به گزارش نفت دیلی، مدیر منطقه 8 عملیات انتقال گاز گفت: در شش ماه نخست امسال سهم انتقال گاز به کشورهای ترکیه، ارمنستان، نخجوان، چهار میلیارد و 500 میلیون متر مکعب بوده است.
یدالله بایبوردی ، با بیان اینکه در نیمه نخست امسال در مجموع بیش از 10میلیارد و 500 میلیون متر مکعب گاز از این منطقه عملیاتی به نقاط مصرف (داخل و خارج از کشور) انتقال داده شده است، افزود: آمادگی این را داریم تا برای انتقال گاز به مبادی مصرف داخل و صادرات مطمئن به کشورهای طرف قرارداد، 25 میلیارد مترمکعب گاز را تا پایان امسال از این منطقه به نقاط مصرف منتقل کنیم.
وی اظهار کرد: منطقه 8 شرکت انتقال گاز ایران گاز ارسالی از مبادی تولید را با بهره گیری از سه هزار و 700 کیلومتر خط لوله، تاسیسات تقویت فشار گاز و شش مرکز بهره برداری(یارد) به استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، بخشی از استان های زنجان، کردستان و گیلان منتقل می کند.
بایبوردی تصریح کرد: مجموعه عملیات انتقال گاز منطقه 8 به وسیله سه خط لوله اول آذربایجان (30 اینچ با نقطه شروع آستارا) و ظرفیت 20 میلیون مترمکعب، دوم آذربایجان (48 اینچ در منطقه سه عملیات) با ظرفیت 60 میلیون متر مکعب و سوم آذربایجان که نقطه شروع آن تکاب با ظرفیت 50 میلیون متر مکعب در روز انجام می شود.
مدیر منطقه 8 شرکت انتقال گاز ایران با تاکید بر انتقال ایمن و پایدار گاز در شبکه تصریح کرد: سال گذشته علاوه بر تامین مصارف داخلی، صادرات گاز از این منطقه نیز به نحو مطلوب انجام شد و رفم هشت میلیارد مترمکعب صادرات گاز به ترکیه در کارنامه این شرکت به ثبت رسید.
وی درباره حجم گاز صادر شده از منطقه 8 به کشورهای ترکیه، ارمنستان و نخجوان در شش ماه نخست امسال نیز گفت: در این بازه زمانی، حجم صادرات گاز به ترکیه به چهار میلیارد و 195 میلیون مترمکعب، حجم گاز صادر شده به ارمنستان به 221 میلیون متر مکعب و حجم گاز صادراتی به نخجوان نیز به 115 میلیارد و 784 میلیون متر مکعب رسید.
بایبوردی با بیان این که کشور آذربایجان نیز یکی دیگر از طرف های قراردادی ایران است، گفت: طبق قرداد سوآپ، ایران در مرز آستارا وارد کننده گاز از این کشور است و آن را با دریافت حق ترانزیت از مرز آستارا به جمهوری نخجوان تحویل می دهد.
مدیر منطقه 8 شرکت انتقال گاز ایران، حجم گاز وارداتی از جمهوری آذربایجان را در شش ماه نخست امسال 143 میلیون و 245 هزار متر مکعب اعلام کرد.
وی گفت: منطقه 8 شرکت انتقال گاز به عنوان دروازه صادرات گاز ایران با راهبری شرکت انتقال گاز ایران تلاش می کند فرآیند جا به جایی گاز به مبادی مصرف داخلی و خارجی را به نحو مطلوب انجام دهد؛ از این رو بازرسی های فنی سالانه در قالب نشت یابی، پیگ رانی هوشمند، پیگ رانی تمیز کننده، تعویض پوشش و تعمیر خطوط لوله،از جمله موارد مهمی است که به آن توجه خاص می شود.
بایبوردی با توجه به اهمیت صادارت بدون وقفه گاز علاوه بر تامین مصارف داخلی تاکید کرد: همه تلاش های مجموعه کارکنان منطقه 8 به انتقال بدون وقفه و پایدار گاز معطوف شده است؛ از این رو علاوه بر پایش های داخلی،با شرکت بوتاش ترکیه نیز نشست های مشترکی برگزاز می کند و مسائل مربوط به صادرات گاز ایران به این کشور، از مرز بازرگان به بحث و بررسی گذاشته می شود.
وی انتقال گاز به استان های سردسیر کشور را از دیگر ویژگی های منطقه 8 شرکت انتقال گاز ایران برشمرد و گفت: سهم این منطقه از نظر بهره گیری ازخطوط لوله در میان مناطق دهگانه شرکت انتقال گاز ایران، 12 درصد و سهم مراکز بهره برداری (یارد) آن 17 درصد و از نظر تاسیسات تقویت فشار گاز نیز 13.5 درصد است.
مدیر منطقه 8 شرکت انتقال گاز ایران، نشست اخیر شرکت بوتاش با مدیران این منطقه عملیاتی را درخواست این شرکت برای دریافت لوله خم کن خواند و گفت: کارکنان منطقه 8 شرکت انتقال گاز ایران در هر لحظه و در صورت درخواست، آماده کمک رسانی در مسائل فنی و عمیاتی هستند.