درآمد پارس جنوبی تا پایان برنامه پنجم به روزانه 290 میلیون دلار می‌رسد

به گزارش نفت ديلي ، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درآمد روزانه پارس جنوبی پس از بهره برداری از همه فازهای آن را روزانه حدود 290 میلیون دلار برآورد کرد و گفت: شرایط مخزنی ایران در این میدان مشترک مطلوب تر از رقیب قطری است.

دکتر علی وکیلی در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت دوازدهمین سالگرد تاسیس این شرکت در دانشگاه صنعت نفت اهواز برگزار شد در جمع دانشجویان و اساتید این دانشگاه، افزود: پارس جنوبی حدود 9 درصد از ذخایر گاز دنیا را در خود جای داده است و توسعه این میدان مشترک همواره از دغدغه های اصلی مسئولان بوده است.

وی تصریح کرد: قطر به عنوان رقیب ایران در این میدان مشترک بهره برداری و برداشت گاز از این میدان را 10 سال زودتر از ایران آغاز کرده است و با کمک شرکت های بزرگ بین المللی توسعه بخش خود را به پایان رسانده و به زودی تولید سالانه 77 میلیون تنی ال ان جی خود از این میدان مشترک را جشن می گیرد.

وکیلی با بیان اینکه شرکت نفت و گاز پارس تا کنون 10 فاز استاندارد از میدان مشترک پارس جنوبی را به بهره برداری رسانده است، اظهار داشت: توسعه پارس جنوبی در چارچوب 29 فاز تعریف و در 24 فاز بلوک بندی شده است.

وی ارزش روزانه محصولات تولیدی هر فاز پارس جنوبی را 10 میلیون دلار برآورد و اظهار کرد: هر فاز استاندارد میدان گازی پارس جنوبی برای تولید روزانه 25 میلیون مترمکعب گاز شیرین، 40 هزار بشکه میعانات گازی (معادل نفت سبک)، 200 تن گوگرد و ... طراحی شده است.

وی ادامه داد: بر این اساس با بهره برداری کامل از 29 فاز این میدان مشترک ارزش محصولات آن به روزانه 290 میلیون دلار می رسد و این رقم هم اکنون روزانه 100 میلیون دلار است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اعلام کرد: هم اکنون در آستانه دوازدهمین سالگرد تاسیس این شرکت همه فازهای تعریف شده در پارس جنوبی تعیین تکلیف شده و قراردادهای فازهای باقی مانده آن 25 خرداد ماه امسال با حضور رئیس جمهوری امضا شده است.

وی تصریح کرد: بر اساس برنامه ها، فازهای جدید پارس جنوبی از زمان امضای قرارداد در مدت 35 ماه به بهره برداری می رسند و هم اکنون اجرای آنها متناسب با برنامه است.

وکیلی با بیان اینکه هم اکنون طرح توسعه 7 فاز پارس جنوبی پیشرفت بسیار چشمگیری دارد، یادآور شد: فازهای 15 تا 18 پارس جنوبی تا پایان سال آینده و فاز 12 پارس جنوبی در سال 91 به بهره برداری می رسد و گاز آنها به شبکه سراسری تزریق می شود.

توان توسعه پارس جنوبی بدون استفاده از نیروهای خارجی را داریم

وی توسعه همزمان 19 فاز پارس جنوبی در شرایط تحریم را امری چشمگیر خواند و گفت: اما خوشبختانه شرکت های ایرانی در فرآیند توسعه 10 فاز نخست میدان گازی پارس جنوبی بسیار توانمند و با تجربه شده اند و به تنهایی قادرند توسعه فازهای باقی مانده آن را به سرانجام برساند.

وی حجم سرمایه گذاری فازهای دو قلوی پارس جنوبی را با قیمت های امروز حدود 5 تا 6 میلیارد دلار برآورد کرد و افزود: ساخت ابر پروژه های پارس جنوبی پیچیدگی های خاص خود را دارد؛ هزینه توسعه هر یک از فازهای دو قلوی پارس جنوبی بیش از مجموع بودجه چند وزارتخانه مهم در طول یک سال است و این نشان از تحقق برنامه های کلان اقتصادی کشور از سوی شرکت های داخلی دارد.

وکیلی شرکت نفت و گاز پارس را یکی از شرکت های مهم و تاثیرگذار در اقتصاد کشور خواند و اظهار داشت: مدیریت مهندسی و اجرای ابر پروژه های پارس جنوبی بسیار پیچیده است و تعداد پیمانکاران عمومی که قادر به اجرای این پروژه ها باشند بسیار محدود است و این در شرایطی است که شرکت های ایرانی برای اجرای چنین پروژه هایی به توانمندی های ویژه ای دست یافته اند.

وی با بیان اینکه 30 درصد مساحت مخزن پارس جنوبی در آب های حاکمیتی ایران در خلیج فارس واقع شده است، اظهار داشت: در روابط بین الملل برداشت از مخازن مشترک میان دو کشور با قدر السهم 50 - 50 انجام می شود و گستردگی بیشتر میدان در مرزهای یک کشور معیاری برای بیشتر برداشت کردن از آن نیست.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تاکید بر اینکه شرایط ایران در میدان مشترک پارس جنوبی مطلوب تر از رقیب قطری است، یادآور شد: بر خلاف برخی اظهارنظرهای غیر کارشناسی، شیب مخزن در پارس جنوبی به سوی قطر نیست و به هیچ وجه مهاجرت گاز به سوی رقیب اتفاق نیفتاده است.

