بیژن عالیپور، مدیرعامل این شرکت گفت: با توجه به این که حفظ محیط زیست و تلاش بهمنظور کاهش و پیشگیری مداوم از هرگونه آلودگی زیست محیطی جزو مسئولیتهای اجتماعی و خطمشی این شرکت است، پروژههای جمعآوری و بهسوزی گازهای ارسالی به مشعلهای موجود در تأسیسات به عنوان راهکار و اقدامهای فوری در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: در این زمینه، اجرای پروژه بهسوزی مشعل بنگستان واحد بهرهبرداری اهواز ۳ از سال ۱۳۹۵ به اجرا درآمد که در این پروژه تجهیزاتی نظیر مخزن مایع گاز فلر (K.O.D ) برای حذف قطرات هیدروکربنی همراه گاز ارسالی به مشعل، تیپ مشعل (Flare Tip) با نازلهای خاص برای حذف کربن نسوخته (دوده) گاز مشعل و عامل کمکی گاز سوخت با فشار بالا (HP Assist Gas) بهمنظور ایجاد شرایط احتراق کامل و دستیابی به درجه شفافیت یک (تیرگی ۲۰ درصد) گاز ارسالی براساس مقررات زیست محیطی طراحی، ساخته، نصب و راهاندازی شد.
به گفته وی، مقدار و نوع گازهای آلاینده انتشاریافته از این مشعلها به محیط زیست، تابع راندمان احتراق پایین در مشعل به معنای وجود مقدار قابل توجهی از آلایندههایی نظیر کربن نسوخته و ترکیبات آلی فرار در گازهای ارسالی به مشعل بوده و راندمان بهینه، نیازمند اختلاط کامل گاز سوخت با هوا، نبود قطرات هیدروکربنی همراه گاز به مشعل، سرعت و شدت مناسب جریان گاز ارسالی به مشعل خواهد بود.
قدردانی استاندار خوزستان از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب
در آیین بهرهبرداری مشعل بدون دود واحد بهرهبرداری شماره ۳ اهواز که معاون دادستان عمومی و انقلاب اهواز، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان و جمعی از مدیران ارشد شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب حضور داشتند، استاندار خوزستان از تلاشها و پیگیریهای مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در اجرای پروژههای زیست محیطی قدردانی کرد.
غلامرضا شریعتی تاکید کرد: راهاندازی این پروژه گام مهمی در مسیر کاهش آلایندههاست که امیدواریم چنین پروژههایی بهطور مستمر اجرا و راهاندازی شود.
وی با بیان این که دولت توجه ویژهای به حل مسائل زیست محیطی استان خوزستان به ویژه ریزگردها و آلودگیهای نفتی دارد، گفت: مسئولان باید در اجرای پروژههای ملی به عوارض محلی آنها نیز توجه داشته باشند و استنشاق هوای پاک را حق مردم بدانند.