با هدف تعیین پیمانکار
مناقصه توسعه بلوکهای لایه نفتی پارس جنوبی ماه آینده برگزار می شود

به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از برگزاری مناقصه توسعه لایه نفتی پارس جنوبی در بلوک Cو B و A2 تا یک ماه آینده خبر داد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تصریح کرد: مناقصه توسعه بخش های مختلف لایه نفتی پارس جنوبی، شامل بخش های C و B و A2 تا یک ماه آینده برگزار و پیش بینی می شود برنده مناقصه تا دو ماه آینده مشخص شود.

موسی سوری تصریح کرد: بر اساس آخرین مطالعات انجام شده در لایه نفتی پارس جنوبی، سهم ایران در بلوک A و B و C (که ناحیه A خود به دو ناحیه A1 و A2 تقسیم شده است) این لایه نفتی، 7.5 میلیارد بشکه است.

 قرارداد توسعه بخش A-1 در سالهای گذشته با شرکت پتروایران منعقد شده بود.

وی گفت: اسناد مناقصه بهره برداری از بخش های C و B هفته گذشته تهیه و گروه ویژه ای برای پیگیری این مناقصه تشکیل شد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان این که پس از برگزاری مناقصه، کارهای اولیه توسعه این بخش ها انجام می شود، افزود: به مرور بهره برداری از بخش  A-1 این لایه نفتی آغاز می شود.

سوری در باره روند تامین منابع مالی توسعه از بخش های بخش های C و B لایه نفتی پارس جنوبی گفت: بخشی از سرمایه مورد نیاز برای اجرای این پروژه از منابع داخلی تامین و پیش بینی می شود قرارداد توسعه آن در قالب بیع متقابل و EPCF بسته شود.

وی تصریح کرد: هنوز در مورد شکل نهایی بستن مناقصه توسعه بخش های مشترک این لایه نفتی تصمیم گیری نشده است ولی در صورتی که این مناقصه به صورت داخلی بسته شود، از شریک خارجی (جوینت) نیز استفاده خواهیم کرد.

سوری گفت: در مرحله نخست برای مشخص شدن وضعیت میدان، چاه های توصیفی در بلوک C و B این لایه نفتی زده می شود و بر اساس نتایج حاصل، MDP (برنامه توسعه جامع مخزن) پروژه، تعداد و محل چاه ها، تعداد سکوهای مورد نیاز و سرمایه مورد نیاز مشخص و به روز خواهد شد.

به گفته وی، حدود 150 تا 160 میلیون دلار از منابع مالی مورد نیاز برای اجرای این پروژه از بخش داخلی تامین خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه قراردادی با یک شرکت چینی برای ساخت کشتی شناور FPSO بسته شده است، تصریح کرد: در جلسه ای با حضور مهندس قاسمی، وزیر نفت، و مدیران شرکت های پتروایران و نیکو برای شتاب بخشیدن در روند بهره برداری از این لایه نفتی تصمیم گیری خواهد شد.

میدان گازی پارس جنوبی یکی از بزرگ ترین منابع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس قرار دارد و یکی از اصلی ترین منابع انرژی کشور به شمار می رود. مساحت این میدان 9700 کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران 3700 کیلومتر مربع وسعت دارد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد