشد، افزود: به همین دلیل طرح احداث جایگاه در 50 کیلومتری نوار مرزها، باید از توجیه اقتصادی لازم برخوردار بوده و مورد تایید مقام های محلی قرار بگیرد و پس از تایید در استان، در ستاد شرکت پخش نیز تایید و مجوزهای لازم صادر شود.
معاون مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به کاهش جایگاه های سیار موجود در کشور با روند افزایشی احداث جایگاه های عرضه فرآورده در نقاط مختلف کشور گفت: کل جایگاه های سیار فعال موجود در سراسر کشور هم اکنون، حداکثر 20 مورد است که به صورت فصلی و موردی مورد استفاده قرار می گیرند.
وی با اشاره به استفاده از جایگاه های سیار در جاده های پرتردد کشور در ایام تعطیل سال تاکید کرد: در بخش هایی از کشور که خطوط مراسلاتی ایجاد می شود، اما پیش از آن پیش بینی لازم درباره احداث جایگاه در این مسیرها انجام نشده است یا احداث جایگاه در آن بخش ها کندتر از احداث جاده انجام می شود، از جایگاه های سیار استفاده می شود که جاده زنجان - تبریز و اصفهان - کاشان از جمله این موارد بوده است.
رجب پور با اشاره به این که هم اکنون هیچ جایگاه غیراستانداری در کشور وجود ندارد و کلیه استانداردهای ایمنی و الزامی در تمامی جایگاه ها رعایت شده است، افزود: کلیه جایگاه های فعال در سراسر کشور از حداقل استانداردها برخوردار بوده و تنها ممکن است سطح این استانداردها و خدمات متفاوت باشد.
وی تاکید کرد: نظارت مستمر کمی (اوزان، تلمبه ها و لوازم توزیع) و کیفی (کیفیت فرآورده ها) مستمر توسط عوامل کنترل نظارتی مناطق انجام می شود و در صورتی که جایگاهی از حداقل استانداردهای موردنیاز ایمنی و الزامی برخوردار نباشد، تعطیل خواهد شد.
معاون مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، ضعف بنیه های مالی، کاهش فروش، عدم توجیه و اختلافات شرکتی در برخی از صاحبان مجاری عرضه را موجب کم توجهی به ظاهر مجاری عرضه دانست و افزود: با توجه به طرح درجه بندی و ارتباط میزان ارائه خدمات با میزان درآمد صاحبان جایگاه در این طرح، این نواقص به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
طرح درجه بندی جایگاه های عرضه فرآورده از سال 83 در شرکت پخش فرآورده های نفتی آغاز شد و بر پایه آن، همه ساله برای استفاده بهتر و بهینه از امکانات موجود، شاخص های مطرح شده در طرح به کمک نماینده جایگاه داران و عوامل اجرایی در مناطق بازنگری می شود تا شاهد ارتقای کمی و کیفی خدمات مجاری عرضه باشیم.
طرح درجه بندی دارای 31 شاخص است که عواملی همچون چشم انداز زیبا، استفاده از لوازم و نرم افزارهای جدید و خدمات الکترونیک، امکانات امنیتی و ایمنی، سامانه های اعلام و اطفای حریق، امکانات ارتباطات راه دور، تابلوهای هشداردهنده و تبلیغاتی و ... از آن جمله است.
هدف از این طرح ترغیب جایگاه داران به رعایت حداکثر استانداردها و ارائه خدمات کیفی نوین در جایگاه ها به مشتریان و نیز اطلاع رسانی مناسب به مردم در زمینه استفاده از این خدمات است؛ این طرح تا سال گذشته شامل 6 درجه بوده است که از سال 90، با حذف درجه 4 به ممتاز، یک، دو، سه و خارج از طرح تقسیم شده است؛ جایگاههایی که نتوانند استانداردهای جدید را رعایت کنند، خارج از طرح قرار گرفته و اگر چه فعال هستند، اما نیازمند ارتقای کمی و کیفی خدمات خود هستند.