وی توضیح داد: مهاجرت گاز از یک سوی میدان مشترک به سوی دیگر آن بسیار به سختی اتفاق می افتد آن هم در شرایطی که اختلاف فشار بین دو سوی میدان بسیار زیاد باشد؛ شرکت نفت و گاز پارس برای جلوگیری از این پدیده تمهیدهای ویژه ای اندیشیده و تولید از بلوک های مرزی را در اولویت قرار داده است.

وکیلی با تاکید بر ضرورت برداشت صیانتی گاز از مخزن مشترک پارس جنوبی تاکید کرد: اگر بهره برداری از مخزن به صورت صیانتی انجام نشود پس از گذشت مدتی از عمر برداشت، مخزن از نقطه شبنم پایین تر می افتد و در این شرایط زیان بزرگی به برداشت میعانات گازی از مخزن وارد می شود از این رو در تولید صیانتی از مخازن تاکید ویژه داریم.

توافق شرکت نفت و گاز پارس با دانشگاه صنعت نفت

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از انجام توافق هایی با دانشگاه صنعت نفت برای توسعه برخی همکاری ها خبر داد و گفت: ضمانت اجرای تفاهم نامه های اینچنینی، خود دانشجویان و پیگیری های مسئولان دانشگاه است.

وی با تاکید بر محدودیت جذب نیرو در شرکت های دولتی صنعت نفت، یادآور شد: فارغ التحصیلان دانشگاه های صنعت نفت باید در نظر داشته باشند که ظرفیت های بسیار عظیمی برای کار و تحصیل و پژوهش در بخش های مختلف خصوصی و دولتی کشور فراهم شده است.

وی یادآور شد: هم اکنون بیش از دو هزار و 200 نفر نیرو در این شرکت مشغول به کارند که ظرفیت جذب آن نیز تکمیل شده است و شاید سالانه کمتر از 50 نفر نیروی جدید آن هم به عنوان جایگزین بازنشستگان جذب این شرکت شوند.

وکیلی تصریح کرد: فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت در نظر داشته باشند که صنعت نفت فقط شرکت نفت و گاز پارس نیست، بلکه یک دریای عظیم از شرکت های پیمانکاری و مهندسان مشاور در این صنعت فعالند که ظرفیت بالایی برای جذب نیرو دارند، از این رو دانشجویان باید توانمندی خود را تقویت کنند تا بتوانند در رقابت با سایر دانشگاه های کشور در کاریابی در صنعت نفت موفق شوند.

لشگر 120 هزار نفری به زودی وارد فازهای باقیمانده پارس جنوبی می شود

وی با بیان اینکه ظرفیت جذب نیرو در هر دو فاز پارس جنوبی بر اساس چارت سازمانی 125 نفر است، اظهار داشت: از این تعداد 115 نفر مهندس و باقی در سایر بخش های اداری، مالی و خدماتی فعالیت می کنند؛ این در حالی است که تعداد نیروی انسانی فعال در شرکت های پیمانکاری که در بخش خشکی هر فاز پارس جنوبی فعالیت می کنند در زمان اوج کار حدود 18 هزار نفر است که در این آمار تعداد نیروی انسانی که در ساخت سکوها و در بخش دریایی فعالیت می کنند لحاظ نشده است.

وکیلی مجموع نیروی انسانی فعال در فازهای جدید در دست اجرای پارس جنوبی را بیش از 10 هزار نفر خواند و افزود: به زودی و به یکباره این تعداد به حدود 120 هزار نفر افزایش می یابد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از دانشجویان دانشگاه صنعت نفت خواست که دولتی فکر نکنند و این تصور دور از واقعیت که فارغ التحصیل دانشگاه نفت حتما باید جذب شرکت های نفتی دولتی شوند را از ذهن خود دور کنند.

دانشگاه صنعت نفت اهواز به مناسبت گرامیداشت دوازدهمین سالگرد تاسیس شرکت نفت و گاز پارس از دکتر علی وکیلی مدیرعامل و سایر مدیران این شرکت دعوت کرد تا در مراسمی که به همین مناسبت در سالن آمفی تئاتر دانشگاه صنعت نفت برگزار شد حضور یابند.

در این مراسم که در سالن آمفی تئاتر دانشگاه صنعت نفت در اهواز برگزار شد، دکتر علی وکیلی ضمن سخنرانی در جمع دانشجویان و اساتید این دانشگاه به پرسش ها و دغدغه های مختلف دانشجویان پاسخ گفت همچنین در این مراسم دکتر خلیل شهبازی رئیس دانشکده نفت این دانشگاه نیز سخنرانی کرد.

همچنین در نشست مشترکی میان مدیران دانشگاه صنعت نفت اهواز و مدیران شرکت نفت و گاز پارس توافق هایی به منظور توسعه همکاری های دانشگاه و صنعت تفاهم شد؛ در پایان این مراسم دانشجویان این دانشگاه با اهدای لوحی از دکتر علی وکیلی قدردانی کردند

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد