خبرگزاری مهر: مدیرعامل سازمان بیمه سلامت از راه اندازی سامانه تأیید خدمت از اول مهرماه خبر داد و گفت: با اجرای این طرح، برای استفاده از خدمات بیماران با توجه به نیازشان سقف گذاشته می شود.
طاهر موهبتی در نشست خبری امروز به عملکرد سال ۹۶ سازمان بیمه سلامت اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۱۶ هزار میلیارد تومان بیمه سلامت برای بیمه شدگان خود هزینه کرد به طوری که ۱۹۰ میلیون بار بیمه شدگان به مراکز طرف قرارداد مراجعه داشته اند که در بخش بستری ۴ میلیون و ۳۰۰ نفر و در بخش بستری موقت نیز یک میلیون و ۳۰۰ هزار مراجعه انجام شده است و مابقی مراجعات سرپایی بوده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: بیشترین بار مراجعه به داروخانه ها انجام شده که ۳۶ درصد بوده و ۲۳ درصد مراجعه نیز مربوط به پزشکان متخصص و فوق تخصص و ۲۰ درصد پزشکان عمومی رتبه های بعدی را به خود اختصاص داده اند.
وی با اشاره به اینکه کمترین بار مراجعه مربوط به حوزه توانبخشی است، گفت: از این موضوع خودمان نیز رضایت نداریم اما به دلیل شرایط کشور و منابع مالی امکان مراجعه بیشتری نبوده است. در حوزه هزینه ها نیز بیشترین هزینه (۵۰ درصد) مربوط به هزینه های بستری و یک درصد نیز بستری موقت و مابقی کلینیک ها و مراکز سرپایی بوده است و داروخانه ها نیز ۴ درصد هزینه ها را به خود اختصاص داده اند.
موهبتی تاکید کرد: در سال گذشته ۷ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان میزان کسری و زیان انباشت سازمان بیمه سلامت بوده که در حال حاضر این کسری به ۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: هزینه های دارو بیشترین سهم را در سبد هزینه های ما دارد به طوری که در مجموع ۳۵ درصد مربوط به این بخش است و دو درصد مربوط به پزشکان عمومی، ۵ درصد متخصص و فوق تخصص و ۳ درصد نیز آزمایشگاه ها و ۴ درصد نیز مربوط به هزینه های بیماران خاص و دیالیزی است.
وی تصریح کرد: سازمان بیمه سلامت در سال ۷۴ با ۶ میلیون نفر شکل گرفت، در حالیکه امروزه جمعیت تحت پوشش به ۴۰ میلیون نفر رسیده که بیشترین تعداد مربوط به بیمه روستائیان است.
وی به آخرین پرداختی های این سازمان اشاره کرد و گفت: ۹۰۰ میلیارد تومان برای خرید درمان پرداخت شده که ۱۰۰ میلیارد تومان نیز در بخش سطح یک به استان ها پرداخت شده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینکه در سال جاری ۷۰ درصد مطالبات بخش دانشگاهی در مردادماه پرداخت شده است، گفت: ۳۰ درصد باقیمانده خردادماه را نیز پرداخت کرده ایم.
وی گفت: در بخش خصوصی هم مطالبات خردادماه آنها پرداخت شده که ظرف ۳-۲ روز آینده استان ها این بدهی ها را پرداخت می کنند.
موهبتی با تاکید بر اینکه دو هفته قبل ۳ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه توزیع شد، افزود: با توزیع این اسناد میزان کسری های ما از ۷ هزار میلیارد تومان به ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی همچنین به مطالبات داروخانه ها نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر به جز اسفند سال ۹۶، بدهی به داروخانه ها نداریم و بخش دولتی نیز فقط سه ماه از ما مطالبه دارد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با تاکید بر اینکه در مدیریت هزینه در سال گذشته اتفاقات خوبی رخ داد، گفت: با این مدیریت توانستیم میزان انباشت و کسری های خود را علیرغم چاپ اوراق کاهش دهیم.
وی به همپوشانی های انجام شده نیز اشاره کرد و گفت: در این بخش توانستیم با همکاری دستگاه ها، این طرح را اجرایی کنیم به طوری که بخش همپوشانی امروز در دریافت خدمات کنترل می شود.
موهبتی با تاکید بر اینکه بیمه رایگان را هدفمند اجرا کرده ایم، گفت: در این میان سعی می کنیم که به محرومان صدمه ای وارد نشود.
وی در مورد الکترونیکی شدن خدمات اسناد اظهارداشت: سامانه الکترونیکی شدن خدمات اسناد در اصفهان طی یک ماه آینده عملیاتی می شود و با مشوق هایی که برای استان ها در نظر گرفته ایم با فراخور وضعیت آنها این طرح اجرایی خواهد شد.
موهبتی از اجرای طرح استحقاق سنجی در تمامی بیمارستان های دولتی خبر داد و گفت: در مرحله جدید اجرای طرح استحقاق سنجی، همپوشانی کنترل می شود به طوری که بیمه رایگان برای افرادی اجرا می شود که بیمه دیگری ندارند.
وی اظهارداشت: در حال حاضر ۵۴۸ بیمارستان دولتی مرحله جدید طرح استحقاق سنجی را اجرایی و به نتیجه رسانده اند و مابقی نیز تا یک ماه آینده اجرایی می شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت به استفاده از توان انجمن های علمی اشاره کرد و گفت: پیش نویس تفاهم نامه میان انجمن های علمی و سازمان بیمه سلامت تدوین شده به طوری که از توان علمی این انجمن ها و افراد متخصص در پیشبرد اهدافمان و بهبود وضعیت استفاده خواهیم کرد.
وی از عملیاتی شدن سامانه تایید خدمت از اول مهرماه خبر داد و گفت: بر اساس این طرح مراجعه کنندگان امکان استفاده از دفعات مختلف و خارج از استاندارد و نیاز از ام آر ای، سی تی اسکن و... را نخواهند داشت مگر اینکه وضعیتشان اورژانسی باشد که باید به تایید پزشک معتمد سازمان برسد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت از ارسال کارنامه پزشکان به آنها خبر داد و گفت: هم اکنون هر سه ماه یک بار کارنامه اقدامات انجام شده از سوی پزشکان برای بیماران به آنها داده می شود.
وی گفت: در حال حاضر پایگاه جمعیتی سازمان حداقل به صورت مجازی در حال فعالیت است و همچنین طرح راهنمایان بالینی و گایدلاین ها در وزارت بهداشت خرید راهبردی می شود و همچنین توانستم مطالبات خودمان را نسبت به گذشته به روز کنیم اما هنوز بدهی داریم که باید آن را نیز برطرف کنیم.
موهبتی افزود: قصد داریم سبد حمایتی برای سه سطح در نظر بگیریم به طوری که برنامه ریزی لازم برای این طرح در حال انجام است و سه سطح برای آن دیده شده که در سطح اول افراد تا ۴۰ درصد حداقل حقوق، سطح دوم بین حداقل ۴۰ درصد تا حداقل حقوق و در سطح سوم بالاتر از حداقل حقوق بگیرها خدمات دریافت می گیرند.